Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Kan man få et godt nyt mekanisk ur for 2-3.000 kr.?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3
Snakken falder ofte på om man rent faktisk kan få fornuftige mekaniske ure til relativ få kroner.

De fleste kan skrabe 2-3.000 kr. sammen til et ur.

Men skal man holde sig fra de mekaniske ure i det prisleje? Eller er man bedre tjent med et quartz ur fra Østen?

Læs artikel af Mads Gjødesen:

http://www.vintageure.dk/DesktopDefault.aspx?tabid=297

Med venlig hilsen
Vintageure.dk

Jan Kirk
Godt arbejde Mads.
Jeg må sige at et ur som Certina DS First virkelig gør at man får lyst til at sige til sine knapt så urinteresserede kammerater: "Skal du ikke have et lidt lækkert mekanisk ur? Prøv at se på Certina DS First, det er value for money". Det gælder jo om at lokke folk med på vognen <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->

Mvh. Martin
Ja fin artikkel, og JA man kan købe mekanisk til 3000 som fungerer fint og JA hvis man er til tandhjul, så skal man da gøre det til en start og Certina er uprentiøst (det blev da vist forkert stavet) og value for money - men der er f.eks Eterna fra omkring 1975 bestemt også, og de fås på ebugten til ca 2000 med historie (og risiko for at service skal til inden for få år, men det klares for under 1000 kr og så bare løber det)

vh
Jeg har for nogen tid siden købt et Certina DS samt et Certina DS 2.

Certina DS er i fin stand og har en datoskive med røde tal! Dét er vist ikke set før. Uret er i original stand, men altså monteret med en rød dato-skive, også fra Certina. Så uret er vist lidt sammenstykket <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->

Mit andet Certinaur - DS2 - er med blå skive og lyseblå sekundviser. Remmen er uoriginal, men mørkeblå i toningen. Så farverne passer smukt sammen.

Begge er perler i min samling - og købt for 2500 kr. pr stk.

Navnlig DS2'eren er for mig et guffenam-ur: Urkassen er tøndeformet og minder mig om min tid i 1970'erne, hvor ure så sådan ud.
Et gedigent retro-ur - også i den grad!

Så, jo - man kan få prima-ure til under 3000 kr.

Og begge ure er inden køb serviceret af en habil urmager på Frederiksberg-kanten.


Venligst

Stefan Garvig
Stefan - den går ikke uden billeder du Icon_e_biggrin
Jeg har med stor interesse læst artiklen af Mads Gjødesen, da jeg er en Wannabee ur-samler, men ikke på nuværende tidspunkt har pengene til dette Icon_e_sad

Derfor var det selvfølgelig nærlæggende at læsse denne i øvrigt rigtig gode artikel.

Certinaèn var et godt bud på et ur til sådan en "nybegynder" som mig. Meeen der er jo altid noget man hellere vil ha.

Jeg er til Chronograf og Large ure.

Så jeg var også inde omkring U-boat og lure, der var der en der foreslog mærket WT STEEL, som alternativ til U-boat.

Var så inde og kigge på dette ur, de advarede kraftigt imod, at købe uret på nettet da deres garanti ville bortfalde hvis ikke uret blev købt hos en Autoriseret forhandler. Jeg fandt så også en i DK, diamonds4ever.dk.

De har WT STEEL i forskellige klasser, Grandeur Quarts og Swiss Edition.
Problemet er så, at de kun har Chronogaf ure i Quarts klassen. Og de er ikke specielt billige Ift. Certina som jo er mekaniske.

Så spørgsmålet er om jeg simpelhen må erkende, at jeg ikke kan få et "ordentlig" ur med de ønsker jeg har, til den pris?????

Og hvis i skulle anbefale et fra WT STEEL, hvilket et skulle de så være????

Mange ?? fra en total nybegynder i Ur-verden, håber i kan bære over med disse.

