Køb af ure på Ebay
#1
Hej med jer
Jeg er begyndt at kigge på Vintageure på ebay, (Certina, Tissot osv). Men er der noget man skal være opmærksom på ved at handle gennem Ebay? Kan se at mange af de ure jeg har set på kommer fra østen, Thailand, Singapor, Indien osv. Er der nogle grund til dette eller er det bare et tilfælde?
Jeg håber på mange gode og brugbare svar, som altid Icon_smil

Mvh
Rasmus
/Lex

Omega Seamaster Planet Ocean (2200.50.00)
Omega Speedmaster Broad Arrow (3551.20.00)
Omega Seamaster GMT (2234.50.00)
Sinn 903 (903 st)
Certina DS first 200M
Svar
#2
Puha, et enkelt spørgsmål, som har SÅ mange svar ...

Mine erfaringer er, at du "køber" sælger, når du handler på ebay. Er sælger i orden, så er urene det generelt også. Som altid, så er der undtagelser til dette - for Seiko ures vedkommende er det speedtimerkollektion f.eks., men også andre.

Jeg køber YDERST sjældent brugte ure fra Østen. Mange af urene er pyntede lig. Igen: Der er undtagelser til dette udgangspunkt - heldigvis Icon_e_smile

Generelt, så kan man vel sige, at hvis du køber brugte ure på ebay, så skal du vide noget om det du køber. Jo bedre "uddannet" du er udi det mærke og den model, som du ønsker at købe, jo større sandsynlighed er der for at lande noget godt. Som udgangspunkt, så er det også lidt lettere at købe nyere brugt - og slippe godt fra det - end at købe samleværdige vintageure på ebay ... blot min erfaring.
De venligste hilsner, John
Svar
#3
Jeg har stærkt mistænkt du søger på ebay.co.uk og ikke på ebay.de. Jeg vil langt anbefale den tyske. Fjernøsten ure på.co.uk er meget ofte med nye/re-dialede skiver, ofte i helt forkerte farver, og kan også let have værker der ikke hører til ref nummeret for mange urmærkers side.

Tyskland giver langt flest hit fra Europa = ingen moms/told problemer (regn 32-24% for uden for EU)
Du skal se om sælger er stor sælger hvis du ikke direkte har forstand på det ur du ser på, ellers er Ebay altid en vis risiko

vh
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#4
Hej Lex

Ebay er på mange måder et godt sted at handle, men også et sted, hvor man skal være vågen! I øvrigt helt enig med Hannover om at bruge ebay.de. (Hvis Hannover ikke skulle bruge en tysk side, hvem skulle så? <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> )

Det vigtigste på ebay er at kunne se, men også læse. Sælger er forpligtiget til at beskrive varen korrekt. (Her er ebay meget seriøs - købte en gang et ur, der viste sig at være beskrevet forkert. Sælger ville ikke lade handlen gå tilbage, hvorefter ebay ruskede ham, så han pludseligt gerne ville lade gå handlen tilbage).

Nogle håndregler:
1) Hvis der er noget der er for godt til at være sandt, så er det sgu nok løgn
2) Ebay er stort set det perfekte marked - forvent ikke at kunne gøre usædvanligt billige fund
3) Rigtig rigtig mange købere af ure er klogere end dig. Vær mistænksom, hvis et ur koster for lidt.
4) Søger du et ur er det også godt at foretage søgningen i afsluttede handler (finde som en avanceret søgemulighed), Så kan du finde prisniveauet.
5) Priserne er ofte ca. 60-70% af de danske.
6) Læs beskrivelserne meget grundigt. Skriver sælger om skiven, at skiven er sort, så er det det eneste du kan hæfte ham op på. Skriver han ikke, at den er original er den formodentligt re-dialet. Læs grundig, hvad du bliver lovet!
7) Stil spørgsmål til sælger. Sælger er også forpligtiget af sine svar. Her kan du f.eks. spørge om en skive er original.
8 ) Regn typisk med at urene skal serviceres (1200-1500 kr)
9) Undersøg sælger og sælgers feed-back
10) Der skal altid være 10 håndregler Icon_e_biggrin

Håber du kan bruge svarene.

Hilsen

Bro
Svar
#5
Ja, Bugten er "farlig", men det kan nu godt lade sig gøre at handle så både sælger og køber er tilfredse - købte selv mit Speedmaster Pro (2004) på eBay i USA...
"It's better to have a need-not, than to need a have-not" Icon_cool

IMHO
John
Seiko MM300 + "Atlas"
Omega 2xSpeedmaster + 2xSeamaster
Looking for: Fundings


