Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Kunsten at fejre sig selv
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3
Hej alle I gæve urtosser J
Jeg har et spørgsmål eller måske endda et par stykker som jeg håber I kan byde ind med et svar på.
Sagen er den at jeg i år fylder 40, og har tænkt at fejre mig selv ved at købe et rigtigt ur til mig selv.
Her har jeg fået den ide at finde et ur med samme fødselsår som jeg selv.
Uret skal være til dagligdags brug, og første spørgsmål går så på om det er realistisk at bruge et så ”ungt” ur på denne måde, og vil det kunne forventes at det vil kunne holde mange år endnu ?
Uret tænker jeg skal være klassisk og tidsløst, jeg her set på Rolex Submarina serien, men er også åben for andre forslag til min egen gave.
Angående prisramme så tænker jeg at det ikke skal koste over et halvhundrede tusinde.
Er projektet urealistisk, og ville i foreslå at købe et nyere ur, nok et dumt spørgsmål i  en vintage tråd Icon_e_biggrin1
Hej, og velkommen til.
Uret fra fødselsåret - der tror jeg de fleste har haft de tanker på et eller andet tidspunkt.
Og du har allerede indstillet dig på en klassiker - Rolex Submariner - og en hurtig søgning på http://www.chrono24.dk giver bla. dette:

http://www.chrono24.dk/rolex/submariner-...653213.htm

Den rammer stort set dit budget. Og så begynder det ellers, Rolex har mange små forskelle, og det er et felt jeg ikke har sat mig ind i, og er sikker på at der er meget mere kompetente folk herinde, som kan udtale sig om for og imod.
Jeg ville personligt gå efter et som dette:

http://www.chrono24.dk/rolex/submariner-...337253.htm

Men det skyldes at jeg er en "sucker" for patina, og de markeringer og visere er bare lige i skabet, for mig, men også i et helt andet prisleje.
Men ind og kig på chrono24, og se om der er noget der falder i din smag.
Ang. dit andet spørgsmål; "Kan det bruges som hverdags ur?" så ja, jeg ville ikke have betænkeligheder med at bruge det dagligt. Forudsat at værket er blevet serviceret inden for de sidste par år. Rolex har et godt ry for at have værker der bare virker.

Kamstrup
Tak for svaret, det er et par fine bud... og ja, det er godt nok noget af en verden at prøve og finde rundt i.
Tænker heller ikke der er noget der haster, har stadig 8 mdr. til det runde hjørne, så er lige ved at finde mine ben Icon_drool
Har også været omkring et IWC Pilot, der findes jo bare så mange klassiske og fantastiske ure så man bliver helt rundtosset... det er også derfor det er fedt med lidt bud her inde fra Icon_smil
Jeg gjorde kunsten da jeg fyldte 35 og jeg er 1 år yngre end dig Icon_blink 
Hvis det skal være Submariner er der to ref. 1680 (den som Kamstrup viser) med dato og 5513/5512 uden dato fra 1977.

Til at starte med kiggede jeg efter 5513 men der er så mange detaljer man skal holde øje med (når det kommer til vintage Rolex kan en lille detalje have stor indflydelse på prisen og værdien af uret) at jeg til sidst valgte 1680 (også fordi jeg kunne bytte mig til det, samt sælgeren var Mads Gjødesen fra timetowatch.dk).

Og godt nok skriver du, at der er 8 måneder til det men jeg vil anbefale dig at læse og søge info om de modeller du jagter og slå egentlig til når muligheden byder sig.
Du kan evt. skrive til danske vintage Rolex forhandlere (chrono.dk, dreamwatch.dk, timetowatch.dk, finetime.dk, osv.) og spørge om de har eller evt. kan holde øje når/hvis de får en Sub fra 1977.
Held og lykke med jagten og hold os endeligt opdateret Icon_smil 

Her er to billeder af mit 1680 fra 1977/78.

