Urdebatten / Urforum

Fuld Version: IWC "trench" ur fra dba
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej alle

Til at starte med må jeg ærligt indrømme, at jeg på ingen måde er hard core ekspert i IWC eller trench (military) ure fra Første Verdenskrig.

Jeg så denne annonce på dba i går http://www.dba.dk/herreur-iwc-trench-wat...017150046/  og tænkte ikke så meget om det.
Da jeg gennemgik annoncer på dba i morges så jeg den igen og læste den for sjov.

Manden henviser til en artikel om uret i my-pleasure http://my-pleasure.dk/2014/06/en-histori...-historie/ og det var en sætning i artiklen der triggede mig lidt. Her er citat fra artiklen: "Mit ur fra auktionen er med hjælp fra IWC museet blevet identificeret, som et armbåndsur ur fra IWC’s fabrik i Neuchatel, produceret i 1915, og solgt til Danmark."

Mig bekend det der er lidt særpræget ved IWC er, at de har hovedsæde og fabrik i Schaffhausen der ligger tæt på grænsen til Tyskland og dermed ligger de i den tysksproget del af Schweiz mens Neuchatel ligger (som mange andre ur fabriker) i fransksproget del af landet. Prøvede at lave par hurtige google søgninger på IWC fabrik i Neuchatel men uden held.

Har også tastet værkets serienummer og kassenummer i DYIWC der korrekt nok pegede på et cal. 64 (hunter værk) fra 1915 men kasse nummer sagde følgende: "The case was most probably produced resp. delivered around 1918."

I annoncen (og i mypleasure teksten) står der, at uret er solgt i 1917 i Kolding og ja, jeg kan godt acceptere at DYIWC kan være et år forkert specielt når det drejere sig om periode der ligger ca. 100 år siden.

Btw. begge steder er der lagt en annonce fra IWC der viser cal. 63 og ikke cal. 64? Og den identificering fra IWC er slet ikke lagt (dokumentation fra IWC, at de identificerer uret som et armbåndsur fra 1915).

Så kald mig bare skeptisk eller ikke troende hvis I vil men er det ikke en slags for salgsgas?

Jeg kan godt forstå din skepsis, når teksten taler om en IWC fabrik i Neuchatel. Ikke langt fra hovedkvarteret i Schaffhausen ligger byen Neuhausen. Måske er det den, der tænkes på? Det undrer dog også, for mig bekendt oprettede IWC først fabrikation der for 5-6 år siden.
Det ville være dejligt med en stambogsudskrift fra IWC, som jeg formoder har lavet kassen, hvis du kan identificere dens serienummer via DYIWC. Kun hvis både værk og kasse er lavet af IWC udsteder de "dåbsattest".
Læs evt. mere på denne side: http://www.vintagewatchstraps.com/movements.php
JK
Denis, prøv at spørge ham, han har den til salg på Facebook gruppen, Danske Urtosser - salgssiden ( lukket). Kan huske han har vist den frem før, jeg har dog ikke forstand på IWC


Sent from my iPad using Tapatalk
(23-07-2015, 11:58 AM)TDN Skrev: [ -> ]Denis, prøv at spørge ham, han har den til salg på Facebook gruppen,  Danske Urtosser - salgssiden ( lukket).  Kan huske han har vist den frem før, jeg har dog ikke forstand på IWC


Sent from my iPad using Tapatalk

Jeg er ikke på FB og han er velkommen at svare her (lægge dokumentation fra IWC).

Jeg er som sådan ikke interesseret i uret. Blev bare trigget af teksten, hvor IWCs fabrik ligger i Neuchatel som fik mig til at grave lidt dybere.

Men jeg kan sagtens være på den forkerte side og vil være den første til at sige undskyld, hvis noget dokumentation fra IWC vises frem.
Denis, prøv at spørge ham, han har den til salg på Facebook gruppen,  Danske Urtosser - salgssiden ( lukket).  Kan huske han har vist den frem før, jeg har dog ikke forstand på IWC


--

Hej jeg er "ham der har det til salg på dba", og jeg skal forsøge at afklare et par af jeres spm.

