Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Bretiling Chrono SuperOcean
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Indledning
Jeg vil gerne dele mine erfaringer med mit Breitling Chrono SuperOcean

Dette er faktisk min fars ur, men jeg har ejet det tidligere så syntes jeg ville skrive et par ord om det. Det er et ur der bliver brugt hver dag, og det kan ses. Der er en del brugsspor, men det syntes jeg bare er med til at give uret sjæl og et fedt udtryk. Det er et af de eneste Breitlings med hvid skive og blå subdials. Uret hører under Aeromarine serien og er en udgået model, den er blevet erstattet af den meget anderledes Chrono SuperOcean II. Uret er fanger godt mange af de ting Breitling gør rigtig godt, her blot i en lidt mere moderat 42mm, hvor de fleste andre er 44mm eller over. Breitling er et mærke man enten elsker eller hader. Det skiller vandene, det er fedt! Det får dem der kigger på det til at tage stilling til designet.

Kasse, lynette, skive og glas

Kvaliteten på kassen er virkelig lækker, der er fortrinsvis blankpolerede overflader og det er med til at give et eksklusivt "Se mig" udtryk som er super fedt! Kassen måler 42mm i diameter, 15,1mm i tykkelsen. Det kan godt virke lidt højt, så man skal passe på dørkarme osv. dog er den høje profil med til at give "Her kommer jeg" designet. Kassen er vandtæt til 500m, og har skrue pushers, fed detalje syntes jeg.

İmage

İmage

İmage

Lynetten er meget karakteristisk Bretiling med de velkendte Rider Tabs, jeg syntes metallynetten er flot, og er med til at give et let genkendeligt design der er elsket af så mange. Med sine 120 knivskarpe klik er denne lynette blandt de bedste jeg har betjent. Den er slet ikke som de japanske klokker der er meget bløde i overgangen mellem hvert klik. Denne er mere fast og skarp. Begge designs er smarte, og det er sjovt hvordan hvert brand takler noget så simpelt som en lynette så forskelligt.

İmage

Skiven er hvid med blå subdials. Det er fedt at der er noget til at bryde det hvide, da det nemt kan blive lidt fersk med en helt hvid skive. Skiven har et flot cirkel mønster på den hvide del, og er helt glat på de små blå skiver. Skriften på skiven står kniv skarpt, og de polerede timemakeringer er super flot applikerede. Generet er detaljerne på skiven smukke og af en høj kvalitet, nogle af de fedeste må være det lille B på sekundviseren, og den flotte Breitling-vinge der er sat på skiven.

İmage

Glasset er buet, men har ikke den forvrængede effekt som mange andre buede glas har. Dette skyldes at Breitling bruger glas af en utrolig høj kvalitet, der er lige tykke over det hele. Dog har man valgt at coate med en AR på ydersiden som er ret ridset, ikke den smarteste løsning i mine øjne.

İmage

Værket
Inde i uret ligger der et ETA Valjoux 7750, som Bretling kalder Caliber 13. Der kan diskuteres meget om hvor meget Bretling gør ved deres værker. Alt jeg kan sige er at det har gået meget præcist de næsten 10 år vi har haft det, og det er uden et eneste service. Det er noget der tæller højt i min bog.

Lænken
Lænken på dette ur gør sit job. Den kan slet ikke sammenlignes med min 3536 i lækkerhed. Men den holder uret fint og virker robust lavet. Lænken er poleret, og er med til at give det karakteristiske bling, som Bretling er så kendte for.

İmage

İmage

Konklusion
En dejlig kronograf, der i sit udtryk er et super supplement til en lidt mere konservativ sortskivet dykker. Kvaliteten syntes jeg er helt fantastisk, når man tænker på alle de tæsk dette mekaniske ur har fået. Det går stadig spot on. Det har fået sine ridser og skrammer, men det har stadig meget af sit shine tilbage. Det er ikke et ur jeg ville vælge som mit eneste ur, da designet er meget in your face. Men til de dage man har lyst til det er det herligt! Jeg syntes det har rigtig meget Breitling DNA i sig, og det er skønt.

İmage

İmage

MvH
Altid fint at læse dine beskrivelser/meninger om de ure du har i hænderne.
Breitling er som bekendt ikke mit foretrukne mærke, men et fint ur og fedt at se din far har brugt det uden at tænke videre over det.
(som nogle af os tosser nogle gange gør for meget Icon_e_wink )

Har du overtaget det fra din far igen, eller ?
God historie om et ur som har været ude i det virkelig liv <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: -->
og ikke bare inden i vores ur verden hvor alting efter min smag godt kan blive for meget.
Han har lige købt et Aerospace som felt ur, så jeg har lånt det de næste par måneder mens han er ude.
Tak for den fine præsentation. Jeg kan faktisk rigtig godt lide, at man på billederne kan se, at uret har "levet" et godt "liv" på sin ejermands håndled, og at dette har sat sine spor <!-- s:up: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_Up.gif" alt=":up:" title="Thumps up" /><!-- s:up: -->
Kristofferj Skrev:Han har lige købt et Aerospace som felt ur, så jeg har lånt det de næste par måneder mens han er ude.
Købte han det svenske? :)
berg Skrev:
Kristofferj Skrev:Han har lige købt et Aerospace som felt ur, så jeg har lånt det de næste par måneder mens han er ude.
Købte han det svenske? :)
Nej, han ville hellere have et med den nye proII lænke, så han fandt en nyere.