Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Projekt Hamilton 917
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2 3
Vi har nok alle mange ønsker på ur-fronten. Jeg har længe ønsket at få bygget et ur af et Hamilton lommeur med et 917 værk.
Foreløbig har jeg fået fat i hvad jeg selv mener er nærmest det perfekte lommeur med et meget fint værk.
Efter hvad jeg kan se har urmageren der har rørt dette ikke ødelagt hverken skruer eller noget andet. En god start.
Jeg har også kig på en 42mm. kasse.
Planen er at jeg selv vil forsøge at lave en skive til uret, men lad os nu se. Foreløbig et par billeder og en lille film af værket!


[Image: movementbig.jpg]




Interessant projekt men djævle svært.
Jeg har først lige bemærket denne tråd og det er cool projekt. Jeg kender flere som har prøvet noget tilsvarende dog uden rigtig at komme i mål, så det bliver spændende at se hvor langt du kommer Icon_blink Icon_e_biggrin1
Et af problemerne som jeg kan se at flere støder på er at de kasser de får fat i ikke passer 100 % til værket. Den kasse jeg har kig på er i en god kvalitet og krone og "steam" skulle kunne monteres uden tilpasning. Skiven vil jeg lave i messing og så få den forgyldt bagefter. Men jeg skal først havd en masse detaljer på plads og div. værktøj. Et andet problem er at de visere du kan finde på bla. Ebay ikke passer som de skal, jeg regner med at bruge de originale. Men ja der er en masse udfordringer.
Hvad står der på dette serienummer er det X87016 eller X97106 ??
Nogen bud?

[Image: x97106_1.jpg]



[Image: x97106_2.jpg]
X87106 er mit bud, da 6 tallet er lidt mere åbent, hvilket jo så også et evt. 9 tal ville være ??...men den kan jo snyde Icon_flov
Mit bud vil være 97106

Hvis det er konstateret at urkassen passer til den omtalte værk-kaliber og du selv laver urskiven er du kommet langt med hensyn pasning. Det der kan komme til at mangle er en spacer der skal fylde et eventuelt mellemrum mellem værk og urkasse og det burde en drejebænk og lidt fingersnilde kunne klare. Der er vel en tilpasning af viserstilleakslen i længde men som selvfølgelig passer til gevindet i kronen.
Hvad mener du ellers du kommer til at mangle på værktøjssiden ?

Mvh.
P.N.
(23-12-2015, 02:01 AM)P.N. Skrev: [ -> ]Mit bud vil være 97106

Det der kan komme til at mangle er en spacer der skal fylde et eventuelt mellemrum mellem værk og urkasse og det burde en drejebænk og lidt fingersnilde kunne klare. Der er vel en tilpasning af viserstilleakslen i længde men som selvfølgelig passer til gevindet i kronen.
Hvad mener du ellers du kommer til at mangle på værktøjssiden ?

Mvh.
P.N.

Hvis jeg køber den "tyske" kasse, så skulle det hele passe. Selv viserstille akslen skulle passe efter deres beskrivelse da kassen er specielt lavet til Hamilton 917, 921, 923 og 945.
Værktøj er blot lidt småting til messingbearbejdning.

Mit eget bud er også x97106 og det giver følgende data...
https://pocketwatchdatabase.com/search/r...ton/X97106

74 år er uret så..
Ser først denne tråd nu  Icon_flov
FED projekt keep us opdatet. Icon_Up
Stumper til uret er ankommet dd. Icon_flag
Sider: 1 2 3