İmage

İmage
Hejsa !
Jeg vil fraråde dig, seriøst. Ved at lede efter et 40 år gammelt Submariner eller Sea-Dweller styrer du direkte mod det ugennemskuelig sump af "neovintage / vintage" som er kompliceret nok for erfarne Rolex-folk. Jeg har selv haft Rolex siden 1966 og en uafbrudt serie af Submarinere, specielt dem uden dato siden 1972 hvis jeg husker korrekt og jeg turde absolut ikke købe det fra Frankrig tilbudt Sub med usandsynlig jævn og fin patina som har forvandlet tritium til smuk orange. Hvorfor ? fordi, jeg har (uden at jeg vil påstå noget som helst blivende enegyldig sandhed) kun set noget lignende på replicaproducenternes salgssider. Jo, de kan lave nogle kopier i dag som kræver at man har fingrene i uret for - i hvert fald jeg - kan afgøre hvorvidt uret er kosher eller kopi - eller lidt af begge, dvs. "frankenstein". Noget andet er at man betaler absurde priser for de her "neo vintage" ure, IMHO gammel skrammel - som du selv kan se.
Jeg vil varmt anbefale både mærket og modellen, men helst i lidt yngre udgave (hvis du vil undgå hovedpine og problemer). Du kan sagtens få et ref. 14060 Sub fra kr. 31.695 af ( http://www.chrono24.dk/rolex/submariner-...574966.htm) og f. eks. kr. 32.216 for en 2002 model, ref 14060M (http://www.chrono24.dk/rolex/submariner-...536224.htm). Begge to fra Tyskland og begge to fra troværdige , prof sælgere. Har købt flere gange fra den sidstnævnte.
Hvis du absolut skal have et fra dit fødselsår må du vælge f. eks Datejust modellen som fakes på en anden måde og hvor du kan finde et godt eksempel for omkring de kr. 20.000.
Venligst hold dig væk fra halvgamle Subs - de er flotte med svære at finde ud af. Med et nyere får du fungerende lume (den fra 2002) og lidt nemmere og ligetil vedligeholdelse.
Vh. John

Og husk, alt vi skriver her er noget subjektivt - sikkert nogen gang baseret på dyrekøbte erfaringer men stadigvæk, subjektivt.
Mange tak for de gode råd, tanken om ur og ejermand i samme årgang er en ide, og ikke et krav, så faren for at ende med noget der ikke holder, eller ikke er originalt skal klart med i ligningen.
Hvordan er det med de danske hjemmesider der sælger ure via andre lande, står de inde for at urene er ægte eller kan man ende med sorteper ?
Jeg har ikke endeligt sat mig på et SUB, men jo mere man ser på alle jeres billeder jo mere gror det på mig.
Jeg tror dog det skal være med dato og den karakteristiske boble Icon_e_biggrin1 eller hvad den rigtige betegnelse end er.
Igen tak for besvarelserne og kom endeligt med flere bud eller ting som I tænker jeg ikke kan leve uden at vide, links mm er velkomne Icon_study
(14-01-2017, 07:19 PM)Grarup Skrev: [ -> ]Hvordan er det med de danske hjemmesider der sælger ure via andre lande, står de inde for at urene er ægte eller kan man ende med sorteper ?

Køber du hos nogle af de kendte "Good Guys" som også sælger via Chrono24, er der absolut ingen problemer - tværtimod. Du kan stole 100% på at det du køber er ægte og de handler selvfølgelig efter gældende dansk lovgivning. Lidt eksempler herunder:

Chrono.dk
Timetowatch.dk
Dreamwatch.dk
Unique-watches.dk
CT-Watches.dk
Finetime.dk

(14-01-2017, 07:19 PM)Grarup Skrev: [ -> ]Jeg tror dog det skal være med dato og den karakteristiske boble  Icon_e_biggrin1 eller hvad den rigtige betegnelse end er.

Det kaldes en Cyclop ude i den store verden  Icon_smil
Super raad fra John og de andre. Jeg kunne selv taenke mig en Submariner (det er mere eller mindre den eneste Rolex jeg kunne taenke mig), men holder mig fra pga den idiotiske super-hype paa alt der hedder Rolex. Det gider jeg ikke vaere med til. IWC Ingenieur? Eller denne med Caliber 89? Caliber 89... proev at kigge paa den.
http://www.chrono24.de/iwc/r2606-cal-89-...817378.htm (Det er ikke en jeg anbefaler, men kun et exempel)
Man kan godt tilføje til den danske liste af good guys :

Franzj.com
Mywatch.dk
Martin Oddershede and Friends
Tak igen, ja der er en vis hype om Rolex... men det har der vel været I efterånden mange år, det er nok også det mærke flest pre-urtosser kender og forbinder med high-end ure.
Det er en sjov balancegang for på den ene side vil man gerne have et ur som genkendes af folk der anerkender denne type lir, men på dan anden side er Rolex næsten for oplagt.
Men hvad skal man gøre når uret er fedt… så skal andres tanker og paragraf 1 i janteloven jo ikke bestemme hvad der skal pryde armen.
Jeg søger videre…
Sider: 1 2 3