Jolus
#1
Er der nogen som kender til dette ur??? det eneste som jeg kan finde er på denne side [url]"http://home.catv-yokohama.ne.jp/hh/ywm/collection/landeron/jolus.htm">http://home.catv-yokohama.ne.jp/hh/ywm/ ... /jolus.htm[/url] det er næsten identisk med det

MVH

Per
Svar
#2
Sikkert et af de mange 100 småmærker som fandtes i Schweiz som samlede kronografer med eget navn. Der var kolosalt mange af dem, Visse samlede bare som chronograph suisse (ikke at misforstå som Chronoswiss som er et mærke) mange samlede med eget navn og lagde standard værker - ofte fra Landeron eller Valjoux - i.

Afgørende er hvad der ligger i den og hvad kassen er af + hvilken stand.

Den du linker til har Landeron 39 som er en kolonnehjuls kronograf, hvilket teknisk er bedre end de fleste andre Landeron, som var meget benyttede, 48, 148 og 248 som er med Nockenschaltwerk eller cam-switched hvis du er mere til det sprog.

Kassen: Finest hvis den er helt i stål, men langt de fleste er nikkel og chrom, ofte med stål bagside - eller forgyldte, og her vil forniklingen eller forgyldningen ofte være meget slidt.
Visse er i "rent" guld men ofte er det utroligt tyndt (løgskals chronografer) og så er der en metalkasse til at beskytte værket + et metal låg inden under det tynde guld låg - og de bliver let bulede.

Enkle - i de fine mærker kan som nævnt være helt i stå - eller helt i guld af den tykke type, men de er sjældnere. Kan man finde en sådan i stål med kolonnehjuls mekanik, så koster det også.

Hvis den er i fuldt stål uden større skader - med kollonnehjuls værk - og skiven er original (i de billige mærker er der sjældent ommalede skiver) og er pæn (må godt være bleget lidt eller have helt let patina) - så taler vi om 5 til 15.000 kr hvis det ikke er de kendte mærker som Omega og Rolex osv. som vil være dyrere.

I fornilket eller forgyldt ligger de ofte omkring 2 - 3000 kr

Håber det hjalp lidt så du kan spørge en evt sælger lidt mere ud.

vh John
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#3
Mange tak for svaret, jeg har d.d. besøgt svoger i Middelfart og uret kommer fra hans far som vistnok har erhvervet det omkring 1940. Svogeren er journalist og vil få en fotograf til at tage nogle billeder, som jeg lægge her ind.
Kassen: forniklingen eller forgyldningen er meget slidt.
Glas: Der er meget små ridser.
Viserne: Er intakte.
Skiven: Er flot, med bleget lidt, med patina
Rem: læder slidt, kunne godt være den originale.
Vender tilbage med billeder

MVH
Per
Svar
#4
Fino - gerne af værket også. det er ret enkelt med en hobby kniv eller andet skarpt at komme ind og "knække" bagkasen af og trykke den på igen er normalt heller ikke noget problem.

1940 lyder helt rigtigt. En chrom anstalt man gi det helt ny krom for 3-400 kr hvis bare værket er ude inden. Jeg har desværre ikke pt nogen adresser, men jeg ved der har været en tidligere tråd med en som fik dele til motorcykler ny forchromede - hos en man som var sur og tvær - men lavede et fint arbejde. Jeg tror dog der findes en hel del af den slags steder hvis man søger efter forkromning.

At nappe værket ud (hvis det er det værd) kan gøres for rimelig penge (og skriven følger med Icon_e_smile ) noget med andre 4-500 kr så for omkring 1000 til 1500 kr kan man - hvis man gider, faktisk få uret rigtigt flot.

Her er en jeg har anskaffet og som er ny forchromet (af sælger) og med flotte små "skibsformede" pushers
İmage
İmage
vh John
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#5
Hej!
Har lige her til siden "lånt" toldogskats link

Håber at endnu flere vil bidrage til at kaste lys over historie m.m. omkring min fars gamle ur.

vh

Benny G.
Svar
#6
ehhhhhhh hvorfor hedder toldogskat skiftevis Benny og Per? og hvilket link mon? <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#7
Hej!
Per - min svoger har signaturen - men har tilladt mig at koble på, da uret er mit arvestykke...

vh

Benny G. Icon_e_biggrin
Svar
#8
jamen velkommen da <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)