Spareforum
#1
Måske moderator skulle overvej at oprette en spareforum??

Rabat, momsundragelse og prutten om prisen udgør efterhånden en stor del af trådene herinde <!-- s:? --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_confused.gif" alt=":?" title="Confused" /><!-- s:? -->
Svar
#2
hvis ellers det med spareforum er ironisk ment.... Icon_cool

Jeg er selv droppet ud af diverse tråde, da jeg synes at det handler meget om "hvor får jeg dette - eller hint billigst"! Icon_rolleyes

Det er der grundlæggende ikke noget galt i, det bliver blot lidt kedsommeligt - men det er altså hundesvært at finde den rette balance - min er at jeg dropper tråde der kører for meget på dette emne! Icon_e_sad

Omvendt må jeg jo erkende at prisfastsættelse af gamle Omegaer også er en del af ur-interessen - og helt legalt at diskutere! Icon_e_surprised

Jeg går gerne over til PM når det hele bliver meget præcist! - og det synes jeg måske også at andre skulle gøre, men det er jo et frit land! Icon_e_smile

vh Baun
Svar
#3
jeg kunne ikke være mere enig. Ånden er at diskutere ure, værker historie etc. , og ikke hvor billigst og hos hvem. Og ja Baun når man snakker vintage kan priser kontra stand have relevans, men ikke på nye ure, hvor det i bund og grund kun drejer sig om krejleri.

Hvad gør vi, strammer vi op, og holder os til horologien?. Vi underminerer måske det danske urmarked med alt for meget "hvor billigst og hos hvem". Personligt er jeg træt af denne diskussion, men forstår godt neewbies, der gerne vil guides...(set i ånden af ytringsfriheden, som er af stor vigtighed for Jan...)

Personligt så nyder jeg Mads´ John H.s Bauns osv. indlæg om deres favoritter i historiske tekniske fortællinger: ren nørderi, ren urglæde...

Indputs ønskes .

Mikael
Svar
#4
Jeg tror ikke et sekund på vi kan stoppe det med at det er mange spørgsmål til prisen. Kolosalt - alt for meget - i forhold til min interesse.

MEN jeg tror man får lade det være en del af forumet, og håbe af nogle som idag bare vil spare penge (hvilket da er rimeligt men ret uinteresant horologisk) - på et tidspunkt ser andet og mere end penge i hobbyen.

Derimod synes jeg man skal slå godt ned på snydetriks - hvor man man snyde i moms -fikse trik med gaver fra onkel eller andet, - og her mener jeg jo ikke at det er forbudt at diskutere om der er moms fra Gran Canaria eller ikke - men desiderede forslag til snyd, dem kan jeg fint leve uden.

Jeg tror ting går i bølger. En periode var tonen drøn hård, så har den haft en god periode nu, og det vil være det samme med spørgsmål om horologi contra pris, det vil gå op og ned.

Betegnelsen VINTAGE ure kan jo godt forlede en til at tro man taler om lidt ældre ure, men vi vil jo ikke være uden alle de nye tiltag.

MÅSKE, og kun måske, kunne kan have et eget forum for folk der kun vil høre hvor man køber billigst "hvor køber jeg bedst" og så kunne vi andre undgå at se med? Det ville jo i alle fald specificere disse spørgsmål helt for sig selv, og også være til fordel for dette forums tilhængere af Rabatten og lignende?

(jeg tror jeg ville falde i og se med i alle fald) Icon_rolleyes

vh John H
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#5
Jeg finder det også mest interessant, når der diskuteres skiver, farver, detaljer, værker, historie, etc. Men står man og skal købe et lækkert ur til 60-70k vil det jo ikke være dårligt, hvis man lige kan få en Speedmaster cal. 321 ind i budgettet.

Problematikken minder mig lidt om den, John H nævnte i forbindelse med service (eller mangel på samme) - fra f.eks. Panerai. Kundegruppen "ur-nørder" bliver uhyggeligt dårligt behandlet.

Dette gælder også på prisen. Hvorfor EU eller konkurrencestyrelsen ikke er skredet ind overfor prisfastsættelsen (listepris), kan undre undertegnede. Selvfølgelig koster kundepleje, husleje, etc. - kontra nethandel - men at et ur skal koste nøjagtigt det samme over hele landet... Derfor har diskussionen sin berettigelse i et vist omfang.

Dermed ikke sagt, at der skal opfordres til "ups-moms-er-kun-noget-man-betaler-hvis-man-bliver-opdaget". Men lidt konkurrence ville ikke gøre skade.

# GT

P.S. Undskyld til de urmagere, som gør en masse for os!
"Cultural diversity is as necessary for humankind as biodiversity is for nature!"
Svar
#6
Min holdining til momssnyd har jeg vidst vist i en tidligere tråd.

GT, du er inde på noget interessant omkring prisfastsættelse. Nogle mærker er stort set lige dyre i danmark og England (Det er de to steder, jeg kigger på ure). End ikke momsen gør forskel. Andre mærker er langt dyrere i Danmark, mere end momsend berettiger til. Det er jo til en vis grad noget, leverandøren bestemmer, men på den anden side tror jeg, at nogle forhandlere, der er eneforhandlere i Danmark, prøver at benytte sig af situationen.

Jeg vil ehlst købe, hvor jeg får den bedste service og mest lettilgængelige service. Jeg er egentlig ikke blevet behandlet dårligt i nogen urforretning, hverken her eller i udlandet, men det er ulige meget lettere at aflevere sit ur hos en lokal ur-pusher, end at skulle til London med det. Derfor foretrækker jeg at købe i Danmark og ikke nødvendigvis, hvor jeg kan få det billigst.

Apropos Panerai og deres elendige service: Forleden syntes jeg, at mit Panerai tabte lidt for meget (det lever et hårdt live som mit hverdagsur). Jeg indleverede det hos Klarlund og fik besked på, at jeg kunne hente det en uge senere. Da jeg hentede det, spurgte jeg selvfølgelig, hvad det kostede og fik den et venligt "det koste ikke noget.". Jeg fik en lang sludder med ekspidienten om mit Glashutte og andre ure og var nær kommet forsent hjem. Jeg tror, at vi danske Panerai-ejere, der har købt hos Klarlund, er blandt de heldigste Panerai-ejere Icon_e_biggrin

Med venlig hilsen
Med venlig hilsen

Lars

https://www.instagram.com/sralhb/
Svar
#7
Hej

Opfordring til svindel herinde mener jeg bør fjernes, da det er et seriøst urforum, og jeg mener også at urkøb i Danmark tit er mest fordelagtigt grundet garanti og service.

MVH Peter
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)