Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Skifte rem på Planet Ocean
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Hej

Jeg har et Planet Ocean med sort gummirem, men jeg kunne godt tænke mig at købe den orange gummirem for at kunne skifte, men er det muligt selv at skifte remmen? Jeg kan ikke umiddelbart se hvordan det skulle kunne lade sig gøre da remmen er meget solid og man ikke lige kan få adgang til den stang der holder remmen fast i selve uret. Er det nødvendigt med værktøj?

Hilsen Jacob
Der skal du have sådan en her:

İmage

Gå ind på nettet og søg efter et "springbar tool" og så skulle du gerne kunne finde en.

De kan fåes for under 10 €

Hilsen
NW

Tukjær

Man kan sagtens bruge en lille skruetrækker, ingen grund til at købe specielt værktøj.....
Jep jeg tror også de fleste urmagere bruger skruetrækker - jeg bruger spids kniv - det der special værktøj har jeg, men det er ikke spor lettere og ridser sige så let

vh
Til trods for, at "De garvede og erfarne drenge" anvender en lille spids kniv eller en dito skruetrækker; vil jeg som absolut novice Icon_redface (måske endog lallende amatør), lægge et godt ord ind for Bergeon remstift værktøjet.

Min erfaring med rem/lænke skift begrænser sig til eet eneste tilfælde, og ikke som de ovennævnte rutinerede herrers erfaring fra snesevis eller endog hundredevis af "operationer".

Bergeon værktøjet har jeg byttet mig til hos en "fellow wis", der simpelthen ikke kunne holde ud, at se mig justere lænkelængde med en spids udtørret kuglepen.
... at skifte lænke/rem har jeg først prøvet efter erhvervelsen af "Alaskaen", der leveres med både rem & lænke.

İmage

På billedet ses øverst Omega's forslag til værktøj, og nedenfor Bergeon's udgave, der havde flere forskellige gaffel- bredder og "kløft"dybder.
Jeg valgte den, der lignede Omega's mest, og det lykkedes udmærket.
Når det drejer sig om at afmontere en rem, tror jeg at en kniv er bedst til at "møve" lidt på remmen og give plads til æggens placering på remstiften.
Afmontering af en lænke giver mindre plads til en kniv, navnlig på nyere lænker, hvor pladsen ved siden af endeleddene er meget lille.

Som absolut amatør oplevede jeg, at have godt styr på "gaffel"værktøjet, der gav en klar opfattelse af, at "have korrekt fat".
Agter man hyppigst, at skifte mellem remme, tror jeg at en kniv er at foretrække.
Ved lænkeskift (tror jeg) at den urutinerede har bedre styr på Bergeon værktøjet, da redskabets anvendelse, så at sige, er selvforklarende.

Mit indlæg, der er fuldstændig analogt med "den blindes udtalelse om farverne" - slutter med ønsket om en henrivende WE til alle.

Med venlig hilsen - Geodoc
Foretrækker også en Bergeon 6767 eller en tandstik. Fordelen ved og bruge en tandstik er at det ikke er muligt og lave nogle ridser. Icon_e_smile
Jeg stemmer i, med de to foregående indlægshavere: Bergeon 6767 Icon_e_wink

Jeg har "gafler" i forskellig størrelse til min 6767´er, og så har jeg en lille stak spidser liggende - just in case Icon_e_wink
Har også overvejet at anskaffe en ekstra rem, men jeg har svært ved at finde ud af hvor mange forskellige typer der findes, og hvad varenummeret/navnet på dem er.

Lurer på den sorte med orange syninger eller sort gummirem....
Hej.
Det så meget omtalte stykke remstiftværktøj, Kan laves selv.
Med en lille trekantfil eller noget tilsvarende files det lille hak i en skruetrækker og vupti har man sit eget værktøj. Nemt og billigt. Der kan jo laves flere af slagsen, hvis man har brug for det.
Men ellers ja så bruger jeg kniv - korntang (pincet) - skruetrækker og endelig til sidst værktøjet hvis noget af alt det andet ikke virker. For ikke at ridse uret kan man bruge et stykke tape på kassen, plejer at være nok.
hej når jeg går ind for at bestille en bergeon 6767 er der flere modeller jeg skal bruge den til 2 omega ure semaester i sort og et semaester planet ocean 45.5mm så hvad for en skal jeg købe hilsen peter g
Sider: 1 2