Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Vidste I det?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3 4 5
Som nogen af jer så i Herning - min cal. 33.3. Nu fik jeg så kikket på skriften og skiven (Baun og jeg drøfter om den er original / redial / ny) -og i udgangspunktet ligner skriften meget de billeder jeg ser i min nye OMEGA bibel.

Men det var nu ikke det "Vidste I det?". Næh jeg har undret mig over de kraftigere markeringer på 30 min chrono-sub dialen. På 3 min, 6 min og 9 min. Se billede.

Måske er jeg den eneste der ikke kendte historien bag - men skulle der være 1 enkel mere så er her forklaringen. Dengang i 40'erne så var telefonen jo ikke så udbredt og samtalerne dyre. 3-6-9 er simpelthen så man kunne se hvornår en samtale skulle slutte, da man dengang takserede telefonsamtaler pr. påbegyndte 3 minutter. Fantastisk. Icon_exclaim Icon_exclaim

Så man startede chronoen og kunne så slutte lige inden 3, 6 eller 9 minutter. Der var ingen grund til at slutte efter 3 min og 2 sek.
Det samme findes på Dynamic - noget man har taget op igen eller.....?

Mvh
Søren
Det er jo en helt fantastisk historie... uden tvivl én af de ting der tiltaler mig allermest ved vintage (som i øvrigt er et uprøvet område for mig endnu), nemlig at historien bag urene er langt mere "interessant" end på nye ure.
Søren Ingvardsen Skrev:Det samme findes på Dynamic - noget man har taget op igen eller.....?

Mvh
Søren

Hvilken dynamic model er det ? Har du evt. billede eller ref? Lyder interessant.
Denne

İmage
Søren Ingvardsen Skrev:Denne

İmage

Sjovt at de har re-lanceret denne feature i et nyt ur. Jeg mener at informationen er idag overflødig. Icon_exclaim Icon_exclaim
Mon der er andre forklaringer end den med telefontaksterne????
Hej Loncar.

Jeg tror ikke på jeres telefon teori.
For det første bruge man start intervaller på 5 og 3 minutter i sejlsport og for det andet nægter jeg at tro der er lavet en KTAS eller P&T edition af skiven.

Nej spøg til siden. Disse intervaller bruges ihvertfald til sejlsport og findes på et hav af kronografer.

Mvh
Klaus
Der findes flere teorier/forslag til underinddeling af minuttælleren; også deling forskellig fra 3.
Klik: Om 3-minutters inddelingen på pilot ure
Klik: Diskussion om 4-8-12 minutters inddeling
Klik: 3-minutters telefon perioder

Ved søgning på nettet viser "telefon teorien" sig som den hyppigste.

Det betyder jo ikke endegyldigt, at den forklaring er rigtig, for internettet kan være et dårligt sandhedsvidne.
For eksempel kan man på nettet finde overbevisende artikler om, at:
- Jorden er flad
- Auswitch var en veldrevet familielejr
- Mennesket har aldrig været på månen.

..... Hvem finder referencen, der eentydigt giver svaret? - Den dygtige detektiv vil blive hædrende omtalt på Ω-Link Centralen Icon_e_biggrin

Med venlig hilsen - Geodoc
For hvad det så end er værd havde de gamle Omega Olympic krono'er disse inddelinger. Defor er mit bud: Sport evt. sejlsport.
Mvh
Klaus
Jeg har mange steder læst det som telefon teorien. Det var i mange lande sådan at man for offentlige boxe betalte for perioder af 3 min.
Det er jo korrekt at match race har noget lignene, men det plejer at være vist anderledes, tydeligere, og med farve inddelte områder - her som typisk en af slagsen (ny)
İmage
Her er hvad der står på en side om Omega Dynamic:
There are yellow markings at 3, 6 and 9 minutes. This is a function that was common with chronographs from the 50's. They indicate a period of three minutes each, which was useful back than with telephone calls from public phone-booths, when calls were charged for each period of 3 minutes
Det er jo ingen garanti for sandheden - her er hele siden:
http://members.chello.nl/~h.mennink/watc...ynamic.htm
men jeg har da i alle fald læst det om masser af de gamle chronografer, og mig bekendt findes der versioner (jeg tror jeg har begge dele selv, men ikke her hjemme), med markeringer for 1 min - 3 og 5 min. for lande hvor det var taksten

Mig bekendt er 3, 6 og 9 heller ikke de tider der passer med sejlsport, i Match race ex vil urene oftest have det vigtigeste angivet ved at de sidste 5 minutter inden starten viser som pletter. 5 min før start gives horn signal, igen 4 min før hvor bådene cirkler fra hver sin retning bag startlinien, - 2 min før går de i in-fight og søger at provokere hinanden til at skulle vige eller begå fejl, og så er det om at være klar og krydse først på start tiden. Der kan jeg ikke se de 3,6 og 9 min komme ind, men det er længe siden jeg sejlede, så jeg kan både huske lidt galt eller reglerne kan være ændret.

Har Rolex marine master ikke de sidste 10 min angivet - som også giver fornuft, for der starter det hele - og så er det de sidste 5 4 2 0 som er vigtige?
vh
Sider: 1 2 3 4 5