Svar
#6
Et - par OBS´s ang. den tyske eBay:
Køb KUN fra sælgere som skriver at de sender til EU / Europa / Weltweit. Der er RIGTIGT mange tyske sælgere som synes at det at sende en pakke udenfor Deutschland er bare helt vild og farligt. No joke.
Køb KUN fra sælgere som tager mod PayPal men vær forberedt for at de prøver at ponge dig for 3% "PayPal gebyr", lidt ligesom US sælgere nogen gang for 15 år siden <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> . Efterhånden er der 60 - 70 % af ursælgere på tysk eBay som bruger PayPal - så er du dobbelt beskyttet mod evt. uregelmæssigheder - som igen sker sjældent på tysk eBay; de marcherer nemligen bare i takt og lige efter reglerne. No joke.
Vær forbered for at kommunikere på tysk er rigtigt mange sælgere som ikke kan forståeligt engelsk.
Vær forberedt for lang ventetid med at modtage varen. Så regelrette de ellers er, er de tyske sælgere de langsommeste i verden ang. afsendelse af varene.
Spørg sælgeren hvilken firma han bruger for sendelsen af varerne. Er det DWL, sig NEJ (de 3 sidste gang ventede jeg pakkerne mellem 14 og 28 dag... no joke) og bed at sælgeren bruger DHL som dog kun forsikrer op til 500 euros, men som fungerer 100%... I praksis er det lidt ligegyldigt hvis pakken er forsikret op til 5000 eller 500 euros - værdipakkerne forsvinder normalt ikke.
Mange tyske sælgere bruger UPS som er også meget sikkert og ret hurtigt. (Dog når mine pakker fra Sydamerika, US og Fjernøsten altid hjemme i halv tid sammenlignet med en sendelse fra Hamborg... <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> )
Vær OBS med det at sælgeren prøver at ponge dig med alle mulige ekstragebyr, 4 - 5 dobbelt shipping (helt oppe til 60 euros), det fornævnte 3% PayPal-gebyr osv. Tyskere ER meget nærige. No joke.
Så er det bare auf wiedersehen og nyd det Icon_e_wink
John
Mvh. John - nu under det sorte flag*.
(*Jolly Roger, ikke IS !  Icon_blink )
Svar
#7
Enig Tio brother helt generelt. Jeg tager dog, netop i Tyskland, mod større sælgere, gerne bankoverførsel fra netbank i Euro, uden omkostninger (skriver modtager betaler omk i modtager land, jeg betaler i DK. Jeg får ikke DK omk på i Nordea og jeg har aldrig hørt en sælger der fik det, når overførsel er Euro)

Der har jeg aldrig haft krav om overbetaling naturligvis, og vi taler i alle fald +75 bankoverførsler for div varer uden problem. Deres paypal +% krav er drøn irriterende.

vh
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#8
Citat:netbank i Euro, uden omkostninger

Desværre, br. Hannova, jeg betaler kr. 60 for at overføre til og fra euros. Og det gør rigtigt mange kunder af små banker og andelskasser ligeledes (du skal dog ikke have ondt af os; vi tjener den tilbage ved renter og manglende andre gebyr <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> )
Det er nu alligevel sekundært - det som gør forskellen er, at man kan altid blokere betalingen til sælgeren på PayPal ved at åbne dispute (hvad er det på dansk, forresten ?) hvis varen ikke dukker op eller den er væsentligt forkert beskrevet. De to - tre gange, jeg har brugt det, har problemet blivet løst i 0,5 so to speak... sælgeren får jo ikke sin penge ud fra PayPal mere før efter 14 dags karantenetid...
Altså, hurtigt og nemt betalingsmåde og sikkerhedsnet for køberen.
John
Mvh. John - nu under det sorte flag*.
(*Jolly Roger, ikke IS !  Icon_blink )
Svar
#9
Jeg må pippe med.

Det er absolut en nødvendighed at vide rigtig meget om uret man er ved at købe. Der er meget frankenwatch.
Enig omkring at læse grundigt på beskrivelserne. Selv jeg (ikke just novice) har overset noget text; og ved modtagelsen tænkt - hvadfa..... er det?

Og når jeg så gik tilbage til sælgers beskrivelse, ja så var der ikke noget at komme efter. Jeg har brændt et par "forkerte" visere til min ranchero. Egen fejl. Det kostede.

Paypal er Gud.
Har aldrig haft problemer, og ingen gider dispute.

Generelt er jeg supertilfreds med at handle der.

//
Icon_+1
Svar
#10
Tio Malo Skrev:
Citat:netbank i Euro, uden omkostninger

det som gør forskellen er, at man kan altid blokere betalingen til sælgeren på PayPal ved at åbne dispute (hvad er det på dansk, forresten ?) hvis varen ikke dukker op eller den er væsentligt forkert beskrevet. De to - tre gange, jeg har brugt det, har problemet blivet løst i 0,5 so to speak... sælgeren får jo ikke sin penge ud fra PayPal mere før efter 14 dags karantenetid...
Altså, hurtigt og nemt betalingsmåde og sikkerhedsnet for køberen.
John
Slet ikke uenig - det begrænser bare til under halvdelen af sælgerne hos Ebay Tyskland i min erfaring (USA og UK har langt flere modtagere), og sålænge det er store sælgere, så fungerer bankoverførsel generelt godt (jeg har som sagt ikke haft problem, heller ikke med disputes - sælger har reageret helt korrekt der hvor der har været lidt at diskutere) MEN enig, hvis alle tog Paypal var det da langt at foretrække, jeg vil bare ikke altid lade mig begrænse til de som gør
vh
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)