A Lange 31 - gangreserve på 31 dage
#1
Watchprosite viser A Langes pressemeddelelse fra introduktionen af det nye Lange 31 med en helt utrolig gangreserve på 31 dage (eller 744 timer!):

[url]"http://www.watchprosite.com/show-forumpost.classic/fi-10/pi-2176586/ti-341266/s-0/">http://www.watchprosite.com/show-forump ... 41266/s-0/[/url]

Uanset hvad man skulle finde på at mene om A Langes stil, så er det et imponerende værk med løsninger, der ikke hænger på træerne. Prisen er også imponerende: EUR 135.000.

mvh
Per
Svar
#2
I mine øjne et helt fantastisk ur. Det bliver dog nok ikke mange, vi kommer til at se med det ur på. Icon_rolleyes
Svar
#3
Her er et link til en spændende artikel, fra TZ, af Peter Chong.
http://people.timezone.com/pchong/lange3...index.html

Spændende ur! Icon_cool
Svar
#4
Jeg er i mellemtiden faldet over et andet ur med samme utrolige gangreserve:

[url]"http://www.jacobandco.com/exclusive1.htm">http://www.jacobandco.com/exclusive1.htm[/url]

Jacob & co's model Quenttin er måske knap så elegant udført som Lange 31..... Er der nogen, der har et bud på, hvem der står bag teknikken i dette værk? Der er lidt Paramigiani Bugatti over layoutet.

mvh
Per
Svar
#5
Lange har lavet en række spændende løsninger i det nye værk. Løsningen som er brugt til at udjævne kraftoverførslen fra de to meget kraftige fjedre en smart. Plus til Lange for den løsning.
Men jeg ved ikke helt mht. at uret skal trækkes op med en speciel nøgle. Nok ikke lige min kop the. Men alternativet er jo at kronen skal drejes 500-600 omdr. før uret er fuldt optrukket, så det er vel pest eller kolera.

Jeg har ikke noget imod at trække ure op. Og helst uden specielnøgle, så skulle det være noget med lang powerreserve, ville jeg nok stadig gå efter noget PP eller Chopard med 10-14 days PR.

Størrelsen er med 46 mm også i overkanten efter min smag. Et dressur som dette virker for voldsomt under skjortekanten. Max. 44-41 mm vil jeg mene.

/Mads
Svar
#6
Det er vel ikke helt skævt at påstå, at en del af den højere urmagerkunst med nutidens målestok går ud på at opfinde et problem, som man så løser på en så elegant måde som muligt?

Hvis man har brug for et ur, der skal kunne gå en hel måned uden at blive trukket op, skulle man måske se sig om efter noget andet end et mekanisk ur. Det er i hvert fald det svar, jeg får, når jeg forsøger at forklare dette 135.000 eur dyre ur for ikke ur-nørder Icon_e_biggrin

Ingen tvivl om, at Lange sigter mod toppen af fødekæden, og de løsninger, som de disker op med her, er et trin på vejen.

Og ingen tvivl om, at PP med 10 dage er interessant - når altså man synes ure er interessante.... og hvis banken en dag skulle ringe og sige, at kontoen er løbet fuld.

mvh Per
Svar
#7
perdylmer Skrev:Hvis man har brug for et ur, der skal kunne gå en hel måned uden at blive trukket op, skulle man måske se sig om efter noget andet end et mekanisk ur.

Det er jo ikke det man ikke gider at trække det op, der er grunden, men mere at de har løst et problem. -I hvert fald for mig.

Synes det er spændende den måde man løser de problemer på, rent teknisk.
Svar
#8
Det er i mine øjne mest selve den tekniske bedrift, der imponerer. Problemet med er trække et ur op, er i sig selv ikke så stort.

Lidt som når tourbillon'er bruges for at forbedre præcisionen af i forvejen pinligt nøjagtige ure - og så i øvrigt er så forbandet svære at justere, at resultatet målt over urets levetid måske er, at de skaber flere problemer end de løser. Men tourbillon'er er stadig vildt imponerende og smukke.

mvh Per
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)