Så er det også betalt ... (Lauritz.com og hvad der bydes
#1
Faldt lige over denne hér http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?La...e%23814548

Jeg vil mene at 13.433 dkk + 20% = 16.120 er MANGE penge for sådan en svend.
Bevares den kan angiveligt også dykke 3 gange så dybt som en Sea-dweller Icon_e_wink selv om der ikke står ét ord i specs. om Heliumventil.

Jeg er klar over at det sidste f.... ikke er født endnu; men jeg troede ikke at det sidste f.... havde 16.000 dkk til at skyde i sådan et ur ...

Man fristes til at tro at det er Lauritz selv der har budt Icon_e_sad

Eller er der noget jeg har misset ?
Svar
#2
Søg på nettet og du finder den - fra
http://www.swiss-military.info/smvereng.html
søg selv til i finder den der kan 12000 fod eller 3.657 meter - ikke så let, men den koster på fabrikkens hjemmeside 3.657 € eller 27.283 gode DKK.

Dyrt ja, en ETA 7750 - og om man tror på de 3.657 meter eller vil udsætte sig selv for at tage derned i dykkerdragt for at aflæse klokken og neddykningstiden (lad være for himlens skyld) med den vil jeg overlade til folks egen fantasi, men som ny ligger den fra fabrikken på de der 27.283 kr så prisen set i det forhold er ret OK.

Hvad de har brugt for at få den så tæt for at nå ned på de dybder, og hvordan de vil sikre deres dykker et ophold i dekomprensations tanken efter uddykning - hvis der som det ser ud på Lauritz ikke er Helium ventil i uret (ventilen som ikke i sig selv har med dybde at gøre med med tanken til at dekomprimere i) har jeg ingen anelse om - og det er meget mere end begrænset hvor mange mennesker som lige kan berette om sådan et dyk ned til 3.657 meter - men nogen synes jo også det er fint med en bil der kan køre 340 km/t selv om de selv aldrig ville tage den over 150 - jeg tvivler dog på at man får glæde af den store dybde. Derimod viker det som det er COSC vilket vel altid trækker op

Jeg har derimod tænkt hvad der mon skete med et almindeligt godt automatisk dykkerur som blev tabt i Kattegat, ned på 50 meter - og så måske lå og rokkede frem og tilbage i strømmen som på en god winder - måske ville det stadigt gå rimeligt korrekt når det blev fundet af en eller anden 20 år efter - rokke rokke Icon_cool
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#3
sorry
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#4
Hej Peder
Der står faktisk ganske seriøse kræfter bag uret og det er anerkendt som værende det mekaniske chronograf der kan dykke dybest. De tests der ligger bag konstruktionen af det er ikke for børn. Jeg læste om det i det velansete tyske urmagasin Chronos for et år siden (mener jeg). Så her er ikke tale om noget fup ur, men et meget seriøst foretagende.

Jeg kan tilføje at glasset er 8 mm tyk safir. Uret har heliumventil selv om det ikke står i lauritz beskrivelsen.
Fem ure blev testet af Oceanography Centre Southampton university og bestod alle tryktesten til 3657 meter, hvilket er klar verdensrekord for mekaniske kronografer.

Værket er et alm. valjoux 7750 med COSC certificering. Prisen er nok for høj i vurderingen men 1800 euro, som den står til pt., er fair nok. Jeg mener det koster ca. 3500-3700 euro fra nyt. Klart at 3700 euro er meget for et umodificeret standard 7750, men kræfterne er lagt i at det kan holde til ekstreme dybder. Og det koster.

De var ikke for at være på tværs Peder, men jeg mener ikke det er så skidt endda.

Mads Gjødesen
Svar
#5
Ja burde jo nok lige have googlet på navnet, inden jeg skrev det første indlæg. Det har faktisk sin egen hjemmeside:

[url]"http://www.12000feet.com/de/idee.php">http://www.12000feet.com/de/idee.php[/url]

Heldigvis ser det ikke ud til at hukommelsen svigtede mig denne gang <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> Prisen er lidt højere end jeg troede, som John pointerer.

/Mads
Svar
#6
Men man må stadigt stå en del forundret over hvad man skal med den dybte evne. Selvom det er rart med mere speed i bilen end man selv benytter, og at en stor dybde evne vel aldrig kan være andet end godt i et dykkerur skal man huske på at med scuba udstyr (flaske) og bedste regulator, så ligger dybde rekorden på 318,25 m som det fremgår her:

Nuno Gomes - World's Deepest Scuba Diving Record - 318.25m !!
Friday 10 June 2005 Dahab, Egypt - Red Sea - 06:11

New depth record confirmed at 318.25m - Using a Poseidon Regulator - congratulations to Nuno and the team. Nuno Gomes personal website - http://www.nunogomes.co.za

Så 3.657 meter synes lidt af et overkill - et menneske ville være dødt længe længe inden det fandt ud af hvad klokken var slået. Jeg ved godt at hvis der står 500 meter på uret, så er det ikke i virkeligheden sikkert til 500 meter hvor fjollet det end er, men stadigt, 3.657 meter - aber doch Icon_razz
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#7
Hej alle - tak for svarene.
Man siger jo at man skal lære så længe man lever, og jeg lærte i hvert fald noget idag Icon_e_smile
Svar
#8
Yes - kiggede lige på deres webside, og i 360 graders view kan man faktisk se noget der ligner en heliumventil...


Jeg må nødtvunget konstatere at jeg har gjort skarn (læs: Lauritz) u-ret
Svar
#9
Det er bedre at være skeptisk overfor lauritz, end æde alt hvad de auktionere rådt. Så behold du blot din skepsis Peder Icon_e_wink
Jeg kan kun give dig ret John. Der er vist rigeligt at give af mht. dybden. Men samme problemstilling kan vel med rette stilles over for alle +300 m dykkerure.

/Mads
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)