Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Vintage Omega x 2
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej

En god ven af familien fandt ud af, at jeg interesserer mig for og glædes ved ure, og at jeg selv havde en Omega på armen, så han havde noget, jeg måske kunne bruge. Han gik i gemmerne og fandt to gamle Omegaer frem, dem måtte jeg få på betingelse af, at jeg ikke bare gik ud og solgte dem, hvilket jeg selvfølgelig blev enormt glad for <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: --> Han havde haft dem liggende i evigheder, og kunne ikke huske særligt meget om dem, og der var da heller ikke noget tilbehør eller lignende med, bortset fra et org. spænde på den ene, men pyt. Selvom de er er i en sløj stand og ikke er sjældne eller noget, så tiltaler de mig rigtig meget.

Jeg har dog lige lidt spørgsmål, jeg håber, at I kan hjælpe mig med, da jeg ikke er så velbevandret i vintageverdenen.

Først her er urerne:

İmage

Den til højre er jeg rimelig sikker på - SM Cosmic, 35mm, ref 166026 (fremgår af bagkassen), formentlig. med et cal. 565 værk og formentlig fra start 1970´erne. Den åbnes via glasset, så det skal jeg ikke nyde noget af at prøve på. Der står -T SWISS MADE T- i bunden af skiven, men man kan ikke se de på billederne.

İmage
İmage

Den anden er jeg mere usikker på, og som I kan se, er den temmelig 'patineret', hvilket kan have sin charme (smag og behag). Den er 34mm og 18mm mellem hornene. Jeg er ikke så sikker på åbningen, så jeg har ikke kigget I værket, men er der nogen, som har et bud på, hvilken ref. der kan være tale om?

İmage
İmage

De kører begge to og kan trækkes op, og automatikken virker fint i Cosmicen.
Den 'patinerede' holder tiden på ca. +1-2 min i døgnet.
Cosmicen løber lidt stærkt, ca. + 8 timer i døgnet Icon_e_surprised (Er der en rekordbog herinde)

Hvis Cosmicen skal serviceres, har I et forsigtig bud på, hvad det så vil koste. Jeg kan sagtens leve med +1-2 min på den patinerede, men +8 timer er måske lige i overkanten Icon_e_biggrin1

Jeg vil også gerne shine glassene (hexalit?) lidt op. Er det 'bare' Slipol , eller er der andre gode bud?

M.v.h. Thomas
Hej!

Du har selv fundet ud af det meste med cosmic'en, som er en cal. 565. du kan evt. se her i deres vintagedatabase hvor du skriver 166.0026 i søge feltet [url]"http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-watches-database" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.omegawatches.com/planet-omeg ... s-database[/url]

Den anden skal du have åbnet for finde ud af hvad det er. Værket er et 30 mm. cal. 26X som er subsecond serien. Det er en press in bagkasse som kræver en kniv i siden for at åbne den.

Der er ingen tvivl om de begge skal have service før du bruger dem for meget. Hvis du er ked af patinaen på de gamle kan du prøve at høre Peter Halse i Horsens (urmager Halse) han er super god til at rense patina, tror dog ikke det kan komme helt af, men noget kan nok godt fjernes og indeksene vil blive rene igen.

Prisen på service kan variere fra knapt 1.000 til 3-4.000 + reservedele. Der er også et nogle urmagere her i gruppen der måske vil byde ind.

Glasset kan poleres med en blød klud og noget brasso/slipol/tandpasta m.v. bare der er slibemiddel i. Grove ridser kan tages med slibepapir (gerne vandslibepapir) korn 1000-2000.

Mvh. Thomas
Mange tak for svar.

Patinaen er som sådan i orden indtil videre. Jeg regner ikke med at bruge uret med at bruge dette ur så ofte, men vil det tage skade, hvis det ikke får service og bliver brugt omkring én gang i måneden?
Det gør det nok ikke hvis det er så lidt, jeg er ikke urmager. Men hvis du vil bruge det jævnligt bør du få det serviceret.

Mvh. Thomas
Super. Mange tak Icon_smil
Der er ikke den store forskel at køre bil uden motorolie og et ur der snurrer i lejer med stivnet olie Icon_e_wink
Mvh.
P.N.