Som sagt - den der COSC certifikat er i dag kun pynt. Rolex og Breitling får papiret for alle deres modeller men det er nu Rolex angående mest for at holde fast i traditionen og ang. Breitling for at støtte konceptet "hvordan sælger man et dyrt ETA standardværk for højt pris". Der hjælper vist at urskiven er pyntet med "Officially Certified Chronometer". Det løfter uret lidt op fra gulvet... hvis man ikke er velinformeret.
I dag laves urværkerne på en måde at de billigste seriøse automatværker kan gå nemt indenfor COSC grænserne. Det at smøringsmidlerne, olierne, har udviklet sig big-time er med at hjælpe.
Min Seiko SKX007 med verdens billigste in-house urværk (koster vist omkring kr. 500 fra grossisten), går uproblematisk indenfor COSC, uret taber 2 sek. / døgn pt.
COSC har ikke praktisk betydning mere.
I hvert fald ikke når vi taler om de lidt dyrere ure.
Certificering koster fra ca. 100 til 150 schweizer franks per ur og et nyt mærke kunne sagtens få lidt god will ved at certificere deres ure. Ikke at det betyder noget i praksis men vil absolut give lidt positiv salgsgas: Ingen vil vel COSC certificere sine ure hvis de ikke er rigtig gode ?!
Tænk lidt, Patek, AP, JLC og mange andre high end producenter har aldrig brugt COSC som i dag er lidt noget folkeligt pjat - alternativt nostalgisk pust fra fortiden (Rolex).
Noget helt andet er så hvis man diskuterer om det hvorvidt Panerai er de penge værd, man betaler for dem i dag, men det vil jeg ikke skrive mere om... der er mange her som kan blive såret og det gider jeg ikke
Mvh. John