Speedmaster Jubilæumsur
#1
Hej alle "ur-eksperter".

Jeg fandt lige jeres flotte forum og det ser ud som om I ved en masse. Jeg har et spørgsmål, som jeg har spekuleret over.

Jeg var fornylig inde hos min lokale urmager i Nykøbing F., hvor jeg så et Speedmaster 50 års jubilæumsur. Jeg undrer mig over, selvom der godt nok følger en flot, kæmpestor trækasse med værktøj med, at det er så meget dyrere end et almindeligt (60.000 er jo også en slags penge). For mig ligner det et almindeligt Speedmaster, kan nogen svare mig på forskellen...?

Hilsen en begyndende ur-entutiast.
Bettina
Svar
#2
Hej Betina.
Velkommen til dette forum, det er ikke hver dag vi møder "hunner" herinde så det er jo bare dejligt.

Jubilæumsudgaven er vist kun lavet i 1957 eksemplarer, så der er tale om et rigtigt samlerur må man sige. Du har ret, det er mange penge, men Omega håber nok på at interessen vil være der pga. det lave styk antal.
Det er da en lækker sag med en masse lækkert tilbehør, men om det er pengene værd i investeringsøjemed kan kun tiden vise. Hvis det var for at få et ur til hverdag, ville jeg nok foretrække den almindelige model!
Svar
#3
Mads G om du er med i tråden - hallo Icon_e_smile er der noget med at værket heller ikke er helt identisk med standarden?

vh
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#4
Hej John
Jo, den bærer åbenbart co-axial værket, diameteren er ifølge Omegamania, hvor jeg har sakset nedenstående 42 mm.

M. Cal. 3201, rhodium-plated, 29 jewels, co-axel lever escapement, monometallic balance, shock absorber, self-compensating flat balance spring. Dial, case, and movement signed. Dim. 42 mm. Thickness 12.9mm.
Svar
#5
Er dette et godt eksempel på at Omega prøver at komme mere og mere ind i samler regi.

Ser man på uret udfra et rent "Value for money" princip hvor man vægter de almindelig prisdannende kriterier:

  • Design
    Historie
    Kasse kvalitet og finish
    Værk kvalitet og finish
    Brand - Image / Prestige

Mener jeg uret skulle koste 35 - 40 K - resten er for udstyr og især håbet om at det bliver et samler ur som stiger i værdi - altså en slags lodseddel - men den dejligste lodseddel man kunne eje! Icon_cool

vh Baun
Svar
#6
Det er måske bare mig - eller Omega - men en "limited editon" serie på 1957 eksemplarer...hvor meget "limited" er der over det??? Icon_rolleyes Icon_rolleyes

Mvh.
İmage
El Primero...36.000 bph.
I've got Ball's of steel and titanium......
Svar
#7
Her er tale om et halt andet ur end det alm. Speedmaster. Som det omtales følger der en masse værktøj, rem m. spænde samt en flot kasse med. MEN den største forskel ligger i værket. Her er tale om et manuelt co-axial kolonnehjulskronograf, som er klasser flottere end det alm. værk. De to kan slet ikke sammenlignes. Desuden har uret emaljeret sort skive, så uret fremstår mere sort og blankt, samt en speciel lænke med skruer frem for stifter.

Alt dette sammenholdt med at det er en LE, skulle jeg mene uret er pengene værd. Omend 1957 stk. ikke i alles øjne (mig selv inkl.) er specielt LE Icon_e_confused

/Mads
Svar
#8
Mads Gjødesen Skrev:Her er tale om et halt andet ur end det alm. Speedmaster. Som det omtales følger der en masse værktøj, rem m. spænde samt en flot kasse med. MEN den største forskel ligger i værket. Her er tale om et manuelt co-axial kolonnehjulskronograf, som er klasser flottere end det alm. værk. De to kan slet ikke sammenlignes. Desuden har uret emaljeret sort skive, så uret fremstår mere sort og blankt, samt en speciel lænke med skruer frem for stifter.

Alt dette sammenholdt med at det er en LE, skulle jeg mene uret er pengene værd. Omend 1957 stk. ikke i alles øjne (mig selv inkl.) er specielt LE Icon_e_confused

/Mads

Helt enig - det er også derfor jeg sætter det til dobbelt så meget som et alm. Speedmaster.... men næsten 60 K er altså meget fx. sammenlignet med BA modellerne som også har dejlige maskiner indeni.

Kigger man på andreLE Speedmastere fx. 1971 ... hvordan påvirker det så prisen? Der er jo stort puplikum til Omegaer - og derfor kan LE vel også være noget større en på mindre kendte mærker - eller?

vh Baun
Svar
#9
http://Kollonehjulschrono (spørg lige om jeg er lidt vild med dem) og co-axial + LE (som dog i en del ex, men ikke mange set på verdensplan) - jeg synes den er OK prissat i forhold til sammenlignelige

vh
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#10
Tja den er svær og nok meget individuelt om man vil smide 10-20 k ekstra for uret. Sammenlignet med div. andre LE´er er det ok syntes jeg. Der er lavet masser af ure som teknisk set er langt ringere og dyrere end dette ur. Men head to head med et alm. BA er det dyrt.

Men uret er det ultimative Speedy og lur mg om det ikke bliver meget eftertragtet i fremtiden. Giv det 10-20 år og vi vil ærge os over at vi ikke købte et...Icon_e_wink

/Mads
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)