Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Hjælp til en måske kommende urtosse
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Hej urtosser
Jeg er ny i dette forum, og før jeg postede dette indlæg, har jeg prøvet at sætte mig lidt ind i denne forunderlige verden.
Lige nu har jeg et Festina Tour edition, men har i længere tid haft lyst til at få et "rigtigt" ur. Der har været en vis progression i valgene af mine favorit ure.
Som sagt har jeg lige nu et Festina, men også et Chotovelli. ingen af disse ure, er ure, som der er interesse for herinde. Jeg begynder at forstå hvorfor.
Jeg begyndte at søge efter nyt ur for ca. 2 måneder siden, startende med et fedt Hugo Boss ur, hvorefter jeg fandt forskellige test, så var det ikke længere en option.
Jeg begyndte at kigge lidt dybere i pungen, og nu var det et Tag heuer der var "the watch to be"
Men ak og ve, jeg fandt denne side.
jeg har gennemtrævlet dette forum, og forskellige fagudtryk flyver jo omkring herinde, så man bliver helt forvirret.
Lidt er der dog trængt ind i pandebrasken på mig, men jeg vil voldsomt gerne have lidt indput. før jeg investere konens opsparing i mit nye ur.
Jeg har set mig lidt lun på Omega Planet ocean i denne model. Urværket.dk, Seamaster Planet Ocean Chrono 232.30.46.51.01.001
Som i kan se, er der lidt forskel på det jeg har, og det jeg vil ha'
Mit spørgsmål er, om det er at skyde over målet, og kan jeg finde et ur, der kvalitetsmæssigt ligger tæt på denne model, men til en lidt lavere pris.
Jeg er selvsagt også interesseret i denne model brugt, hvis det kan opstøves. Kan den det, og hvis den kan, hvorhenne.

På forhånd tak
mvh.
En måske kommende urtosse Icon_e_smile
Hej

og velkommen til.

Du har jo allerede rejst en hel del i urverdenen og kommet ganske langt. Måske for langt som du selv siger <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->

Det Omega PO du har kig på er jo så absolut sidste nye skrig fra Omega - en forbedret Omega PO med det nye in house chronograf caliber 9300 - så bliver det ikke meget bedre fra Omega.

Hvis du læser (har læst) tråden hvor en skribent leder efter det Omega Speedmaster, som skal være hans ledsager resten af livet vil du finde mange brugbare vinkler også på din søgen omend du vistnok er mere på dykker-ur-galajen ligesom 75% af urtosserne herinde vistnok er. men det er jo samme værker vi taler om til en vis grad.

Jeg tror du med fordel kan følge debatten og lave research et par måneder før du handler. Du er først lige begyndt at kigge på ure over 20 K og du skal give dig tiden til at sætte dig ind i hvad man faktisk kan få for de penge 20-50K - der er et kæmpe udvalg af lækre sager fra: Rolex, IWC, Omega, JLC, Glashütte, Zenith, AP.

Hvis jeg var dig ville jeg gå efter et lidt brugt ur. Du kan spare rigtig mange penge - op til halvdelen (afh. af mærke) på den måde.

Det ser ikke ud til at Vintage ure har din umiddelbare interesse, men du burde måske også lige snuse til det område før du beslutter dig. Især Omega og Rolex har mange spændende modeller på det marked, men der er selvfølgelig også andre.

vh baun
Velkommen til forum Icon_e_wink

Du har rigtig mange spørgsmål, og de fleste af dem kan kun du selv besvare, da det i sidste ende er dig, der skal træffe det endelige valg omkring køb af nyt ur Icon_e_smile

Jeg vil dog tillade mig at kommentere på nogle af dine overvejelser og spørgsmål nedenfor.

Du skriver: "men jeg vil voldsomt gerne have lidt indput. før jeg investere konens opsparing i mit nye ur". Et nyt ur er yderst sjældent en "god investering", blot så det lige er sagt. Det kan dog sagtens være til stor glæde, fornøjelse og æstetisk nydelse, og det er jo også meget værd Icon_e_biggrin

Den bedste handel kan du nok gøre, ved at købe nylignende brugt. Så er den første store kantstensafskrivning taget. Kig på [url]"http://www.vintageure.dk" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.vintageure.dk[/url], [url]"http://www.mywatch.dk" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.mywatch.dk[/url], <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.ct-watches.dk" onclick="window.open(this.href);return false;">www.ct-watches.dk</a><!-- w -->, <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.dreamwatch.dk" onclick="window.open(this.href);return false;">www.dreamwatch.dk</a><!-- w -->, <!-- w --><a class="postlink" href="http://www.timetowatch.dk" onclick="window.open(this.href);return false;">www.timetowatch.dk</a><!-- w --> eller andre af de sider, som anbefales herinde. Køb altid af en sælger, som er good guy. Køb også et ur i rigtig god stand med alt tilbehør. Hellere bruge lidt ekstra penge på et ur, som er både i mekanisk og optisk god stand, frem for at spare lidt i indkøb.

