Urdebatten / Urforum

Fuld Version: søger info om et Omega Constellation 168010
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej
Jeg har kigget lidt på dette forum på de forskellige indlæg om gamle omega ure, og håber også I vil være behjælpelige med at kaste et blik på dette ur.

Historie: Uret fandt jeg for ca. en uge siden, da jeg var ved at hjælpe med at rydde min mormors hus, grundet at hun skulle flytte til et ny sted. det var sidste gang jeg havde mulighed for at finde noget af værdi, og følte mig meget heldig da jeg fandt dette gamle ur, og efterfølgende fik og vide at jeg havde lov til at beholde det Icon_e_smile Fik og vide af min mor at det havde været min morfars, som han havde fået i bryllupsgave i omkring 1960. Han gik efterfølgende med det i omkring 20 år, men så fik han sig et nyt ur, og pakkede dette væk, indtil den dag i dag hvor jeg fandt det i en lille kasse med ragelse! Min mor var ellers sikker på at det var blevet smidt væk!
Udover dette ved jeg ikke så meget om uret andet end det jeg kan se her på nettet og på dette forum.

-Uret går rigtig godt, det gik i samme sekund som jeg tog det og i hånden. Jeg har fået en urmager til at kigge på det, og han sagde at det så rigtig fint ud indeni, han målte det og jeg kunne se at der var nogle tal der lå på omkring 263, ved ikke helt hvad dette betyder.
-Tallene på bagkapslen er: 168010 og det 8-cifede nummer på urværket er: 24873493
-Jeg er ved at få sat nyt glas på ny, da det gamle har en del ridser, samt en ny krone, da den gamle var ret slidt. Også er pakningen inde bag bagkapslen blevet helt opløst, så det bliver fikset, men det er heldigvis ikke gået ud over urværket på nogen måde!

Jeg håber som sagt at der er nogle der har lyst til at hjælpe med lidt yderligere information om uret, idet jeg har kigget på rigtig mange typer constellation modeller, men det er som om jeg ikke kan finde nøjagtig det samme.
Det skal siges at jeg bor i Norge I Trondheim, og det er en urmager heroppe der kigger på det lige nu. Uret er selvfølgelig fra Danmark.

Mvh Rasmus
Her er billedet af urværket indeni. det er lidt slidt på kanten, men skulle åbenbart se fint ud indeni.
Hej!

Du har et flot eksemplar en af modellerne i Omega's topserie fra 1960'erne. Dit ur kan dateres ved hjælp af serienummeret som kan slåes op her:
[url]"http://loncar.dk/Filer_til_darkos_side/General_for_page/movement.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;">http://loncar.dk/Filer_til_darkos_side/ ... vement.pdf[/url]
til ca. 1966

I omega's Vintage database (se link i Omega linkcentralen) kan du slå dit ur op (tilføj et ekstra 0 i ref.nr.) og finde dette:
İmage
Dit ur har Pie-Pan urskive hvilket er mest eftertraget og den er i fin stand. Dit ur benævnes også hidden crown da en del af kronen er skjult under urkassen.

Smukt ur som bestemt er værd at ofre lidt kr. på at sætte i stand.

Mvh.
Thomas
Dejligt ur med skøn historie. Constellation, altid med omegas topværker, inhouse fra tiden og med piepan skive er ikonisk, sit helt eget, miligvis skivedesign, Gerald Genta, og en kvalitet der har sikret dig et dressur i masser af år
Venlig hilsen
Hej Thomas og Hannover_DK

Mange tak for fint og hurtigt svar! Det lyder spændende med pie-pan skive og hidden crown, jeg er blevet en smule klogere -tror jeg.!

Hannover_DK, du skriver bl.a. "ikonisk, sit helt eget, muligvis skivedesign, Gerald Genta" hvad menes der med dette?

Jeg tænker på hvad I f.eks ville have gjort med det? Jeg tror jeg vælger ikke at få det poleret op, da jeg godt kan lide de meget små 'lidt historiske' brugsridser i stålet. En ny krone bliver vel højst sandsynligt ikke helt original, men jeg tror heller ikke det gør noget.
I forhold til nyt glas, er det da kun muligt at få én type? Det er vel udelukket med safir-glas? Jeg har ingen forstand på sådan noget Icon_e_confused

Og så er jeg vist en anelse nysgerrig på hvad et ur som dette kan være værd?

Jeg beklager de mange spørgsmål Icon_e_surprised Mvh Rasmus
Jeg ville ikke få det poleret men bare renset.

Hvis der kommer original glas i, får du et Omega glas med logo i midten og i Hesalit. Denne type glas passer efter min mening bedst til dette ur (jeg ved ikke om man kan få safir til disse gamle ure) Glasset har en anden glød end safir. Hesalit kan du bare polere med tandpasta og en klud hvis du får mindre ridser og og ellers vandslibepapir i korn 1500-2000 ved større ridser efterfulgt af tandpastapolering.

Kronen bør nok også skiftes, men de erstatningskroner man får fra Omega stikker lidt længere ud end de originale. Gem evt. den originale hvis uret skal sælges til en samler engang.

Værdi, burde kunne sælges for mellem 3.500-5.000 afhængig af stand og sidste service (rensning, smøring og justering), din er omkring 4,5 K værd er mit bud.

Mvh.
Thomas
Degn Skrev:Hannover_DK, du skriver bl.a. "ikonisk, sit helt eget, muligvis skivedesign, Gerald Genta" hvad menes der med dette?
Tja - Ikon er vel sådan noget man ser op til - noget særligt - og piepan er bestemt indenfor Omega noget særligt. Gerald Genta har designet en del meget berømte ure for ex AP og vist IWC, og hans hustru hævdede efter hans død, at han også designede paipan skiven - hvilket ikke er 100% sikkert men dog heller ikke modsagt af Omega som siger han bestemt var inde over piepan
vh