Bedste vintage Rolex køb under 8.000$ John Mayers og mit bud
#1
Hej,


Jeg tænkte, at jeg lige ville høre jeres bud på det bedste vintage Rolex køb under 8.000 USD.

Udgangspunktet er i denne artikel, hvor John Mayer, som jo er en passioneret samler, giver sit besyv med:

http://www.hodinkee.com/blog/2012/4/19/j...000-o.htmlMit eget bud? ROLEX GMT Master Reference 1675 ! (Som for øvrigt er højt på min ønskeliste!)

İmage
Svar
#2
Gode bud fra JM som i sidste ende kommer an på smag og behag.
Jeg ville nok se om ikke budgettet rækker til en SD 16660. Nok noget optimistisk.
Valget falder på en 5513/5512.
Mvh
Klaus
Mvh Klaus
Svar
#3
5513/5512 er hvertfald klassikere.. Design ikoner om man vil.

Her et interessant indlæg om emnet:
[url]"http://www.fratellowatches.com/rolex-submariner-5512-vs-5513-which-one-should-you-get/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.fratellowatches.com/rolex-su ... d-you-get/[/url]
Svar
#4
Nu er jeg jo lige gået fra en 5513 til en 16660, så jeg kunne godt se ud til at være enig med KlausM - ja, det er jeg rent faktisk. Og skulle man holde sig indenfor budgettet på de $ 8000, så kunne man jo gå efter en "Triple Six" med blank skive og applikerede timemarkeringer i stedet for en mat.

Men hvis jeg skulle vælge mellem de forslag som John Mayer kommer med, så ville det helt sikkert blive 5513, fremfor de andre forslag, selvom de hver for sig er dejlige ure.

Hvis det nu ikke havde været sådan, at jeg var sådan en klodsmajor, som ridsede plexiglasset på min gamle 5513 for ofte og hvis det nu havde irriteret mig mindre - så havde jeg nok beholdt den og så var den groet fast på min arm, indtil den skulle have været taget af af andre årsager !! Det og så lige alderen på cal. 1520 værket, samt at det ville blive dyrt at reparere og servicere, efterhånden som årene gik, fik mig dog til at tænke i alternativer.

Men 5513 med den gamle tritium skive med påmalede timemarkeringer og domed plexiglas er stadig i min bog, den flotteste Rolex sportsmodel EVER !!


İmage


Men når det er sagt, så har "Triple Six" Sea-Dweller´en også altid stået som noget helt særligt for mig - det er to meget forskellige ure, 5513 og 16660. Men alligevel, så har de så meget tilfælles med den gamle matte skive og de påmalede tritium markeringer. Og i Sea-Dweller´en, får man jo så også lige oveni et mere tidssvarende værk, dato og safirglas, samt visheden om, at reservedelene vil være til at skaffe i mange år fremover, selvom det jo ret beset er et noget sjældnere ur end 5513, idet det kun blev produceret i nogle få år !

Og der er altså noget særligt, ved at tage en Sea-Dweller på armen - det føles bare som et solidt "tool-ur", uden at det er så voldsomt som DeepSea´en f.eks.


İmage


Så konklusionen må være, at jeg er enig med KlausM her - på begge punkter !! <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> Icon_cool
/Peter


"The darkest places in Hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis" - Dante Alighieri, "Divine Comedy"
Svar
#5
Jeg går lige komplet off topic sorry


pbr Skrev:Og der er altså noget særligt, ved at tage en Sea-Dweller på armen - det føles bare som et solidt "tool-ur", uden at det er så voldsomt som DeepSea´en f.eks.


İmage

Hvordan ser du Sea-Dwelleren sammenlignet med en 3536, de minder jo en del om hindanden. Hvilken virker mest robus og tool'ish.
Svar
#6
kristofferJ Skrev:Hvordan ser du Sea-Dwelleren sammenlignet med en 3536, de minder jo en del om hindanden. Hvilken virker mest robus og tool'ish.


Øhh, dér fik du mig godt nok - det synes jeg er utroligt svært at svare på !!

3536´eren i stål, virker i mine øjne ikke som et tool-ur - dertil er det alt for skinnende og pænt. I titanium derimod, er det en helt anden historie - dér virker det både råt og tool-agtigt !! Mere end Sea-Dwelleren, faktisk - den er der lidt mere "bling" over, med de skinnende flader osv.

Dér hvor det bliver svært, det er at hvis man så ser lidt bort fra udseendet, så føles Sea-Dwelleren altså bare mere solid på armen og generelt i det hele taget, end 3536´eren.

Alt dette er dog bare mit eget personlige indtryk af de 3 ure - jeg har jo haft dem alle efterhånden Icon_e_smile

Jeg tror ganske simpelt, at det afhænger af øjnene, der sér !!! Og det afhænger også af, hvordan den enkelte i sit eget sind definerer hvordan et "tool-ur" skal være - det oplever jeg ganske ofte er meget forskellig !! Icon_e_wink

Men back to topic, så vi ikke hijacker tråden ! Icon_e_smile
/Peter


"The darkest places in Hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis" - Dante Alighieri, "Divine Comedy"
Svar
#7
Tak peter!
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)