1664 vs 3303
#1
Er forskellen på de 2 værker noget man bemærker i hverdagen.....
Holder 3303 længere end 1664.... eller er det kun feinsmechere der bemærker forskellen.
Svar
#2
Jeg mener selvfølgelig 1164 og ikke 1664............
Er der stor forskel på 1164 og 3303......
Svar
#3
Ja der er stor forskel. I bund og grund er det eneste de har til fælles at være automatik kronografer.

1164 er baseret på Valjoux 7750 mens 3303 er udviklet af Frederic Piguet til Omega på basis af FP 1185.

Jeg tror ikke kun det er feinschmeckere der er bekendt med forskellen. Her er så stor forskel i konstruktionen, at selv ikke-kendere bør være opmærksom på det. Men prisen er selvfølgelig også forskellig.

Forskellen gør sig ikke gældende på holdbarheden. De skal begge nok holde i mange år frem. Mekanikken i 3303 er simpelthen bare finere og konstruktionsprincippet i 3303 kronograffunktion anses som mere præcis og velfungerende end det i 1164.

/Mads
Svar
#4
Man kan jo ikke se værkerne, og eks. Seamaster er jo lavet med flere forskellige værker.....Så det er vel kun en selv der ved at man har et værk af meget fin konstruktion.....
For hvis holdbarheden er den samme og der ikke er flere reparationer på det billige værk kontra det dyre, hvorfor så vælge det dyre....?
Svar
#5
Ja, Møller det kan du have meget ret i.

Det er bare sådan, at jo mere man interesserer sig for urene jo mere vigtig bliver alle detaljerne. Vi ved alle, at der er stor forskel på om et ur er masivt guld eller med guldkappe på stål eller blot double - men hvorfor? Der ser jo ens ud!

Således også med timemarkeringer og visere.... er det den ægte vare - eller hvad?

Når det kommer til værket, er det nok kun folk med mere end almindelig interresse for ure der sætter pris på at eje noget der er specielt fint - og som også lægger vægt på andet en præcision og holdbarhed. men mekanismen er den samme - man ved man har noget særligt, noget som har kræver særlig omhu, særlig udvikling eller er produceret i lille "oplæg" osv. Måske får det i grunden mere betydning fordi det ikke er synligt for enhver! Så er det jo ikke blær - men sand kærlighed!

Når det er sagt må vi også sige at det ikke har samme betydning for alle urnørder, urtosser og ursamlere, men at jo længere man arbejder med sagen, jo større betydning får det! Måske netop fordi det starter med at være noget med at have pæne og gode ure at bære - men ender med sand kærlighed!

vh Baun
Svar
#6
møller Skrev:Man kan jo ikke se værkerne, og eks. Seamaster er jo lavet med flere forskellige værker.....Så det er vel kun en selv der ved at man har et værk af meget fin konstruktion.....
For hvis holdbarheden er den samme og der ikke er flere reparationer på det billige værk kontra det dyre, hvorfor så vælge det dyre....?


tjaaa .. det jo lidt ligesom at nogen kører i BMW, men en Ford får dig jo
også frem til din destination så hvorfor vælge den dyre løsning?!? Det er jo individuelt hvad der "tænder" dig.

Icon_e_biggrin leJ
Svar
#7
altså OleJ

det er jo slet ikke det samme - der kan man jo både se og mærke forskel. Det ville være det samme hvis man tog 2 BMW'er og pudsede motoren, forkromede dele af den og pyntede hele motorrummet!

vh baun
Svar
#8
Baun Skrev:altså OleJ

det er jo slet ikke det samme - der kan man jo både se og mærke forskel. Det ville være det samme hvis man tog 2 BMW'er og pudsede motoren, forkromede dele af den og pyntede hele motorrummet!

vh baun

.. OK sammenligningen var måske ikke så heldigt valgt Icon_redface , men der jo heller
ikke kun tale om en gang "pudsning og forkromning" af "motoren" her Icon_exclaim Det er 2 vidt forskellige værker! Svarer vel så mere til om du har valgt en 316'er eller en 325'er!

Icon_e_biggrin leJ
Svar
#9
Hvis man vælger en 325´er, så står det jo med chrombogstaver bagpå......

Det gør der jo ikke på uret...... Det er noget man selv skal vide.

Men at det ikke er blær- men sand kærlighed ! Den køber jeg....... den er lige i øjet !!!!!
Svar
#10
møller Skrev:Hvis man vælger en 325´er, så står det jo med chrombogstaver bagpå......

Dem sørger man da for at pille af ASAP...eller sætter nogle 316 mærker på Icon_smil
İmage
El Primero...36.000 bph.
I've got Ball's of steel and titanium......
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)