To chronographer med månephase
#1
Hej

Efter at have holdt mig fra at købe noget i faktisk flere måneder (der var kun lige en lille Enicar), fik jeg lige lyst til at gå ud på jagt igen, midt i krisen. Jeg havde allerede sidste år fundet en fin Valjoux 7750 kasse (vintage, selvfølgeligvis) som ellers var tiltænkt til et Valjoux 7765 manuel optræk chronograph værk som jeg tidligere havde købt. Men, den endte så med at blive brugt til noget helt andet...

Så forleden, da jeg var ude på ebay fandt jeg tilfældigvis  Chronographer med kalender komplikation. I sidste ende købte jeg to, fra en italiensk semi-professional dealer.

Her kommer lige den første:

İmage

Som man kan se (eller gætte sig til), gold plated, med kaliber 7758 (automatisk optræk, Chronograph med månephase), som ikke er virkelig sjælden, dog ikke så hyppigt som 7751 versionen.

Jeg kunne  godt lide skiven, den er dejlig klar og virker næsten som porcellan. Dog var kassen tydeligt slidt, og jeg er jo alligevel ikke så glad for gold plated. Jeg havde dog på det tidspunkt ikke tænkt på denne kasse endnu, som lå i min skuffe. Indtil jeg så dette ur fra samme sælger:

İmage
İmage

Nå, den slags kasse med de der sjove pushers havde ja da set før? Så jeg skiftede hurtigt ud:

İmage
İmage

(den er blevet renset siden).
Jeg må godt nok sige, den er jeg bleven rigtig glad for.

Nu venter jeg på den anden. Og det er jo et drama, når man er fanget mellem Poste Italiane og Posten her i landet... Den først har taget den imod den 30. April (det er jo blot små tre uger siden), og i dag er den så endelig ankommet i Danimarca. Men Alfex tog jo også en uge igen efter sin ankomst her i landet, så gad vide om det bliver noget i den her uge...

Her er detaljer til skiven:
İmage

Værket er - så vidt jeg kan sige - ikke nogen standard Valjoux, men et af de mange modifikationer bygget af specialister som Alfred Rochat. Jeg er dog meget glad for dette layout med månephase på kl. 3. Og så bliver det spændende at se, hvor godt kassen seer ud. Det ville dog være syndt at skifte denne ud - for det første bliver det sikkert ikke nemt at finde en kasse med den der extra pusher til Månephasen, for det andet vil jeg jo helst beholde dem som par. Mindst er dette en stålkasse. På den gamle Alfex kasse var der ikke kun overfladisk slid, men "bid" i det, som jo kan ske på gamle guldbelagte kasser.

Spørg mig nu ikke om mærket Alfex (som stadigvæk existerer) eller Daniel Lagrange...

Nu skal jeg vel også snart besøge Lars.  Icon_party
Skift ur, når du står op!
Svar
#2
Flotte ure Olof, især den du byttede kasse på. Er 36mm ?


Sent from my iPhone using Tapatalk
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)