Ny rem til mit Aqualand - og U1
#1
Hej Svende Icon_e_biggrin

Tænkte at jeg lieg ville vise jeg min nye Zulurem, som jeg købte til mit Aqualand Classic.

İmage
İmage

Jeg bestilte remmen på http://www.broadarrow.net/maratac.htm

Der var ingen problemer med betaling eller levering.

Remmen er meget behagelig at have på, og ofte tænker jeg ikke over, at jeg har et ur på med denne rem.

Jeg tror endvidere, at jeg vil bestille en Natorem til min Sub.

Her først på ugen fik jeg en pakke fra "The Strapmaker" aka Torben (Submersible) Torben har været så venlig at lave en rem til mig kvit og frit efter mine anvisninger (sort læderrem med hvide syninger)

İmage

Jeg mener, at resultatet er blevet rigtig godt. Jeg er meget spændt på, at få denne rem monteret på min U1 - jeg skal bare lige have fundet et ss materet spænde der passer til.
Med venlig hilsen

Christian
Svar
#2
Torben - om du nu er på overfladen og læser dette.

Det er jo helt tydeligt håndsyninger, hvilket ser super ud, men hvordan i alverden laver du det uden at brække fingrene. Laver du små for-huller, eller syr du direkte?

Er det én slags læder som kerne og så noget andet uden på eller?

Kan du ikke beskrive lidt?

Hvis nu de er med på urmødet den 30 - så kunne det sikert være sjovt hvis du havde lidt råmateriale og redskaberne du bruger med - ikke for at sidde og lave rem, men sådan man lige kunne få en hurtig instroduktion?

vh John
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#3
Ja remmen er syet i hånden. Det er ikke så svært, men det tager en del tid og resultatet bliver jo aldrig som på en maskine, men det er for mig den rigtige form for hjemmelavede remme. Mange sælger remme som hjemmelavede, som er syet på maskine til mange penge. De tjerner virkelig kassen på dem.

Remmen til Christian er med sort læder på ydersiden og et brunt tykkere lag på indersiden. Hullerne til syningerne laver jeg med en syl. Opbygningen af remmen ændres alt efter hvor tyk læderet er.

Skal nok til urmødet tage lidt forskelligt med. Men har ikke så meget. Smider de fleste remme ud, når jeg har lavet en bedre. Jeg gør det bare for sjovt - og fordi jeg så får mine remme i den helt rigtige størrelse.

Torben

P.s. Christian jeg laver en ny rem til dig til urmødet den 30. Laver en med sort kerne.
Svar
#4
- eller ihvertfald de 5 øre! Tak for det Torben Icon_e_biggrin .

Den med 2 lag læder havde jeg ikke gennemskuet <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> . Nu glæder jeg mig bare til den 30. så jeg kan få forklaret hvordan du laver hullerne i hånden så forholdsvis præcist?

Har lige gjort en rem til min kærestes Certina, selvfølgelig uden syninger - det er jeg som bekendt ikke kommet til endnu!
İmageİmage[/img]

Undskyld hvis jeg har inficeret jeres tråd, blev bare lige så opstemt af de nye oplysninger fra "The StrapMASTER" at jeg ikke kunne holde mig tilbage Icon_redface

Godnat til de der evt. ikke er gået i seng!

Speedy
Svar
#5
Submersible Skrev:Ja remmen er syet i hånden. Det er ikke så svært, men det tager en del tid og resultatet bliver jo aldrig som på en maskine, Remmen til Christian er med sort læder på ydersiden og et brunt tykkere lag på indersiden. Hullerne til syningerne laver jeg med en syl. Opbygningen af remmen ændres alt efter hvor tyk læderet er.

Skal nok til urmødet tage lidt forskelligt med. Men har ikke så meget. .
Netop lag opbygningen og håndsyningen er hele charmen ved den type, ellers kan man jo købe sig til det. Fint hvis du har lidt med til urmødet, også gerne hvad slags lim f.eks

vh John
Mvh. John  - Glad for ure og frisk på lidt iværksætterråd.
Besøg min blog med gode råd til iværksættere!
Besøg min blog om ure!
Svar
#6
Urremme har jeg aldrig lavet.

Men jeg har lavet skeder til håndlavede knive - og læderarbejdet ligner en del. Det handler også om at have det rette værktøj. Man har sådan en rulle dims som laver en let forsænket rille i læderet og hvor den markerer, hvor der skal være huller til saddelmagersyningen. Så laver man hullerne med syl - og syr fra begge sider med en fedbehandlet specialtråd.

Faktisk kan man finde både værktøj og materialer (læder) hos leverandører til knivbyggere!

[url]"http://www.rydstrom.dk/Kniv-6-skede.htm">http://www.rydstrom.dk/Kniv-6-skede.htm[/url]Jeg kan tage et par knive og skeder med den 30. Marts.

vh Baun
Svar
#7
Flotte ure, specielt med de nye remme!!

Må vist også sige flot arbejde til Torben! Icon_e_biggrin
Svar
#8
Submersible Skrev:P.s. Christian jeg laver en ny rem til dig til urmødet den 30. Laver en med sort kerne.

Det lyder rigtig godt Torben Icon_e_biggrin Jeg glæder mig til at se den.
Med venlig hilsen

Christian
Svar
#9
Vil lige svare lidt på spørgsmålet om syninger.

Jeg har ikke brugt en masse penge på udstyr. Her er hvad der skal bruges:

Skærebræt, hobbykniv, syl, lineal, pen til at male på læder, et par stykker træ, et par skruetvinger, lim, nåle, snor, læder, slibeklods, hulmaskine og et par gode hænder.

Så jeg bruger en lineal til at lave afstanden mellem stingene og laver hullerne til syningerne, med en alm. syl.

Tror heller ikke det er noget jeg vil blive ved med, men lige nu er det meget sjovt, også selvom jeg smider de fleste remme væk når jeg har lavet en ny, samt givet et par stykker væk.

Tror også jeg er kommet til at love et par remme væk til PAM ejere. Håber jeg hører fra dem som jeg har lovet det, da jeg skal vide om de er interesserede og hvilket spænde de vil bruge.

Torben

Ps. Tak for de rosende ord fra alle.
Svar
#10
Hej Torben

Jeg er også meget interesseret i de remme du laver og jeg synes at det er en del af charmen hvis man kan se at de er Handmade.

MVH Peter Icon_e_biggrin
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)