Men hvorfor ikke gøre brug af jeres viden Icon_e_wink
Jeg abonnerer på det tyske "Uhrenmagazin", og de har for det første en årlig udgave af deres Preisführer, hvor et stort antal ure er inddelt i kategorier som under €500, under €1000, osv. Denne findes også (dog i en gammel udgave) online på http://www.watchbizz.de - klik på "Uhren" i menulinien med lyseblå baggrund. Derudover har de fleste udgaver et tema (f.eks. kronografer, store ure), hvor de også har pris-kategoriseret et udvalg, der matcher temaet.

På ovenstående link kan man for det første kan man se, at de værker som er omtalt i Mads Gjødesens artikel findes i masser af ure, for det andet kan man se, at der virkelig er et stort udvalg af mekaniske ure til få tusind kroner. For det trejde kan man nok også se, at Danmark stadig ikke helt er med, hvad angår udvalg. Icon_e_confused

Men mon ikke, der er en generel tendens til, at det at vælge et "spændende" ur også i Danmark bliver mere og mere almindeligt. Nu mangler vi bare, at de mange almindelige urforretninger tager de kedelige - men sikkert velfungerende - quartzure fra Japan og omegn lidt tilbage fra vinduerne, så der bliver plads til noget mere interessant.

/Bjørn.
Det er mange ting du har i luften på en gang, så det kan være svært at svare dig præcist. Men lad mig tage fat i lidt af det, så kan andre evt. supplere:

1. TW-Steel som alternativ til U-boat, er - ud over den iøjnefaldende lighed - sikkert mest på banen fordi priserne ligger på 1/4 - 1/3 af U-boat.

2. Der er ganske rigtigt ikke garanti på et ur det ikke INDLEDNINGSVIS er købt hos en autoriseret forhandler. Du kan således f.eks. sagtens købe et brugt ur af din nabo eller en af de ure der er til salg her på sitet, hvis der følger et garantibevis med fra en autoriseret forhandler!

3. Diamonds4ever.dk ER så vidt jeg er orienteret autoriseret TW Steel forhandler, så selv om det er en netbutik kan du trygt handle der. Jeg kender ejeren Kim Kappel og han er en Good Guy. Han har endvidere en butik i Struer, så hvis du er mere tryg ved at handle med et levende menneske og bor i nærheden kan dette sikkert sagtens lade sig gøre. Der er i øvrigt mange forhandlere af TW-steel i Danmark - f.eks. forhandler Plaza kæden TW-Steel (se lokationer her:

[url]"http://www.plaza-denmark.dk/sw/frontend/show.asp?parent=79592&menu_parent=&layout=0">http://www.plaza-denmark.dk/sw/frontend ... =&layout=0[/url]

Men sammenlign prisforskellene mellem leverandørene, - de kan være betragtelige.

4. Priserne på TW Steel's ure med mekanisk værk ligger fra ca. Kr. 2700-4100 hvis vi taler stål. Certina-modeller med sammenligneligt ETA-værk ligger på omkring kr. 3400. Men som du selv bemærker er disse ure IKKE kronografer.

5. Certina leverer endvidere mekaniske kronografer med ETA-7750 værk (f.eks. DS Podium), men her ligger prisen på ca. kr. 7500.

Sammenfattende må man sige at hvis du kigger på kun Certina og TW-steel ure, så kan du ganske rigtigt ikke få en mekanisk kronograf for 2-3K!

Håber du blev lidt klogere af dette.

Icon_smil Sogge
Sogge Skrev:Sammenfattende må man sige at hvis du kigger på kun Certina og TW-steel ure, så kan du ganske rigtigt ikke få en mekanisk kronograf for 2-3K!

Findes der overhovedet nye, automatiske chronografer i det prisleje?

Mvh.
Jesper
Det ville jeg ikke udelukke - Østen eller Rusland - Der findes faktisk mekaniske (ikke auto) til det prisleje, selv i det normalt dyre Schalttrat princip - men jeg turde da ikke købe lige umiddelbart. Faktisk så laver Wagner chronographer med schalttrat - bygget vistnok over Venus platform til 288 Euro - så det findes

http://www.amazon.de/Wagner-since-1948-H...B000V96CPM
(kan findes billigere på Ebay nyt, men her er det alle fald fast pris)
vh
Sider: 1 2 3