Hvis du brændende ønsker den lækre PO Chrono med cal. 9300, så vil du ikke kunne "nøjes" med et andet ur. Gå målrettet efter det ur, som du gerne vil have, og gør så en god handel. Det vil nok være mit bedste råd at give videre.

Er det med vilje, at du ønsker PO´en med chronograf? Jeg tænker på, om du har brug for stopursfunktionen, eller om du "blot" er faldet for designet? Et alternativ kunne jo være den almindelige PO, som i både den nye og gamle version er væsentlig billigere end den nyeste version af PO Chrono. Blot en overvejelse, som du kunne gøre dig ...

Ny version af PO (fås i forskellige designs). Kan findes i nylignende stand til omkring 25-27K.
İmage

Gammel version af PO (fås også i forskellige designs). I nylignende stand kan den findes for 17-19K.
İmage
Velkommen Lavall

Du har allerede modtaget gode råd fra medlemmer her på siden.
Der vil sikkert komme mange flere,

Men Joepetes råd om at gå for det ur du best kan li` er et vigtigt og godt råd.

At du føler at du har fået det rigtige ur, til den rigtige pris, - det er det der er det vigtigste.

Po ` en er et smukt ur, både med chrono, og uden, men der er en væsenlig prisforskel på de to.

Og som Baun er lidt inde på.....Vintage ure?

Giv dig tid, der er en masse læsestof herinde, om en masse ure, og billeder.

God jagt, og velkommen Lavall

Var der ikke engang et firma der hed Alfa lavall ?
Tak for input.

Først vintage, er det lig brugt, eller snakker vi samleobjekter?
Hvis det er lig brugt. så er det fint for mig. Tror bare ikke at den nye OP m. cal.9300, er til at få fat i ligeforeløbigt.
Jeg var på strøjet i århus i dag, og der fik jeg den i hånden, hold nu op det er et fedt ur. Det passer lige til mig. Jeg ejer ikke et jakkesæt, men er mere casseual klædt, så et "finere" ur passer ikke til min stil.
Men....nu var jeg jo inde hos Knud Pedersen for at se, og fik også en lang snak om ure, det stiller mig lidt i et dilemma. Jeg vil jo helst købe det lokalt, og vil gerne høste gode råd (konen skal måske have et Rolex) men jeg kan købe uret på nettet tll 8000.-kr mindre end hans vejl. pris. Er der nogen der ved om han er til at handle med. Jeg vil helst ikke stå og snakke pris, før jeg køber uret, det virker useriøst.

Alsendk: Det er malkemaskiner, der hedder Alfa Lavall, og de eksistere stadigvæk.
Velkommen !
Uden at blande mig i KP´s indre anliggender ang. evt. rabatter, opnår du generelt i DK ikke de store afslag.
Og dog: Har du spurgt, hvad Peter hos Poul Halse i Horsens kan gøre ved sagen... ?

Men ellers, kan du få den fra nettet for minus 8K contra vejl. udsalgspris, siger jeg bare at hit it !
Med naturligtvis det forbehold at du kender netforretningen og har tillid til dem og at uret bliver sendt til dig fra et EU land (= ingen overraskelser med DK moms).

Lykke til - John

PS. "Vintage" er lidt mere i samlerobjekt-kategori. (og "neovintage" er noget som betyder at uret er produceret på 80´ne / 90´ne, men sælgeren vil gerne tjene lidt mere ved salget <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: --> )
Vi har mange af de samme overvejelser kan jeg se og nu er det så et Speedmaster der har fanget mig.

Det er helt sikkert godt at starte lidt før med "undersøgelserne" inden man kaster pengene efter uret der ligger lidt udenfor den pris ramme, men normalt bevæger sig i.

Mine tanker er ikke så meget om jeg skal have noget til 40 eller 50.000, det er mindre vigtigt, men det skal være noget som jeg bliver rigtig glad for uret, da det bliver min eneste udskejelse af den art, ellers skal jeg da vinde i lotto eller noget lign.

Min store fejl gennem tiden har været at jeg købte ure i de lokale butikker, hvor den normale stangvare var udstillet og her var det ofte 4-5000,- der var målet og efter et stykke tid var det bare ikke nok og der måtte lige et mere til, i stedet for at gøre det som jeg inderst inde altid havde drømt om, nemlig et Omega Speedmaster. Det er nu mange år siden jeg stod med et af de Omega ure i hånden, men på den sølle løn jeg tjente dengang var det simpelthen et drømme ur og det har været sådan indtil i år, hvor jeg taget springet.

Min store hobby med foto har også betydet at når der var til et af de her drømmeure, så blev det til et kamera og igen i år kunne det ske, hvor Canon kommer med det nye 1D X, som kommer til at ligge mellem de 40-50.000, men da jeg lige har indkøbt et Canon 5D mark II, så er focus rettet mod ure eller rettere uret.

