Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Omega Suverän.....
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej!

Frisk ankommet fra Sverige er denne knapt 70 årige Omega, charmerende (for mig) patineret og godt brugt.

Suverän og Officer fra Omega er modeller som kun er solgt i Sverige under krigen.

Ref. 2400-5
Cal. 30 T2 PC AM
Ca. 1944/45

Historien:

Omega Suverän:

Siden Napoleonskrigene, har Sverige erklæret sig som en helt neutral nation, når det kom til konflikter i Europa. I hele Anden Verdenskrig, kom denne neutralitet på prøve og mens Sverige ikke sendte tropper til Tyskland eller de allierede, tilbød de Tyskland nogle afgørende ressourcer, især inden for en type jernmalm som bruges til kuglelejer til brug i tank tårne og andre maskiner. På et tidspunkt, erklærede et britisk medlem af Europa-Parlamentet, at hvis Sverige sluttede stål eksporten til Tyskland, kunne krigen være over inden seks måneder. Den britiske regering har endda lovet beskyttelse fra tysk invasion, hvis de stoppede handel med Tyskland. Sverige som efter at have set Storbritanniens mislykkede forsøg på bevogtning af Frankrig og Norge, bekymrede sig om at blive afskåret fra Tyskland som det sket under første verdenskrig, og fortsatte til at forsyne Tyskland med det, de havde brug for. Sverige blev tvunget til at vælge i mellem en mulig invasion af Tyskland eller et eventuelt stop i handlen med Tyskland, hvilket ikke var tiltalende. Winston Churchill havde ingen sympati for det og betegnede Sverige som den lille, kujon nation. Så hvad har Sveriges "neutralitet" at gøre med ure. Omega Suverän var produceret i den selverklærede neutrale nation Schweiz som indikerer at ville hjælpe Sveriges regering genvinde noget af den monetære uafhængighed. Det blev gjort på den måde at den svenske regering købte disse ure lige fra Omega hvorefter solgt dem til det borgere med betydelig fortjeneste. Indtjeningen fra hvert salg gik lige i den svenske regerings kasse.

İmage
İmage
İmage
İmage
İmage
İmage

Og de andre af mine Suverän:
İmage
İmage
Flotte ure, altid spændende med noget historie bag.

Gad vide om Suverän navnet også hentyder til landets "selvstændighed", det er vel næppe tilfældigt?
bjoernbertelsen Skrev:Flotte ure, altid spændende med noget historie bag.

Gad vide om Suverän navnet også hentyder til landets "selvstændighed", det er vel næppe tilfældigt?
Jep suverän er klart efter landet selvstændighed - noget de jo delte med Schweiz
vh
Skøn Suverän. Jeg har selv kredset om modellen, der er udrustet med værket, der bestemt er en milestone i Omega historien.
Dejligt - at TDN tager sig tid til at berette om Suverän-historien. - Skønt når nogen har "gravet sig gennem" historikken, og deler den med os andre. Tak.

Flot at værket er så velbevaret. Det ses ellers ofte, at den fligede værkholderring har mistet nogle af "bladene", fordi der har været "tanglet" hårdt med værket; men ikke her.
Også sjovt, at værket er forniklet, men dog med stødsikring. - Flot ur i en flot og sammenhængende samling. Tillykke.

Med venlig hilsen - Geodoc