Ur-jomfru - hvem skal være den første?
#1
Jeg har aldrig haft et "rigtigt" ur, men har tænkt at nu skal det være.

Jeg har forelsket mig lidt i et IWC Fliegerchrono Le Petit Prince - IW377717.

Jeg har ikke den store indsigt, så hører gerne jeres input til, om det er et ur, der er værd at satse på eller om der er nogle hager ved sådan en størrelse? Jeg kan lide designet, men den mere nørdede, tekniske del er jeg uden indsigt i.

Hvad siger I? Skal jeg købe med øjnene som jeg er tæt på - eller skal hjernen også med indover? Og vil det i øvrigt gøre nogen forskel?

Glæder mig til at høre jeres input.
Svar
#2
Velkommen til IWC forummet. Det er da et glimrende sted, du tænker på at begynde din ursamling. Fliegerchronoen 3777 er et klassisk IWC ur, og udgaven med den blå skive er super flot IMHO. Man skal se den blå farve i virkeligheden, for den er svær at fotografere ordentlig. Som du kan høre, er jeg en stor fan af uret. Jeg mener, hjernen og øjnene kan følges ad til denne anskaffelse. Held og lykke med købet!

JK
Svar
#3
Tak for svar :-)

Jeg har lidt svært ved at finde uret på Chrono24(ved en sælger som jeg har tillid til), men ser nu i stedet denne IW377719 - som for mig at se er samme ur, men uden blå skive og graveringen på bagkassen.

Udover disse par ting, er der så noget, som jeg skal være opmærksom på - hvad med gensalgsværdi? Er der nogen forskelle?

Har kun kigget Chrono24 og dermed "greymarket" - af den årsag, at jeg synes det er det prisniveau, jeg kan være med på. Men er handel her igennem ikke også godt nok, hvis man finder en ok forhandler og sørger for at få alle papirer og udfyldt garantibeviser med?
Svar
#4
Velkommen til del 2 af urkøbets fantastiske verden - "Man kunne jo også ......" ?

Næsten uanset hvilket ur man falder for først, så dukker der næsten altid et eller andet spændende alternativ op. I dit tilfælde, er det det samme ur, med 2 forskellige skiver. Så er det her at den personlige smag spiller ind. Om du er til grå eller blå Skive, er en beslutning du skal træffe.

 Prisen for begge ure er den samme (stort set) og tror at det vil være det samme ved evt. gensalg. 
Ang. "grey market dealere" så er der ikke noget at frygte, hvis du sørger for at få papirer og bokse med. Bare sørg for at det er de kasser der oprindeligt følger med, har oplevet en del alternative kasser ved bla. IWC Big pilot's.

Men god fornøjelse med det videre opsøgende arbejde.

Kamstrup

P.S. Jeg ville vælge den blå-skivede model, dels for det var den du faldt for først, samt at den er lidt mere speciel med koblingen til "Le petit Prince"
Svar
#5
Om du vælger ref. 377719 eller 377717 er en smagssag. Jeg synes, den blå skive er langt den flotteste. Jeg har kigget på Chrono24, og der er da nogle stykker til salg. For eksempel disse i EU:

http://www.chrono24.dk/iwc/pilots-watch-...126884.htm
http://www.chrono24.dk/iwc/--pilots-watc...315077.htm
http://www.chrono24.dk/iwc/pilots-chrono...408663.htm

Held og lykke.
JK
Svar
#6
Jeg er klar over det er en lidt anden reference end den du søger, men da jeg faldt over den på facebook til salg i DK, kom jeg til at tænke på denne tråd.

İmage

Jeg kender ikke sælger, men sig til hvis du ønsker mere info, eller jeg kan være behjælpelig med kontakt (hvis du nu ikke skulle være på facebook).
Svar
#7
(07-01-2017, 10:12 PM)KimT Skrev: Jeg er klar over det er en lidt anden reference end den du søger, men da jeg faldt over den på facebook til salg i DK, kom jeg til at tænke på denne tråd.

İmage

Jeg kender ikke sælger, men sig til hvis du ønsker mere info, eller jeg kan være behjælpelig med kontakt (hvis du nu ikke skulle være på facebook).

Hej Kim
Tak for et godt bud.
Jeg har dog netop bestilt "Den lille Prins" og glæder mig nu blot til at han kommer hjem :-)

Tak for jeres input!
[-]
  • jacobzimmer
Svar
#8
Fedt, det skal du nok blive rigtig glad for Icon_Up
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)