Nu ved jeg godt at der kan opstå den her samler virus der har ramt mange herinde, men mit oprigtige ønske om at eje et Speedmaster er og har der aldrig været tvivl om, så det vil være det ur der sidder på mit håndled resten af livet. Det kan sikkert være svært at forstå for jer der samler på ure og tanken "vent du nu bare" Icon_e_wink ja ja det forstår jeg kun alt for godt.

Mine tanker er som sagt også i retningen af, skulle jeg vælge et der trods alt har den oprindelige histore, eller det helt nye med 9300 værket (det vejer tungest i mine overvejelser) og de forbedringer der følger med. Så er der jo det med hvor man skal købe og hvem giver den gode oplevelse og den gode service, også på den længere strækning.

At handle i en netbutik når det gælder "uret" det kommer ikke på tale, men selvfølgelig vil jeg som dig ikke betale overpris, hvilket lyder forkert, men hvis der kan forhandles frem til en god pris hvor alle kan være tilfredse og der stadig er den gode oplevelse, så er jeg ligeglad med om det ikke matcher de priser man helt sikkert kan finde på nettet, der ligger meget under, men så til gengæld kan man købe katten i sækken, som man siger.

Indtil videre har jeg to forhandlere der ligger på den rute jeg har udset og på dagen er det dem jeg besøger eller nærmere ringer til for at høre om de har den ønskede model...det bliver Poul Halse eller Uhrmageriet, hvor jeg har en god mavefornemmelse for deres expertise og fremtidige service. Når det er sagt, så fortsætter jeg min research op til det endelige køb og lige pt. har jeg låst mig fast på ståludgaven af det nye Speedmaster, men der skal kigges lidt på hvad der ellers kunne få for pengene den dag jeg tager på indkøb og her er der stadig en joker, for intet er sikkert før jeg forlader forretningen med et ur om håndledet.

Her til sidst vil jeg ønske dig en god ur jagt og håber du ender med det helt rigtige ur, som altid vil være det ur, man for alvor startede med, hvis der skulle komme flere til, sådan fornemmer jeg mange af ursamlerne herinde har det, altså det med deres første "rigtige" ur.

Vh. Michael
Fine og gode betragtninger udi hvilket ur det SKAL være.
Sådan havde, og har jeg det stadig med min Speedmaster.

Vil dog på et tidspunkt købe en Navitimer.
Disse to ure er mine absolutte favoritter.
Og angående det sidste ur, er jeg, igennem Bauns tordentale for det oprindelige, kommet til den konklusion at det bør være 806 kaliberen der gælder, og kun med sorte subdials skiver. Det synes jeg absolut ser bedst ud.

Men jeg har også en belasted tilbøjelighed for kikkerter, og har en 10 stykker af den fineste slags, men stadig kun to øjne Icon_rolleyes
Alligevel samler jeg på dem.
lavall Skrev:Tak for input.

Først vintage, er det lig brugt, eller snakker vi samleobjekter?
Hvis det er lig brugt. så er det fint for mig. Tror bare ikke at den nye OP m. cal.9300, er til at få fat i ligeforeløbigt.
Jeg var på strøjet i århus i dag, og der fik jeg den i hånden, hold nu op det er et fedt ur. Det passer lige til mig. Jeg ejer ikke et jakkesæt, men er mere casseual klædt, så et "finere" ur passer ikke til min stil.
Men....nu var jeg jo inde hos Knud Pedersen for at se, og fik også en lang snak om ure, det stiller mig lidt i et dilemma. Jeg vil jo helst købe det lokalt, og vil gerne høste gode råd (konen skal måske have et Rolex) men jeg kan købe uret på nettet tll 8000.-kr mindre end hans vejl. pris. Er der nogen der ved om han er til at handle med. Jeg vil helst ikke stå og snakke pris, før jeg køber uret, det virker useriøst.

Alsendk: Det er malkemaskiner, der hedder Alfa Lavall, og de eksistere stadigvæk.

Vintage er ure med +25 år på bagen og oftest med plexigals - sådan ca. Og ja det er samleobjekter, men mange har også bare en eller to som de så bruger.

Nyere brugte ure er "bare" brugte ure, men det kan være yderst fornuftigt at købe disse da kantstensafskrivningen er stor for visse mærker.

Jeg er mest til vintage, men nyder da også at se og høre om alle de nye ure.

Men apropos Navitimer... denne er Vintage, men det er ikke til at se det hvis man ikke lige ved det:

Mærke og model: Breitling Navitimer AOPA
Årgang: ca 1968
Kasse: Rund, stål i flot stand
Højde: xx mm
Diameter: 40 mm uden krone
Skive: Smuk original skive uden skader. Originale visere i fin stand
Rem: xx
Caliber: Venus 178
İmage
İmage
İmage
İmage
İmage

Og i min optik skal en Navitimer have hvide subdails!!! <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->

vh Baun
Ebony and Ivory live together in perfect harmony !

Paul Mc Cartney/Stevie Wonder
Sider: 1 2