Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Mærkeure.
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg selv er først lige begyndt at opdage micro brands, og kan at undres over hvad det egentlig er som trækker ved de store prestige mærkeure. Jeg er selv lidt i fælden og det irriterer egentlig mig selv lidt. Hvorfor skal det absolut være Rolex, IWC, Omega osv. ? Hvorfor er glæden ved et ur lidt større når det er et "prestige" mærke ?
Godt spørgsmål - jeg kan egentlig lide og har alle slags ure, også micro brands, men glæden ved et fra prestigemærkerne er større. For mig er det en kombination af flere ting:

Mit absolutte favoritur, som jeg går med mest er et Rolex SkyDweller og for mig trykker det bare på alle de rigtige knapper :-). Størrelsen på 42mm er perfekt, det har GMT funktion, det har et superkomplekst værk, det kan noget ingen andre ure kan (command ring bezel som man bruger til at stille dato+tid og månedsvisningen ud for timeindikatorerne), hvidguldslynetten glimter helt vildt, skiven skifter fra helt sort til grå i solen, lænken er justerbar med Rolex Easylink (det bruger jeg tit - især om sommeren), mærket har en god, lang historie og så må man selvfølgelig ikke glemme snob-effekten :-). Jeg har også et Glashütte Original SeaQ Panoramadate, som ingen udenfor urverden kender - det fascinerer mig, da en stor del af uret er lavet i hånden (i modsætning til Rolex), Glashütte producerer omkring 80-90% af komponenterne in-house, kvaliteten er udsøgt (f.eks. lænken der har elegant microjustering), gangreserven på 100 timer, jeg synes det er et vanvittigt smukt ur osv.

Micro brands kan jo også noget, men ikke på samme måde som prestigemærkerne - finishen er bare ikke den samme, historien er der ikke, værkerne er masseproducerede osv. Ikke desto mindre har jeg stadig mit Helm Vanatou, jeg har haft Zelos og jeg kommer helt sikkert også til at købe micro-mærke ure igen :-)
Jeg var i samme fælde og derfor gik jeg i gang med at prøve mærke som umiddelbart IKKE forbindes med prestige.

Her i blandt også micro mærker,
Og jeg må bare helt neutralt sige at hvis man generelt set ikke ønsker komplikationer ud over en kronograf eller dato visning.

Så yder ingen prestige mærker mere end velbygget mindre kendte/ micro mærke med f.eks. Noget Seiko, Mitota eller ETA i maven.

Kasserne er typisk CNC fræset i holdbart stål så de holder også en leve alder eller 2.

Der hvor jeg har set nogle af dem tabe på hardcore performancens er på Lumen, både i styrke, holbarhed og hvor pænt den er afgrænset.

Men for mig er der ingen tvivl du kan sagtens få et ur der praktisk yder det samme som et prestige mærke, spørgsmål er blot kan du leve med at nabo ikke genkender det?

Et eksempel kunne være Davosa,
Her er den diver jeg havde et virkelig velbygget ur med tubes Lume så den var også til UG. İmageİmage

Sendt fra min ANE-LX1 med Tapatalk