Gaugin
#1
Hvad må prisen være på sådan en svend?

[url]"http://www.gauguin.dk/auction/XcAPViewItem.asp?ID=45878">http://www.gauguin.dk/auction/XcAPViewItem.asp?ID=45878[/url]

Tak for hjælpen <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Svar
#2
Da den er med box og papirer og ser ud til at være i god stand så ca 6000 incl. dit købergebyr. Er det ikke ca den pris de sælges til her på siden?

Mvh. Steen
Svar
#3
Gæst Skrev:Hvad må prisen være på sådan en svend?

[url]"http://www.gauguin.dk/auction/XcAPViewItem.asp?ID=45878">http://www.gauguin.dk/auction/XcAPViewItem.asp?ID=45878[/url]

Tak for hjælpen <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->

Hvorfor købe brugt i et auktionshus, hvor der bl.a. skal betales købersalær på vistnok 18-20 % som skal lægges oveni slutprisen ? Der er et hav af seriøse sælgere her på Vintageure.dk og div. ligeså seriøse vintage ureforretninger, som oftest kan matche priserne eller gøre det billigere ? Jeg forstår ikke den "hype" der tydeligvis er opstået omkring køb af ure hos de forskellige mere eller mindre seriøse (div. TV programmer om samme burde forlængst have fået folk til at løbe skrigende væk!) auktionshuse ....i 9 ud af 10 tilfælde er slutprisen inkl. købssalær højere end andre steder ...mystisk Icon_e_confused(efter min mening)
Svar
#4
Jeg ser ingen grund til at købe på auktion. Den senere tids omtale af auktionshusene noget letfærdige omgang med varerne og vurderingerne har bestyrket mig i den tro. Icon_evil
Mht. ure er der yderligere den lille finesse, at de sjældent indestår for at uret også virker. <!-- s:cry: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_cry.gif" alt=":cry:" title="Crying or Very sad" /><!-- s:cry: -->
Auktionshusene er blot et fordyrende og forstyrrende led.
Ib Jensen
Svar
#5
Det kan faktisk godt betale sig at købe på netauktioner! Jeg har prøvet det flere gange og er ikke blevet skuffet. Man skal huske på at der er 14 dages returret på varen, så det skulle jo være muligt at opsøge en urmager og få en klar dom over uret eller hur? Hvad nu hvis det nævnte ur får hammerslag på 3600,- + 25 %i salær= 4500,- og det viser sig at være et fint ur. Så har man da gjort en god handel. Men det kan da godt være at jeg bare har været heldig med mine køb.

Mvh. Steen
Svar
#6
Uret er lidt over 5 år gammelt, så det kan være at det trænger til service.

Dette skal du også tage i betragtning. Et service koster snildt 1.200-1.500 kr., som du skal lægge oveni. Hvis der så også skal ny krone osv. til, så løber det op.
Svar
#7
Naturligvis kan uret trænge til service, men det kan et ur handlet mellem 2 private jo også, og Steen påpeger desuden, at der er 14 dages fuld returret. Man skal nok kunne få vurderet hvad der evt. skulle laves på uret hos en urmager.

Men alt i alt har jeg heller ikke forstået hvad det skal til for med auktionshuse, som gang på gang har vist deres inkompentence ift at vurdere urenes værdi - og som samtidig ikke giver garantier for funktionaliteten! Men selvfølgelig, skal man af med skidtet i en fart, er det jo en god mulighed.
Svar
#8
Som jeg ser det er net-auktionernes største problem at deres "vurderingseksperter" sjældent aner noget som helst om hvad de vurderer. Jeg har ofte benyttet et velkendt net-auktionsfirma (gæt selv hvem...) til at sælge arkitekttegnede møbler, som er min store passion ved siden af urene. Kommer du med et møbel, går "eksperten" ind og ser hvad en tilsvarende vare før er solgt for, og sætter prisen efter tidligere hammerslag. Har de ikke solgt noget tilsvarende er de ofte "lost" og man har selv stor indflydelse på vurderingsprisen. Jeg har flere gange oplevet at "eksperten" har spurgt mig til råds om hvad jeg ville mene var rimeligt. Ofte kender de end ikke arkitekten og skal have yderligere informationer om navn, model osv. Fair at en enkelt person ikke kan være eksperter på alle områder, men så bør de ikke foretage vurderingen ved indlevering, men vente til en kyndig ekspert har kigget på varen. Som sælger går jeg smågrinende derfra, men stakkels køber, hvis han betror sig de ofte høje vurderingspriser som sælger tit har haft stor indflydelse på. Desuden er beskrivelsen ofte mangelfuld, men man har heldigvis fortrydelsesret. Jeg har endnu mit første køb til gode på en net-auktion. Tilsvarende ting findes langt billiger i dba, ebay eller andre private salgskanaler.
Men godt vi har net-auktionerne. Som sælger er man altid sikret en god pris fordi auktionshuset får ca. 25 % af hammerslagsprisen. Så jo højere vurderinger jo højere hammerslag og dermed flere penge i kassen. Mit råd er blot: Stol ALDRIG på vurderingspriserne og undersøg varens reelle markedspris inden man byder.

Mads Gjødesen
Svar
#9
Hej Alle
Jeg giver jer ret i at varer på auktion ofte sælges til højere pris ift. den blå avis osv. Ja nogle gange højere priser ift. til køb af en ny vare online på nettet og til tider i butik. Det er helt vildt, at folk ikke undersøger priser før de byder.
Det er ihvertfald min erfaring når jeg kigger på de effekter, der har min interesse såsom ure, men også arkitekttegnede møbler, lamper osv.

Dette var en af årsagerne til at indleverede et ur til auktion, da jeg bla. kunne fastsætte en mindstepris. (jeg ville intet tabe, da jeg fik forhandlet mig frem til, at jeg ikke skulle betale omk. hvis uret ikke blev solgt)

Desværre har sagen taget en uventet drejning.
Uret blev ikke solgt og da jeg efterfølgende fik uret tilbage er det beskadiget.
Uret har fået et hak i kassen (18 k guld) og krans (18 k guld).
Og for det ikke er løgn er rotoren slået skævt.
Min korrespondance med auktionshuset har heller ikke været en succes.
De prøver indtil videre at tørre det af på mig.
Men jeg giver ikke op så let, og jeg regner bestemt med at de kommer til at udbedre skaden.

Det er bare en lille advarsel.
Svar
#10
Det kan godt være at jeg spørger dumt.......men hvordan fa...... kan rotoren være slået skæv???

Har en eller anden amatør auktionarius skilt uret ad for at tage fotos eller lignende?

Mvh Peter
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)