Hjælp til ægthed
#1
Hej,

En bekendt faldt over dette ur, og han spurgte mig, om uret mon er ægte. Min første indskydelse var et klart nej, pga. skriften på bagsiden, men derudover synes jeg, at skive ser OK ud, og der er ikke så meget andet, der får mig til at rynke på næsen. Jeg kender kun de basale ting.

Jeg vil selvfølgelig gerne kunne spotte et fake ur, så hvis jeg kan få jer til at gennemgå fejlene på uret, hvis det da er fake, så tager jeg gerne imod. :-)

İmage
İmage
İmage
İmage
İmage
Svar
#2
Fake.... Uden at jeg er ekspert i Daytona.... Men altså blottet stål på et guld-ur er som regel en meget god indikator Icon_e_wink

Derudover er der noget med endestykkerne, timemarkeringerne og subdials der vidst ikke sidder helt rigtigt...
Svar
#3
FAKE!!! Alt er forkert, og magter end ikke at begynde at forklare hvorfor, for det bliver et laaangt skriv Icon_e_wink

/Mads
İmage
Nyheder fra urverden via Facebook: http://www.facebook.com/timetowatch.dk
Svar
#4
TimeToWatch.dk Skrev:FAKE!!! Alt er forkert, og magter end ikke at begynde at forklare hvorfor, for det bliver et laaangt skriv Icon_e_wink

/Mads

Øv, jeg havde ellers håbet at lære at spotte det selv Icon_e_wink

Det med metal på et guld ur er en stor bommert.
Svar
#5
Her er en org, så er det "bare" igang med at spotte... og som de andre er inde på er der RIGTIG meget galt med det viste ur Icon_e_confused

İmage
Simon Hedegaard
Svar
#6
Det er en fake med et forsøg på et skivelayout fra en Zenith udgave. Den du viser der Simon er med Rolex eget værk.
24 Daytona er nok til at forholde sig mere end skeptisk til dette ure.
Mvh
Klaus
Mvh Klaus
Svar
#7
KlausM Skrev:Det er en fake med et forsøg på et skivelayout fra en Zenith udgave. Den du viser der Simon er med Rolex eget værk.
24 Daytona er nok til at forholde sig mere end skeptisk til dette ure.
Mvh
Klaus

Icon_e_wink <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: -->
Simon Hedegaard
Svar
#8
Jeg er lidt nysgerrig - hvor kommer (det fake) ur fra? Er han blevet tilbudt at købe uret, var det noget han selv tog med hjem fra en ferie eller hvad er historien?
Svar
#9
Hmm. Det fik jeg faktisk aldrig spurgt om. Billederne ser velovervejede ud, så jeg kan forestille mig, at han er blevet tilbudt det på nettet. Han er bosat i USA, og det er nok der, han er blevet tilbudt det. Jeg ved dog, at han ikke har købt det.
Svar
#10
Jeg giver lige ét hurtigt tip til hvordan I med 100 % sikkerhed og stor lethed kan spotte et fake Rolex uden at gå i nørdemode med skivetekst osv. og ligeledes på baggrund af selv de ringeste billedemateriale.

Først skal man kunne kende forskel på Daytona'er med Zenith eller in-house værket. Hvis man ikke kender skivevarianterne er den letteste måde at kigge på placering af subdials:

Modellen med Zenith cal. 4030 har krono subdials kl. 3 og 6 samt small sec. kl. 9.

İmage

Modellen med inhouse cal. 4130 har krono subdials kl. 3 og 9 samt small sec. kl 6.

İmage

Nu ved vi at uret der skulle verificeres skal ligne et med in-house værket pga. placeringen af subdials. Tricket er nu at Rolex på deres cal. 4130 med in-house har været så snedige at placere krono subdials 6 gr. over horrisontal i forhold til centrum. Jeg har trukket streger på originalen og nedenfor kopien.

İmage

İmage

På kopien ligger subdials på samme horisiontale linje som skivecentrum. Ergo er det en kopi...

ALLE kopier forsøger at kopiere in-house modellen pga. kopiværkerne har krono subdials kl. 3-9 og small sec. kl. 6. Problemet er så bare at de misser de 6 gr.

På denne måde kan man super simpelt og selv på ringe billeder spotte en Daytona fake. Men vær lige obs på at de gl. 4030 Zenith Daytonas har subdials der flugter med centrum, så her går den ikke med de 6 gr. Her skal man lige kigge på subdials individueller placering med krono kl. 3-6 og small sec. kl. 9.

Med disse få regler i baghovedet har jeg endnu ikke set et Daytona, der bestod fake-testen. Derudover kommer alt det andet så men det er mere små kosmetiske fejl der kan være svære for ikke-kendere, der ikke kender uret at spotte.

/Mads
İmage
Nyheder fra urverden via Facebook: http://www.facebook.com/timetowatch.dk
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)