Rolex Cellini, redail eller original?
#1
Hejsan.

Jeg har normalt min gang i Omega forummet, da det er dette mærke (vintage) jeg har størst interesse for.

Nu er sagen, at jeg er blevet tilbudt et Rolex Cellini I bytte for et Omega Seamaster automatic i massiv guld.
Iflg ham som vil bytte, er det en 1960 model, manuelt optræk, m. original krone osv.

Min udfordring, er at jeg ikke kender nok til Rolex skiver til at kunne genkende en fake/redail. Måske nogen her kunne hjælpe?

İmage
Svar
#2
Hejsa
Hvad får dig at tænke at skiven skulle være et redial ??
Nu er det umuligt at konstatere noget baseret på et snapshot men, næppe. Har aldrig hørt om redialede Cellini´er.
MEN, IMHO er uret slet ikke Rolex Cellini men en almindelig Rolex Precision i guldkasse (solid guld, ja, men mange gram guld er der ikke i den slanke urkasse...)
Nogle dage siden så jeg en Precision i guldkasse på Chrono24 hvor prisen var over € 4.000 som er totalt lang ude (se linket senere her).
De her Precisions fra 60´ene og 70´ene handles omkring kr. 10.000 og de er - på trods af deres stilfuldhed - ikke specielt eftertragtede.
Jeg ved naturligvis ikke hvilken helguld Omega Seamaster der er med i byttehandelen men vil nogen bytte 18kt. Seamaster mod en Rolex Precision, ville det IMHO være den mest ubalanceret og unfair byttehandel jeg vidner i lang tid (!).
Et par eksempler: http://www.chrono24.com/rolex/precision--id5333232.htm og http://www.chrono24.com/rolex/stepped-be...333050.htm . Priserne et nøk over € 1.000 men under de magiske 10K i DKK.
Men - alt er jo så ufattelig relativt og eksempel om dette her:[url= http://www.chrono24.com/rolex/exklusive-...330286.htm] http://www.chrono24.com/rolex/exklusive-...330286.htm[/url] og så et ur, næsten magen til det ene, en UK sælger vil sælge for € 1.132.
Der er langt fra € 1.132 til € 4.850. Kun kr. 27.650,39 helt præcist i flg. dagens vekselkurs.
Jeg håber at dette kan med succes bruges som et uddannelseseksempel for alle dem som tror at en pris slået op på Chrono24 konkurrerer af troværdighed på lige fod med amen i kirken.
Når alt dette er sagt, gnaver nysgerrigheden mig stadigvæk: Hvad for en model af guld Seamaster vil du give for det viste Rolex dress watch ?
Held og lykke og brug gerne den viden der er samlet her på forummet, så brander man ikke fingrene / bliver snydt (så nemt).

Vh. John
Mvh. John - nu under det sorte flag*.
(*Jolly Roger, ikke IS !  Icon_blink )
Svar
#3
Hei John.

Mange tak for et meget godt og uddybende svar. Det var bestemt brugbart.
Mit ur har jeg til salg i Norge, da jeg bor i Stavanger, du kan evt. se det her: http://m.finn.no/bap/forsale/ad.html?fin...d=87521542

Mvh. Erik
Svar
#4
Jeg er også lidt bekymret/usikker på modellen, hvis jeg søger på vintage Rolex Cellini eller Precision, kommer der ingen billeder af ure hvor modelbetegnelsen ikke skrevet på skiven.

Har nogen herinde set dette tidligere?
Svar
#5
(13-12-2016, 12:43 PM)erik nielsen Skrev: Jeg er også lidt bekymret/usikker på modellen, hvis jeg søger på vintage Rolex Cellini eller Precision, kommer der ingen billeder af ure hvor modelbetegnelsen ikke skrevet på skiven.

Har nogen herinde set dette tidligere?


Har set flere Rolex Precision modeller hvor modellen ikke er skrevet på skiven. Det skal du ikke bekymre dig om.
Men uanset hvilken Rolex model uret er - den alm. linje eller Cellini - er der altid et referencenummer, enten mellem hornene eller i bagkassen (i nogle dress watch modeller på indersiden af bagkassen).
Finder du slet ingen, ville jeg fotografere urværket og poste billedet her - for at forsikre at det ER et Rolex...

Vh. John

PS. Når jeg ser nu hvilken guld Seamaster du skulle bytte med mener jeg ikke mere at handlen nødvendigvis ville være helt galt. Faktisk troede jeg at du var ved at slippe et nyere Seamaster i 18kt i bytteren. Valg hvad du synes selv - dog in mente at en Omega Seamaster i guld er mange gange nemmere at sælge end et ældre Rolex Precision eller Cellini lavet af samme materiale.
Mvh. John - nu under det sorte flag*.
(*Jolly Roger, ikke IS !  Icon_blink )
[-]
  • dwndler
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)