IWC kasser
#1
Fin artikel om kassefremstillingen hos iwc.

[url]"http://www.iwc.com/en/experiences/the-art-and-science-of-casemaking/" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.iwc.com/en/experiences/the-a ... asemaking/[/url]
Svar
#2
Super med den slags læsestof og noget der altid har undret mig i de her kasse design, er hvordan de laver de små huller mellem kassens horn...gad godt se den boreteknik Icon_crazy

Vh. Michael
Med venlig hilsen Michael

Elsker når ure kommer med en historie
Svar
#3
Ja det er en super god artikel, jeg vidste blandt andet ikke at IWC har deres egen specielle stål som rolex

Citat: IWC uses a special steel alloy, made for IWC only after undergoing extensive tests to assure that it meets IWC’s quality standards, especially for non-corrosion and wear.
Svar
#4
Haha, det er sjovt at læse en ikke fagmands udtryk i den artikkel. 'Spark-erosion'? (Hedder EDM - Electric discharge machining).
Men meget standard ifht hvad jeg forventede...
Altid to skridt foran og aldrig et bagud....!
Svar
#5
Det er skrevet af en advokat, så hvad kan man forvente? <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Svar
#6
Nu er der en mængde artikler om Spark Erosion på nettet, så mon ikke den betegnelse er lige så valid som EDM?

Michael Friedberg er en rigtig god skribent IMHO. Han har et hav af artikler bag sig uagtet at han er advokat, manden har stor viden om ure og i særdeleshed IWC.

Jeg syntes at det er en interessant artikel, Kristoffer. Da jeg besøgte IWC for snart 10 år siden blev disse processer foretaget i Schaffhausen, interessant at IWC nu har bygget en separat fabrik til denne del af urproduktionen. Det handler vel om procesoptimering og nye maskiner.

Der er nok ikke længere rundvisning på fabrikken som tidligere.

Mvh
Michael
İmage
Svar
#7
Det handler også utrolig meget og noget så trivielt som temperatur når vi nærmer os så fine tolerancer. Maskinerne kræver også seperat ventilationsanlæg...
Men fag termet er EDM, om du så kan grave artikler op på 'spark erosion' skal jeg ikke gøre mig klog på. Men i alt den tid jeg har beskæftiget mig med det, har både producenter og lærebøger sagt EDM. Om 'spark erosion' er kommet til som et kortere synonym for at det er mere forståeligt, det ved jeg ikke.... Men bearbejdningen sker ved at kontrollere en gnist mellem tråd/elektrode som nærmest fordamper materialet... Synonymet kan sagtens bruges om processen og jeg forstod den jo også, griner bare lige lidt da det er første gang jeg er præsenteret for den.

De ting der præsenteres i artiklen er spændende og processer der kræves. 99% af disse findes på værksteder hvor der fx laves sprøjtestøbeforme også! Maskinerne kan næsten alt, det er betjeningen af dem der er vigtig!! ;)
IWC passer sikkert også godt på deres folk.
Altid to skridt foran og aldrig et bagud....!
Svar
#8
MichaelSC Skrev:Michael Friedberg er en rigtig god skribent IMHO. Han har et hav af artikler bag sig uagtet at han er advokat, manden har stor viden om ure og i særdeleshed IWC.

Enig <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: -->
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)