Speedmaster -brugt køb
#1
Hej
Ny på siden, men vil høre de erfarende herre og damer på sitet, hvordan man skal forholde sig ved køb af brugte ure mellem private. Er der nogen måde man kan gardere sig mod at komme til at købe "varme" ure, når der ikke kan fremvises købskvittering eller certifikater. Der er tale om et ur fra omkring 80'erne..
Svar
#2
man kan jo ikke være helt sikker - men varme ure er større risiko hvis vi taler rimeligt eller helt nye - og større risiko i visse mærker end i andre. En speedy fra 80'erne ville jeg som udgangspunkt være tryg ved, og formentlig også ganske tryg ved ægtheden

Det du skal, er at "købe" sælgeren. Virker han troværdig - vil han mødes med dig hos en urmager for lige at få set på uret når du overtager og betaler inde hos urmageren eller - mødes med dig i en bank for at udveksle - vil han sende dig lidt billeder - og er man i tvivl kan man jo bede om et nærbillede af kronen, om han lige vil lave det eller andet som ikke var med på de første - det kan vise at han har uret

Der er ikke så stor risiko for at blive snydt med en speedmaster fra 80'erne vil jeg mene. Se at den ikke er meget ridset - tænk på at lænkeure vil koste mere end læderrem - og vis den evt her med billeder - også af bagkassens tekst, så er du godt på vej

Dejligt ur
vh
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#3
Always and i mean always get the watch verified by a watchmaker before you hand over the money . I have seen Speedy and Seamaster models that would fool anyone without knowledge of watches . Willy
- Jeg er engelsk - bor i Danmark, forstår dansk - men foretrækker at skrive på engelsk Icon_smil
Svar
#4
Okay, nu kommer der nok et dumt spørgmsål, men jeg stiller det alligevel. Hvad er forskellen på Ref.35705000 og 145022??
Svar
#5
En 3570.5000 er en "moderne" Speedmaster med 1861 caliber - det er et "måneur" i design, men jo ikke den samme model som "har været på månen"

Flere forskellige Speedmaster siges at have været på månen bl.a 145.022 med cal. 321...

Der findes "utallige" sider på nettet om dette "issue" - se bl.a.:

[url]"http://www.omegawatches.com/spirit/hall-of-fame/watches/the-legendary-moonwatch" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.omegawatches.com/spirit/hall ... -moonwatch[/url]"

[url]"http://www.omega-addict.com/historyspm.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.omega-addict.com/historyspm.html[/url]"

[url]"http://chronomaddox.com/moonwatch_cal_background.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://chronomaddox.com/moonwatch_cal_background.html[/url]"
Icon_e_biggrin
"It's better to have a need-not, than to need a have-not" Icon_cool

IMHO
John
Seiko MM300 + "Atlas"
Omega 2xSpeedmaster + 2xSeamaster
Looking for: Fundings


Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)