Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Mini review af Ingersoll Alamo II
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Forord
Jeg fik et Ingersoll Alamo II "limited edition" af min kæreste da jeg blev student i sommers. Vi er begge studerende så det har været noget af et greb i lommen på hende. Ligegyldig hvad elsker man jo den gave man får af sin kæreste, men i dette tilfælde var det faktisk en rigtig fin gave der også viste at hun rent faktisk hørte efter alt mit pladder.

Uret er med automatisk værk, mineral glas, læderrem og gennemsigtig bag kasse. Prisen ligger lige omkring 2.000 kr.
Nu ved jeg at der er mange interessante seiko ure i glimrende kvalitet til omkring samme pris, så jeg havde nogle forventninger til uret. Du kan følge med længere ned i min anmeldelse! Det skal lige siges at jeg ikke er den store fotograf og dette er min første anmeldelse Icon_e_smile

İmage
Fakta først.
Automatværk (trækkes af dine bevægelser)
Kaliber 620
20 stk sten i urværk
Gang sikkerhed på ca + 15 sekunder
Stort analog urskive med tal
Massiv stål urkasse
Glas i bund med kik til urværk
Hærdet mineral glas
Læderrem / stålrem.
Sikkerheds lås
Vandsikkert til 3 bar (30 meter)
Højde 52,3 mm
Bredde 44,0 mm - 48,0 mm med krone
Tykkelse 15,5 mm
Vægt 164 gr
Ingersoll 2 års garanti
Ingersoll betjenings vejledning
Eksklusiv læder opbevarings urboks
Prisen er inkl fri levering

Ingersoll's historie - tyvstjålet fra deres hjemmeside og på engelsk.

During their years of tireless creative urge. Robert and Charles Ingersoll, the founders of one of the oldest American watch manufacturers established many milestones in the field of developing pocket watches and wrist watches.They followed an ambitious plan to on one hand, offer watches to the broad public and on the other hand to offer reasonable prices whilst maintaining real quality. In 1892 thanks to Henry Ford they succeeded to develop an automated production first for pocket watches and later for wrist watches. Alongside the existing handcrafted production of Ingersoll watches an automated production of watches was established.

With high quality and precision, at the very reasonable price of 1 dollar (which was a days wages at the time) the so-called "Dollar-Watch" was born. The Dollar-Watch became so popular that about 1 million of these watches were produced. Even Theodore Roosevelt mentioned that during his hunting trip in Africa he was described as "the man from the country where Ingersoll was produced".

The success of the "Dollar Watch" from then on also called the "Yankee" was amazing. The Ingersoll brothers had to adapt to increasing production and increasing production plants. Meanwhile, the product range had been expanded by some technical pioneering refinements. Also the production of the smallest pocket watch ever seen had begun.In 1919 the Ingersoll brothers developed the first watch with the so called "night design", the "Radiolite" with luminoious dial.

Design
İmage
Man kan let se at det har hentet lidt inspiration fra Omega Speedmaster, dog uden chronografen men i stedet med dato, ugedag, måned og tidspunkt på døgnet. Dette synes jeg personligt er lidt irriterende da jeg hellere ville have haft en chronograf. Det er ikke noget lille ur, og jeg skulle lige vænne mig til størrelsen i starten, men det vejer ikke det store og er behageligt at have på hånden. Urets sorte skive samt hvide visere står i god kontrast, viserne er noget svære at se i mørke dog, men kan lade sig gøre hvis man er tålmodig og har øjne der ikke er har levet i mere end 30 år.

Derudover viser uret en anden tidszone i "kransen"? Dette er heller ikke noget jeg har brug for, men fin detalje og det virker rigtig godt.
İmage

Glasset er mineral glas, hvilket også gør at det har den fede "bobbel" som Speedmasteren også har i nogen udgaver. Det er selvfølgelig lidt irriterende at man skal passe på hvor man svinger armen, og der helt sikkert kommer ridser, men samtidig er jeg vild med boblen. Jeg har haft det i et par måneder og der er stadigvæk ingen ridser, 7 - 9 -13.
İmage

Remmen er afsluttet med et foldespænde, som virker rigtig fint, uret sidder godt fast på hånden og læderet virker til at være i god kvalitet. Det er dog noget stift i det, men det er vist mere et spørgsmål om at gå med uret mere.
İmage

Værket er så vidt jeg ved lavet i Kina, det har 20 sten og er kaliber 620. ( Det er virkelig ikke her jeg er stærkest) . Jeg vil sige at jeg oprigtigt ikke stoler på uret endnu, selvom at det ikke har svigtet mig er jeg noget skeptisk over tiden hele tiden. Det har ikke tabt tid i de 2 uger hvor jeg havde det på hånden hele tiden, det gik faktisk overraskende præcist. Alligevel stoler jeg altså bare ikke på det, men det er nok mere mig end det er uret.

İmage

Finish'en er rigtig fin til prisen. Det virker soligt bygget og føles på ingen måde billigt. Desværre kan man hvis man anstrenger sig se noget plastik inde ved værket hvis man kigger omme på bagsiden, men så skal man også tilte uret og kigge godt efter. Det er for mig lidt et no-go. Når man sætter uret glider viserne fint og datoen skifter også uden hak eller noget, det samme gælder "GMT" skruen der justerer tidzonen, den glider utroligt let. Læderet og spændet føles også som rigtig god kvalitet.

All-in-all
Et rigtig fint ur til pengene, det føles dog som god kvalitet, der er dog nogle minusser. Kvalitets mæssigt er Seiko nok bedre til samme pris, men har ikke kunne finde lignende ure som havde samme udseende til den pris.

+ Lækker kvalitet til pengene
+ flot design
+ Rimelig pris
+ Automatisk værk

- Ikke vandtæt (3 bar) , jeg tør ikke tage bad med det.
- Plastik kan ses inde i værket