UR-RALLY 2020
#1
Star 
UR-RALLY 2020 

6. JUNIFor nogen tid siden gik et antal personer i gang med at forsøge at genoplive tidligere tiders glorværdige, men hedengangne tradition med at afholde et årligt horologisk arrangement kaldet “UR-Rally”!

Et antal medlemmer meldte sig til at gøre forsøget og der dannedes en arrangementgruppe og nu kan vi med tilfredshed afsløre, at der er kommet et, synes vi selv, fantastisk arrangement ud af det. Samtidig har vi, med hjælp fra et overskud fra sidste Ur-Rally, der har henstået på en konto til brug for netop dette formål, været i stand til at sikre en super lokation, en række gode foredragsholdere og samtidig at holde prisen pr. deltager på et rimeligt niveau.

Lokationen er placeret centralt i landet, tæt på hovedtrafikårer, således at det er mest muligt tilgængeligt for alle deltagere, uanset hvorfra i landet de kommer (måske lige med undtagelse af Bornholm). Navnet på lokationen og den nærmere adresse meldes af sikkerhedsmæssige hensyn først ud til de deltagere, der er tilmeldt og har betalt, en uges tid før arrangementets afholdelse, senest den 1. juni.

Sikkerheden omkring arrangementet skabes først og fremmest ved diskretion, hvorfor alle involverede og deltagere bedes holde disse oplysninger for sig selv og ikke omtale disse på diverse fora osv.


Det er lykkedes os at sammensætte et program, der burde være interessant for alle ur-interesserede, men med et seriøst horologisk og samlermæssigt tema:


Kl. 13.00 
 • Registrering og udlevering af adgangskort
Kl. 14.00 
 • Foredrag af Christian Lass og hans kunde (der også vil være til stede) om deres fælles projekt med fremstillingen af et nyt unikt ur helt fra bunden. 

  Præsentation:
   Christian Lass er en dansk urmager ud over det sædvanlige. Han har stået i lære hos Søren Andersen, han har arbejdet hos Vianney Halter - en af de vildeste urmagere i verden - og endelig har han været ansvarlig for restaurering af urene i Patek Philippes museum i Genéve. Men nu er han tilbage i Danmark, hvor han arbejder som urmager og underviser. Christian vil dels fortælle om sin rejse i urverdenen, men også komme ind på to ting han beskæftiger sig med for tiden. For det første er han dybt involveret i restaureringen af Jens Olsens Verdensur på Københavns Rådhus. For det andet er han i færd med at udvikle og bygge sit første selvstændige armbåndsur, bestilt af en dansk kunde. Det løfter han sløret for på Ur-Rally 2020.
Kl. 15.30
 • Den kendte samler Kurt Brøndum i samtale med Claus Nissen om sin interesse for Breitling og de oplevelser det har bragt med sig. 

  Præsentation:
  Vi har alle forskellige måder at samle ure på. Nogle går bredt, nogle går i dybden, nogle samler kun på ure fra et bestemt årstal eller med en bestemt skivefarve. Kurt Brøndum er en af verdens skarpeste og mest passionerede samlere af Breitling Navitimer og Cosmonaute ure. Han stiller store krav til ure, der skal ind i hans samling. Ikke kun skal de være korrekte og sjældne, men der skal også være en historie bag. Se mere om Kurt og hans samling på http://www.kurt-b.com I en “live” samtale med en anden samler fra urdebatten/vintageure vil Kurt dele nogle af sine historier, fortælle om hvorfor det lige blev Breitling Navitimer og snakke lidt om det at samle, om hvordan passionen går op og ned og om jagten på det rigtige ur. 
Kl. 17.00
 • Foredrag af Mads Gjødesen med emnet, Rolex i historisk perspektiv og udviklingen i værkerne fra standard til inhouse. 

  Præsentation:
  Mads Gjødesen er kendt som passioneret samler af især finere ure og specialist i vintage Rolex. Passionen har ført til at Mads også i 2011 startede “Timetowatch”, som han stadig er indehaver af. Som interesseret i finere ure har Mads altid haft en stor passion for, hvad det er der tikker inde i urene - værkerne og hvor fine og avancerede de er. Mads vil tale om 2 emner: - Rolex i historisk perspektiv. Hvad startede det hele med og hvor er vi i dag - og tør man mon overhovedet købe et vintage Rolex?- Udviklingen i værkerne. Flere og flere går “in house”. Hvad betyder det for kvaliteten og hvor finder man mon “fine værker” til gode priser?
Kl. 19.00
 • Middag og hygge

Under arrangementet vil der være afsat plads til, at interesserede samlere kan medbringe og udstille deres samling, ligesom der er udsendt invitationer til en række kendte ur-forhandlere, der vil udstille udvalgte ure fra deres salgs-kollektion, med mulighed for at gøre en handel.

Der vil som nævnt blive udleveret adgangskort, som skal bæres synligt under hele arrangementet og der vil være kontrol heraf ved indgangen til lokalet.

