Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Mine review af Fortis B-42 Marinemaster White
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Fortis Historie

Fortis blev grundlagt af Walter Vogt i 1912, med firma sloganet
"The manufacture of good quality Swiss watches, in innovative designs at affordable prices"
Fortis dannede i 1924 samarbejde med den engelske opfinder John Harwood, som er opfinder af det automatiske ur. 2 år efter blev det første serie producerede selvoptrækkene ur sat i produktion. Gennem årene kom Fortis med en del gennemtænkte og innovative løsninger på blandt andet alternativ optræk.
I 1943 udkom det første ”Swiss made” vandtæte ur, og igen var det Fortis der stod bag, men deres Fortissimo. I 1956 vinder Fortis ”The chronometer award” for deres vandtæte alarm i deres "Manager"-serie.
Fortis har desuden lavet ure til rumfarten, deres Spacematic som er testet til 25 atmosfærer, dette var visse amerikanske astronauters valg.
I 1970 erne under kvarts krisen, var Fortis igen med til at rykke grænser, men deres Fortis Flipper, et billigt plastik kvarts ur.
Det blev faktisk meget populært, men Fortis måtte stoppe produktionen da, Swatch begyndte at introducer deres endnu billiger plastik ure.

İmage

İmage

I 1992 et Fortis Stratoliner automatiske kronograf, med en tur i kredsløb i et russisk fartøj.
Siden da, har Fortis samarbejdet med den russiske rumfart, men først i 1994 blev Fortis det Officelle russiske ”rum ur”.

İmage

I 1998 blev Fortis også brugt af det ungarske Air Force, de bruger FORTIS Pilot Professional Chronograph Automatic til deres piloter af ”47. taktiske fighter regiment ”
Siden har Fortis været i rummet en del gange og bruges stadig den dag i dag.

Helheden

Uret syntes stort på trods af sine "kun" 42mm, det sidder dog godt på armen, da hornene bøjer perfekt ned over håndryggen.
Uret virker robust og tool artigt og er kan sagtens klare lidt af hvert.
På lænken er uret relativt tungt selv om det syntes langt lettere når det først er på armen, på gummiremmen sidder det super godt og med den orange farve er der ingen der overser dette fede ur.

İmage

Kassen

Hele kassen er udført i børstet stål og det skriger tool watch, da man ikke skal være bange for ridser på sammen måde som med en poleret overflade.
Kassen er forarbejdet godt og syntes at kunne holde til noget.

İmage

Igen giver skruer i kassen et lækkert tool look, og man kan men lidt træning hurtigt skifte rem eller lænke. En super lækker detalje IMHO.

Bagkassen med det indgraverede logo, er flot udført, men måske lidt kedelig i forhold til så mange andre ure, måske det skyldes den matte finish.
Ellers er der ikke en finger at sætte skruekassen.

İmage

İmage

Skiven

Den mat hvide skiver spiller IMHO perfekt med resten af det børstede ur, den giver det sidste til at uret virker mat og råt.
De sorte markører, dato og visere giver ligeledes et godt spil med den hvide skive.
Selm om der er mange "informationer" på skiven, syntes det ikke for meget, da hele skiven går op i en højere enhed.
Den blå sekund viser giver lige det indspark der gør at uret bliver for kedelig med dets sort/ hvid. Desuden er der tænkt over farven da den er i samme farve som lumen, selv om dette jo ikke kan ses samtidigt.

İmage

İmage

İmage

Lumen på uret er uovertruffet, hele skiven er belagt med lume materiale, så den vil kunne lyse selv det mørkeste rum op.
En fed detalje er at man ikke kun kan se markørene, men også skriften på skiven når den er oplyst. Det ser så meget federe ud end på billedet.

İmage

Lünetten

Lünetten er med 120 klik og den spiller bare, man kunne måske ønske sig at man kunne få bedre fat i den, da jeg går ud fra den ligesom den store og let bentjenlige krone, gerne skulle kunne betjenes med dykkerhandsker.
Selve lünetten er udført med et mat look, hvilke jo passer perfekt til resten af uret.

İmage

Lænken/ Rem

Jeg må hellere starte med at æde de negative ord jeg har sagt om Fortis lænker, for denne lænke top spiller, den er virkelig massiv hele vejen igennem.
Jeg er jo vild med lænker med skruer og denne lænke har de største skruer jeg har set på en lænke, og dette er udført meget flot.
Igen er lænken udført, som alt andet på uret, i børstet og dejligt mat overflade. TOOL WATCH all the way.

İmage

İmage

Endelig kan man få en LÆKKER gummi rem med uret, den kommer i hvid, sort og orange.
Jeg må indrømme jeg er imponeret af den meget flotte udførsel som Fortis her har stået for.
Særligt det dobbelte folde spænde er super flot lavet med Perlage mønster i hele indersiden af foldespændet.
Det eneste der er lidt irriterende er at man skal skære i remmen for at tilpasse den til ens arm.

İmage

İmage

İmage

Spændet

Spændet er som alt på dette ur flot og gennemført lavet, det fungere bare og vil sikkert gøre det det meste af uret lavetid, det er klart et dejligt vel konstrueret spænde.

İmage

İmage

Detaljer

Krone med logo. Dog ikke en skrue krone.

İmage

İmage

İmage

Dobbelt AR coatning.

İmage