LeCoultre - Er det et godt køb?
#1
Var eneste byder og fik hammerslag på dette ur hos Lauritz i Köln:
https://www.lauritz.com/da/auktion/le-co.../i5217677/
Skal jeg føle mig heldig?

Svar
#2
(11-03-2019, 10:32 AM)michael2 Skrev: Var eneste byder og fik hammerslag på dette ur hos Lauritz i Köln:
https://www.lauritz.com/da/auktion/le-co.../i5217677/
Skal jeg føle mig heldig?Det lyder som en god pris hvis uret går fornuftigt. Skal du til at ofte 4.000 kr for et service, for at tage et tal, så synes jeg stadig det er ok.
Men det er jo et keeper ur. De er åbentbart meget svære at sælge ser det ud til.
Svar
#3
Tak for svar. Det lyder godt. Jeg tror også, at det er et godt køb. Har været inde og se på Chrono24 og der ligger de billigste på lidt over 7.000 kroner. Dem er der nu ikke mange af, vist nærmere et enkelt eller 2. Og rigtig mange er meget dyrere.
Svar
#4

Jeg spurgte om uret i et andet forum. Uret er sandsynligvis fra 1950 erne, og er billigere da der står Le Coultre og ikke Jaeger Le Coultre på skiven. Derudover er det ikke 14 eller 18 karat guld og muligvis er skiven redial. Nok derfor ikke mange bydere på uret, men værket skulle jo stadigvæk måske være det samme som i de dyre, så uanset hvad et ret godt værk, især hvis det fik 100 % service ved AD som måske kunne skaffe en del nye dele i værket. Men igen. Puu ha. Jeg ville tro det ville koste en hel del.
Svar
#5
Tak for svar igen. Der står LeCoultre i mange af dem, så vidt jeg har set, men OK, tænkte også selv at Jaeger skulle være der også. Når du skriver at skiven er redial, er det så en nyere skive, der er sat i? Skiven ser helt ren ud, muligvis renset, i forhold til at uret skulle være fra 50'erne. Mht. guldet er det 10K. Vel, jeg har købt og betalt det, så jeg håber det går fint. Hvem er AD, der kan servicere?
Svar
#6
En redial er en skive, der er malet om. Jeg ved ikke om det er tilfældet på dit ur, men et par vintage eksperter mente det, så måske og måske ikke. Guldet er 10 Micron goldplated. Det er forgyldt og de bedste jeg har set er med 20 mikron. Eksempelvis Omega. Hvelplund kan servicere det vil jeg tro hvis nye dele er mulige at få. Jeg kunne forestille mig det skulle til fabrikken. Det koster ret meget. Hvis du har et reference nummer på uret vil det også hjælpe.
Svar
#7
En AD vil nok sende det til JCL. Du kunne prøve en af de uafhænginge urmagere. Det vil nok være billegere, selvom JCL helt sikerkt vil kunne restaureret, så det er som nyt. Men det vil koste.
Med venlig hilsen

Lars

https://www.instagram.com/sralhb/
Svar
#8
Tak for svar. Jeg vil se hvordan uret går. En AD er det en Autorized Dealer? Forhandler af JCL?
Svar
#9
AD er forkortelse for authorized dealer. Der er 3 stk. I København for JLC: Ole Mathiesen, Hvelplund og Bucherer I Illum. De vil sikkert foreslå at sende det til JCL, og jeg er helt sikker på, at du får et flot ur tilbage. De har en afdeling, der sidder og kærligt restaurer ure, og resultaterne er meget flotte, nærmest som et nyt ur, hvilket I dit tilfælde godt kunne forsvares, da det ser ud til, at uret allerede har fået opfrisket/udskiftet siven.

Hvis du ønsker en mere skånsom behandlig, der bevare mere af det oprindelige ur, skal du nok vælge en local urmager, der renser og smøre, og så måske ikke så meget mere.
Med venlig hilsen

Lars

https://www.instagram.com/sralhb/
Svar
#10
Tak for dit grundige svar. Jeg vil se hvordan det går, forhåbentlig nogenlunde OK. Er der ikke noget med at urmagerne har en "maskine", hvor de kan aflæse hvor præcist uret går. Hilsen Michael
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)