Der er med lokationen aftalt, at vi har forudreserveret et begrænset antal værelser til overnatning for de gæster, der måtte være interesserede. Det er først til mølle og man bedes således allerede ved sin tilmelding til arrangementet afgive bindende tilsagn om at booke et værelse. Betalingen herfor afregnes direkte af den enkelte med lokationen på dagen.

Middagen om aftenen er en enhedsmenu med 1 øl, 1 vand eller 1 glas vin inkluderet i deltagerprisen, hvis man vælger at deltage heri. Dog vil det være således at yderligere drikkevarer bestilles og betales af den enkelte på dagen.

Priserne for deltagelse er som følger:
 • Deltagelse uden middag Kr. 250,-
 • Deltagelse med middag Kr. 500,- 
 • Enkeltværelse Kr. 799,- 
 • Dobbeltværelse kr. 1.025,- 

Tilmelding og betaling skal være foretaget senest den 15. april og evt. framelding kan ske senest den 15. maj, hvorved et evt. betalt beløb refunderes. Framelding efter den 15. maj kan naturligvis ske, men uden refusion.

I forbindelse med tilmelding, bedes man, foruden deltagelse i middag og evt. bestilling af overnatning, tillige angive om man har brug for plads til udstilling af egne ure.


Kriterierne for deltagelse er som følger:

Medlemsskab af enten “urforum/urdebatten” eller Facebook forummet “vintageure” forud for den 1. oktober 2019. Opfylder man ikke dette kriterium kræves der tilsagn fra mindst én sponsor, som opfylder disse. Dette krav er opstillet af sikkerhedshensyn for arrangementet og fraviges ikke!

Ligeledes vil arrangementet af sikkerhedshensyn alene blive annonceret på urforum/urdebatten og i Facebookgruppen “Vintageure” og det henstilles at al omtale og debat om arrangementet begrænses til alene at ske på disse.

Al kommunikation og tilmeldelse/framelding om og til arrangementet sker til undertegnede på følgende email adresse: peter@beckrasmussen.dk. Man bedes, foruden teksten “Ur-Rally 2020” i emnelinjen, tillige angive formålet med mailen.

Ved tilmelding vil der, sammen med bekræftelses-emailen blive sendt betalingsoplysninger retur. Der vil kunne betales via bankoverførsel eller MobilePay.

Bedste hilsener
Arrangementsgruppen Ur-Rally 2020  Icon_smil
Svar
#2
Der ser fantastisk ud gutter  Icon_Up Desværre er jeg ikke i DK på tidspunktet, så i må klare jer uden mig Icon_blink

P.s. til info er det ikke mig der har skrevet indlægget selvom at det ser sådan ud. Jeg har bare hjulpet med at få det op som et fastgjort indlæg.
Svar
#3
Nå det så er sagt, så prøver jeg at se om jeg i næste uge kan lokke en kollega til at tage jobbet i Juni, da jeg MEGET gerne vil med  Icon_e_biggrin1
Svar
#4
Sådan, Kim. Det ville være SÅ fedt at have dig med!
------
Claus har været ur-interesseret i efterhånden mange år - det hele startede med at han fik lov til at låne sin fars Jaeger-LeCoultre ur som dreng - og siden er det gået ned ad bakke. Kan følges på Instagram under navnet @cfnissen.

Svar
#5
Jeg skal gøre mit absolut bedste. Det ville være lidt sjovere at være til ur-halløjsa med jer end at at arbejde på et hospital i Norge  Icon_blink
[-]
  • maltebrask
Svar
#6
Haha. Den kamp burde selv vi kunne vinde....

Claus
------
Claus har været ur-interesseret i efterhånden mange år - det hele startede med at han fik lov til at låne sin fars Jaeger-LeCoultre ur som dreng - og siden er det gået ned ad bakke. Kan følges på Instagram under navnet @cfnissen.

[-]
  • maltebrask
Svar
#7
WOW. Vildt fedt og fantastisk gået af arrangørerne!
Mvh
Klaus
Mvh Klaus
[-]
  • cfnissen, pbr
Svar
#8
Fantastisk  Icon_hjerte

Er tilmeldt og lagt i kalenderen.
Mvh Kim 

RedBarCopenhagen member
[-]
  • cfnissen, pbr
Svar
#9
Fedt. Spændende program. Var med til det allerførste arrangement i Horsens tilbage i 2005 stykker. Skal lige have kalenderen til at passe.

Hilsen Chris


Sent from my iPhone using Tapatalk
[-]
  • maltebrask
Svar
#10
Fedt med et større ur GTG Icon_party

Har dog svært med planlægning, når man ikke ved hvor der ca. vil foregå, da man jo evt. kan have familien med på vejen hvis det er........

Men håber I får et godt GTG, de plejer altid at være skide hyggelige Icon_smil
[-]
  • maltebrask
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)