På hemmelig mission efter et fransk ur
#1
På tur efter ur.

Så kom scooteren frem og planen var at besøge CT-Watches og hente et militær-ur, som bliver anvendt i de franske special-styrker og først nu er nogle af modellerne kommet ud til menigmand og jeg var så på min første mission til fyns-land.

120 km blev det til i alt og som det altid går når jeg skal finde rundt, så sidder jeg der selvsikker med solen i rette position og intet kan gå galt, men det gør det så mærkelig nok altid og jeg køre forkert, så på et tidspunkt er min telefon næsten uden strøm og jeg må ringe til Claus for at spørge om vej til det sidste stykke vej. Det var så næsten 3 timer på scooter og jeg skal da love for at den motor er brændt ren og mine næsebor er ligeså af gylle-lugt....fanden forstå at man kan bo på landet. Omkring middagstid kom der dog et dejligt pust fra et hus jeg kørte forbi og er næsten sikker på at der stod menuen på koteletter i fad...men det forsvandt hurtigt og atter var gyllen dominerende.

Jeg fik uret af Claus som stod med et lille smil på, da han havde set mig køre forbi huset (mangler total stedsans)
Claus havde gjort uret klar og der var endda en ekstra rem med...tak for det.  Icon_Up

Men trods den tætte trafik, så er jeg kommet lykkelig hjem med et rigtig dejligt ur og missionen er lykkedes. Jeg var nu godt blæst igennem og dejligt var det at komme hjem til min elskede der havde bagt friske boller og lavet kaffe. Nu sidder jeg så og nyder det nye militær-ur, som hedder MAT AG5 Land.

İmage

İmage

İmage

Her er lidt historie omkring uret.

M.A.T. watches grundlægger Fabrice Pougez
startede i 2005 da hans bror gik ind I den franske Special Styrke og da Fabrice allerede, har været involveret gennem 20 år i ur industrien, hvor han styrede et firma der udviklede komponenter til et SWISS brand og den enhed hans bror var kommet ind i bad ham om at udvikle et ur til dem. Denne første serie blev en succes og andre enheder spurgte også ind til dette ur, blot med forskellige ændringer der passede ind i deres ønsker og sådan startede hele.Mange nye brands opstår og man søger at koble det op til en god historie og kendte personer, men her har det altså været et behov fra millitæret der styrede ønskerne og det har så udviklet sig til både modeller i luften på jorden og i vandet.Urene bliver produceret inde midt i Paris i et af de bedste huse hvor der fremstilles ure, og når der kommer ønsker omkring et nyt ur-design, så designer MAT Watches det helt rigtige ur til opgaven, da det er deres styrke, som specialister i at designe ure af høj kvalitet.Urene bruger 2-4 mm safirglas og der er skrue-krone, der er ekstra stærke springbars til at holde remmen. De får tilbagemeldinger fra manden ude i marken og styre ind efter deres ønsker og behov, så urene passer sig til de forskellige special-styrker.Et af urene helt i sort kasse er lavet til deres bombe rydder hold og uret hedder ”DEMEANOR” –deminør- og urene er meget kompakte også selv om uret har en diameter på 44mm så vil det faktisk sidde utroligt godt på et smalt håndled, som også på et bredt håndled og det ligger i konstruktionen, som tager hensyn for den måde remmen kan bevæge sig på.Det tog forholdsvis langtid for Fabrice at udvikle ur-kassen som skulle være lidt større end de sædvanlige 42mm og han ville gerne op på 44mm, men det skulle stadig være behagelig at bære for et smalt håndled, så det endte med at kassen fik meget korte horn og via en udfræsning i urkassen blev det muligt at bevæge remmen så den også passede til et smalt håndled.


Valget af de 44mm har også noget at gøre med hvor let det er at læse urskiven og her udmærker disse ure sig med en fantastisk læsbarhed og det er utroligt let at se den præcise tid.
Med venlig hilsen Michael

Mine Breitling ure gennem tiden
[-]
  • Smilla
Svar
#2
Lidt flere billeder af uret som helt sikkert kan tåle nogle "tæsk" og det vil sikkert bliver mere autentisk med lidt knubs og skrammer.

İmage

İmage
Med venlig hilsen Michael

Mine Breitling ure gennem tiden
Svar
#3
Stort tillykke med et super flot ur med en rigtig god historie ! Icon_flag Icon_flag

Nu er jeg jo opvokset på landet og på Fyn, så jeg kan godt forestille mig lugten, som dog ikke generer mig ............. min gamle far plejede at sige, at "det lugter af penge" !! Icon_e_biggrin1 Icon_e_biggrin1
/Peter


"The darkest places in Hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis" - Dante Alighieri, "Divine Comedy"
Svar
#4
Mange tak  Icon_Up

Der er nok noget om snakken, men det er en prøvelse når de lige har kørt ud.   Icon_drunken
Med venlig hilsen Michael

Mine Breitling ure gennem tiden
Svar
#5
Ha ha ha ............ det kan du have ret i !! Icon_lol Icon_lol
/Peter


"The darkest places in Hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crisis" - Dante Alighieri, "Divine Comedy"
Svar
#6
Jeg synes også rigtig godt om historien og har et klip liggende med designeren af MATMed venlig hilsen Michael

Mine Breitling ure gennem tiden
Svar
#7
Tillykke med din nye chronograf Icon_flag

Jeg har boet på landet i flere år og jeg vænner mig heller aldrig til gylle lugt/kørsel,
Dog vil jeg sige at behandles det rigtigt og altså også kørt ud i det rigtige vejr
Så er generne noget mindre.

Af nysgerrig vil jeg gerne høre hvilke scooter du køre på ?
Jeg er nem at gøre tilfreds,
Det bedste er altid godt nok.
Svar
#8
Mange tak Icon_Up

Min scooter/knallert

https://photos.app.goo.gl/Hy452vYKWxA9Hcnh8
Med venlig hilsen Michael

Mine Breitling ure gennem tiden
Svar
#9
Ha ha, god historie om de prøvelser man må stå igennem som afficionado, tilsyneladende med den Scooter.  Men fedt ur ihvertfald  Icon_party
[-]
  • Miwes
Svar
#10
Som man kan se er uret "venstre-hængt" og derfor meget behageligt, men spørgsmålet er om man kan vende sig til betjeningen.

İmage
Med venlig hilsen Michael

Mine Breitling ure gennem tiden
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)