Nu er arkiver og litteratur fra den til lidt svært tilgængelige og upræcise, men lad os se:

Omkring WW1 var det normalt at eksporterer urværkerne fra fabrikkerne i Svejts, og så lade sølvsmede lave kasserne i det pågældende land. Sølv var belagt med import told. ( der findes et par meget anerkendte engelske sølvsmede som puttede IWC værker i kasser. B.la. En med en smart "vandtæt" kasse)

Men dette ur er med kasse fra IWC (stemplet og nummereret) 
Sølv og guld skulle angives med nationale stempler for oprindelses by og renhed. Det er her at IWC'S fabrik i Neuchatel kommer ind i billedet. Det er oprindelsesstemplet for sølv kassen, og er sansynligvisvis fra en sølvsmed som lavede kasserne som underleverandør til IWC ( nogle af de størst kasse fabrikanter ligger stadigt i området) Sølvet er her 0,900 (90%), dvs. billigt "coin silver" for eksport.

Værk og skive er stemplet med Scafusia, som rigtig nok er IWC fabrikken.

Værk og kasse er verificeret af IWC på mail som matchende værk og kasse, og det er dem der har oplyst at det er eksporteret til DK.
De er selvfølgelig villige til at give en attest mod at sende uret ned til dem (3 mdr. Og 2000 DKK :) )

Mht. Annoncen fra 1915, så er der en fejl på den. Det er tydeligt at det ur der er afbildet er med "pin-set" hvilket er en cal. 64 (som også er det mest brugte værk fra den til overhoved)

Håber det svarede på nogle af spm. Ellers spørg bare løs!
Hej Jan

Undskyld for lidt sen respons og tak for dit biddrag  Icon_smil


Når du skriver IWC's fabrik i Neuchatel er det egentlig fabriken der lavede kasser for IWC der ligger i Neuchatel (kunne google mig frem til, at der bør stå "N" et eller andet sted for Neuchatel og en opad stående bjørn for lødighed over 0,875) .

Min egen erfaring med lommeure fra den tid (WWI +/- 10-20 år) siger, at fleste ure (IWC, Zenith, Omega, Longines, m.m.) var med værker og kasser lavet i Schweiz (sølv 0,800). Skiverne kunne være lavet på stedet da man kan se mange skiver der bærer navnet for pågældende urmager og by.

Kan godt være, at i England fik man lavet kasser pga. importtold og det, at lave egne (engelske) kasser er noget de har tradition for der går langt op i 50'erne (Denison).

Dog vil jeg ikke sige, at sølvkasser af 0,900 sølv var billigt "coin silver". 90-95% af lommeure fra den periode jeg havde i hænderne (vi snakker om ca. +50 stk.) er med 0,800 sølv mens dem med bedre værker og fra dyrere mærker er med 0,900 (vil tro, at dansk standard på det tidspunkt var 0,830 - tretårnet).
(23-07-2015, 06:25 PM)dwndler Skrev: [ -> ]Hej Jan

Undskyld for lidt sen respons og tak for dit biddrag  Icon_smil


Når du skriver IWC's fabrik i Neuchatel er det egentlig fabriken der lavede kasser for IWC der ligger i Neuchatel (kunne google mig frem til, at der bør stå "N" et eller andet sted for Neuchatel og en opad stående bjørn for lødighed over 0,875) .

Tak for informationen, Ja der et et N i hallmarks. Jeg kæmper lige med at oploade et billede.

Ked af at der opstod forvirring ved at kalde det fabrikken.
Det lyder som om at du er inde i gamle IWC. Så jeg går ud fra at du er i iwc collectors forum.
Der har jeg fået hjælp til at identificerer uret. Og må tilstå at samme misforståelse blev udredt der.
Jeg havde bare posted på mypleasure inden da.

Du ved tilfældigvis ikke om der eksisterer en 100 år gammel urmager butik i Kolding?
Det kunnevære sjovt.

Mvh
Jan
Jeg er lidt inde i vintage ure og også lidt inde på IWC dog er jeg ikke medlem af iwc collectors forum.

Du skulle finde noget i den stil for at spore dig frem til et urmager i Kolding. Her er der snak om en urmager fra Karise og uret er fra 1932 men jeg har set flere navne/byer både fra Danmark og Sverige. Måske er der nogen i Kolding og omegen der kan hjælpe.


İmage