Navngivning
#1
Hej
 
Jeg har som beskrevet i Vintageure tråden ”Kunsten at fejre sig selv” sat mig for at fejre mig selv med et ur fra det herrens år 77
Efter at have set mig omkring, søgt, fået råd og vejledning peger mere og mere på at dette skal være et Sub 1680- et klassisk og tidsløst ur (hvis man kan sige det om et ur Icon_lol )
Så langt så godt, når jeg så søger på dette ellers relativt afgrænsede produkt er der alligevel en del under Be nævninger, nogle giver bedre mening end andre.
Er der noget sted man ligesom kan læse sig til hvad forskellene er, eller er det noget som den enkelte sælger selv finder på !?
 
Når jeg støver rundt på Chrono24 og søger de nævnte specifikationer mødes jeg af følgen bud på navngivning :   
 
mk1 White
Maxi Dial
SILVER DATE Open 6 and 9
Black Oyster
Plexy
Patina Dial
Steel
top quality tritium patina
"high plexi" sub with faded insert
Osv.
 
Jeg bliver forvirret og tænker om det ene er bedre end det andet, om noget er at foretrække, og om nogen af disse benævnelser er grunden til at det ”samme” ur koster 20.000 i forskel… alt efter hvor man handler.
Naturligvis er der stand, service, B&P osv. der også indvirker på prisen, men håber mit spørgsmål giver mening alligevel.
 
Ser frem til at blive belært Icon_Up
Memento mori
Svar
#2
Jeg er afgjort ikke ekspert, men jeg er meget sikker på, at såfremt du kunne få 5 super-eksperter samlet, samtidig, så ville du ikke kunne få nogen entydige svar overhovedet - og der ville sikkert være flere end 5 svar på samtlige af dine spørgsmål. Det er efter min opfattelse et "giftigt" område. Hvis du finder et, som er 20k billigere end et andet, er der givet nogen, der vil fortælle dig - og sikkert med rette - at en eller andet del er udskiftet med en nyere/forkert/aftermarket/hvad-ved-jeg. Jeg har selv for nogle år tilbage overvejet en 1680 - og den skulle selvfølgelig være rød - men opgav, da jeg indså, at for at få en, som med stor sikkerhed var så original som mulig, så blev den bare for dyr.

Du kan jo også invitere dig selv en tur til London, og gå i Burlington Arcades, hvor en af forhandlerne udstiller Rolex'er fra stort set ethvert år i vinduet. Men så er du nok også sikker på, at du ikke blot er med til at betale for den ganske givet ret store husleje, men også for andet.... Læs: de er nok for dyre; men de har udvalget.

Men seriøst: Henvend dig til Mads Gjødesen.

/Bjørn.
Svar
#3
Hej Bjørn
Tak for rådet med Mads Gjødesen, det må jeg tage et kig på...
Har også selv været omkring de røde, men er kommet frem til at der må være en grænse Icon_e_confused
Uret jeg går efter vil være mit første ur der er udover det gængse dagligdagskøb, så prøver på at suge alt den viden til mig som jeg kan.
Men ja, som du skriver, så er der nok lige så mange svar som der er urtosser Icon_rul
Memento mori
Svar
#4
Vintage Rolex er ikke raketvidenskab, og man finder ret hurtigt ud af hvad de forskellige begreber dækker over. Brug nogle dage på at sætte dig ind i det, det kan spare dig for mange frustrationer længere henne.
Svar
#5
Det var som sådan også det jeg jeg prøvede på med mit spørgsmål Icon_lol
Har nogen et godt link eller et bud på hvor man kan læse op på historien, er jeg modtagelig.
Syntes jeg har været omkring de steder jeg har kunne finde, men Maxi Dial, SILVER DATE, osv. er jeg ikke blevet meget klogere på Icon_computer
Memento mori
Svar
#6
Her er lidt at starte med

http://www.5513mattedial.com/About.html

http://www.drsd.com

http://www.vintagerolexforum.com

http://www.gmtmasterhistory.com

http://strapsco.com/2016/07/16/the-ultim...nicknames/

http://www.rolexmagazine.com
[-]
  • keldw, longbear
Svar
#7
Fantastisk, så er der lidt til weekenden
Mange tak Icon_not
Memento mori
Svar
#8
De 3 første links er nok dem du skal bruge mest tid på.
[-]
  • keldw
Svar
Brugere der kigge i denne tråd: 1 gæst(er)