Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Seamaster går for hurtig...
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Jeg købte for nogle måneder siden et vintage Omega Seamaster (Cal. 286 Ref. 131.002-64-sc) - mit første vintage forsøg.

Uret er blevet brugt minimalt, men har nu opdaget at det går lidt for tjept - ca. 8 sek. for hurtigt per minut.

Kan nogen anbefale et sted i nærheden af Århus hvis jeg kan få lavet et kig (håber på en simpel justering? Hvad er jeres umiddelbare bud?) uden af skulle betale en bundegård Icon_e_smile

Godt nytår

Bergsorensen
bergsorensen Skrev:Jeg købte for nogle måneder siden et vintage Omega Seamaster (Cal. 286 Ref. 131.002-64-sc) - mit første vintage forsøg.

Uret er blevet brugt minimalt, men har nu opdaget at det går lidt for tjept - ca. 8 sek. for hurtigt per minut.

Kan nogen anbefale et sted i nærheden af Århus hvis jeg kan få lavet et kig (håber på en simpel justering? Hvad er jeres umiddelbare bud?) uden af skulle betale en bundegård Icon_e_smile

Godt nytår

Bergsorensen
Hej Berg og godt nytår. Uhrmageriet er nok det nærmeste i Århus.
8 sek i minuttet tyder på mere end blot en justering af uret, men prøv uhrmageriet. Jeg kunne forestille mig at uret skal renses og smøres hvis det ikke er sket i over 10 - 20 år. Da modellen er simpelt opbygget burde service ikke koster mere end ca. 1.200 - 1.400 kr.
VH

Nicholas
Det er jo ca 13% og for meget, men jo ikke helt tosset. Du må regne med at mange urmagere vil sige rens og smør, og de vil ha ret hvis du skal gå med det fast som dit daglige ur. Er det et lejlighedsur, så tror jeg sagtens til det kan justeres ned til en fejl på 5-6% eller en 3-4 sek i minuttet - hvilket vel er flot. Du kan jo fortælle urmageren om det er en daglig beater eller om det er et lejlighedsur, og han kan jo måle på det og sige om det absolut skal renses, eller bare har lidt på justeringen - justeringen vil godt kunne indeholde det normalt, men det vil jo afhænge af hvor den står i udgangslejet, er den i forvejen helt ovre på retarde/slow - så er der jo ikke meget at gøre, men ellers så, hvis det var mig, tog jeg bagpladen af, så rent visuelt hvordan den svinger i balancen, og flyttede lidt på justeringen, som på 286 jo er let at rykke lidt på, bare lad være med at gå uden for A og R i de to yderpunkter og ryk ganske lidt af gangen hen mod R og lad det gå et par dage, og så et lille nyk mere hvis det stadigt løber

vh
8 sek i minuttet er 48 i timen og ... Omkring 20 minutter i døgnet.

Det er jeg nu ikke sikker på kan reguleres, men man kan jo godt prøve.

VH Baun
nå for pokker der regnede jeg jo galt - eller fik rodet minutter og timer rundt - men er det ikke endnu meget værre Per end de der 20 min som du jo er en smule nærmere ved, men som jo også må være helt galt Icon_e_biggrin

8 sekunder i minuttet er 480 sekunder i timen (8 x 60) og det må så være 480 sek i timen * 24 timer = 11520 sekunder i døgnet eller - 192 minutter = 3,2 timers fejlvisning i døgnet - og det kan selvklart ikke justeres Icon_e_biggrin - mon ikke balance akslet er hoppet lidt op af lejet, hvis det virkeligt var de der 8 sek i minuttet?
Morale i alle fald, man skal ikke regne 1. nytårsdag
vh
Enig.... Icon_e_surprised

VH Baun
Tak for jeres svar.

Det ER 8 sek i min.

Jeg tager en tur ned til uhrvaerket og ser om han vil tage et hurtigt kig på den.

Tak

BS
Så har jeg været et smut forbi Uhrmageriet.

Det var en speciel oplevelse!

De ville have 2500 for en gennemgang af min seamaster (uden at begrunde hvad der skal laves - gætter en rensning og justering).

For det andet er jeg aldrig i en forretning blevet mødt at så meget arrogance. Jeg sætter hvertfald ikke mine fødder dernede igen!

Så uforløst problem på mit første vintage køb Icon_e_smile

Findes der andre i det østjyske (eller brugere af urforum.dk der selvfølgelig for betaling kan hjælpe med en rensning).

Vh
BS
Hej!

Jeg har haft samme oplevelse der med arrogance og 2.500 for et service på et manuelt ur uden dato er alt for dyrt efter min mening.

Ring til Urmager Halse i Horsens, som også er Omega AD, vil tro det er min. kr. 1.000 billigere hvis det bare er service.

Uhrmageriet minimums/start pris er kr. 2.500 for et service, derfor forstår jeg ikke de bliver ved at blive anbefalet når der er andre ligeså gode og billigere altertiver.

Mvh. Thomas
Peter Halse i Horsens.....UDEN TVIVL !!!!!!!!!!!!
Sider: 1 2