Sub 1680
#1
Jeg er gennem det seneste tid blevet mere og mere varm på denne model.
Og går venter på rolex bøger bestilt over nettet, så jeg kan lære noget mere om disse ure.
Er der nogen af jer der har 1680´ere og i så fald skal vi så ikke se nogle billeder af dem :=)?
Købte i dem med eller uden boks og papir og hvad er jeres generelle holdning til 1680 ifht andre modeller 16800,168000,5512,5513.

Weekend hilsner

Christian
Svar
#2
Det er en af de spændende modeller som desværre (for dig) er temmelig eftertragtet og svær at finde i rigtig god oprindelig stand. Modellen er første generation af Sub date. Den er produceret i mange år men samlerne holder hårdt på dem.

Om du køber med eller uden boks og papirer er op til dig. Prisen er ca. 15-20 k ekstra hvis pakken er komplet. Jeg ville nok holde fokus på uret og følger det hele så med er det blot et ekstra plus. Men hellere et flot oprindeligt eksemplar frem for en overpoleret redial med alt tilbehør. Det er trods alt uret der tæller.

Om det skal være det ene eller andet er helt op til dig. Skulle jeg vælge mellem de ure du lister ville jeg vælge således: 5512, 1680, 5513 (mat), 168000 (mat), 16800 (mat). Men her er 100 % tale om personlig prioritering. Investeringsmæssigt er det vist også hip som hap. Men tendensen er nok at 16800/168000 stiger mere pt. end 1680 som har taget det store spring.

Jeg ville nu nok gå efter standen frem for modellen. Det er noget pokkers noget at jage et specifikt ref. når vi taler vintage Rolex. Det er en dum strategi at sige: Jeg vil have et 1680 inden måneden er omme. Så ender man ud med et tvivlsomt eksemplar til en høj pris. Kunsten ved at samle på vintage Rolex er at slå til når det rigtige ur kommer til salg. Dvs. et ur som fremstår oprindeligt i flot stand, til en fornuftig pris. Om det så lige er et 5513 eller et 1680 skal man ikke hænge sig i.

Går du specifikt efter et 1680 skal du i det mindste væbne dig med lidt tålmodighed og sige at det hellere må tage 3 mdr. end 3 uger at finde.

Her et billede af mit red sub 1680 med mk 1 skive fra 1967. Alt er oprindeligt pånær lunetteprikken. Desværre også uden tilbehør <!-- s:cry: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif" alt=":cry:" title="Crying or Very sad" /><!-- s:cry: -->

İmage

Her et billede af mit 168000 fra 1989 købt af den oprindelige ejer og med alt tilbehør. Skulle jeg vælge mellem de to blev det 1680. Men jeg er også mest til plexi Icon_e_wink

İmage

Jeg har desværre endnu ikke stødt på et flot 5512 til en fornuftig pris. Men det kommer nok en dag. Tålmodigheden har jeg heldigvis Icon_e_biggrin

/Mads
Svar
#3
Hej Christian

Du kan komme ind og se mit eksemplar hvis du kommer forbi Horsens, plus en helt masse andre gamle Rolex, men de er dog ikke tilsalg, men måske for finde inspiration til dit næste urkøb.

MVH Peter
Svar
#4
Tak for svarene, dejligt med lidt billeder til at holde interessen oppe:=)
Det er nogle virkelig flotte ure begge to.
Der noget specielt over de matte timemarkeringer,den store markering af kl 12/24 og at der ikke er hvidguldsskiver omkring markeringerne giver en øget toolwatch effekt ( i min optik ).
Har set flere ure hvor den sorte farve på skive og lynet er falmet til grå/sort
-grey ghost- ? det er jeg også lidt vild med.
Jeg tror jeg vil kigge forbi ved lejlighed Peter, glæder mig til at se hvad du har liggende.
Ellers ser jeg frem til at den bestilte "Vintage Rolex: Sports Models" kommer hjem, bliver rart med noget mere overblik over de forskelligheder der er mellem de respektive sub modeller.

Trætte hilsner fra Odense ( var i Århus i går og se drengene spille).

Christian
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)