Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Hvem kan hjælpe?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg har et ældre Omega Constellation Chronometer Automatic med et indgraveret serienummer 878/6???

Så kom der også fotos...

Er der mon ikke en behjertet sjæl, som kan fortælle mig lidt om dette ur?

Billeder følger her:

[url]"http://peecee.dk/upload/view/330236" onclick="window.open(this.href);return false;">http://peecee.dk/upload/view/330236[/url]" onclick="window.open(this.href);return false;" onclick="window.open(this.href);return false;
[url]"http://peecee.dk/upload/view/330243" onclick="window.open(this.href);return false;">http://peecee.dk/upload/view/330243[/url]" onclick="window.open(this.href);return false;

De bedste hilsener
Steen
Det der indgraverede nr - hvor finder du det?

Modelnr eller det vi kalder Refnr står invendig i bagkassen. Og det kunne være fx 168.005.

Uret er en Constellation fra først i 60'erne med en caliber 561 tror jeg. Det er en stålkasse med guldkappe så vidt jeg kan se.

Du kan få mere præcise info når bagkassen er taget af. Refnr som sagt, men også caliber nr og produktions nummeret på værket hvilket kan datere uret mere præcist.

I perfekt stand handles de til godt 6 K og de handles til det halve i den stand, det du viser er i. Du kan formentlig bringe det i fin stand for ca 1500-2000 kr. Dette vil indbefatte service, nyt glas, ny krone og en ny rem. Dit ur har en fin patina på den originale skive. Den kan formentlig fjernes, men nogen ville kalde det "blasfemi" at gøre det. Hvis du gerne vil have et ur med så fin og ren en skive som muligt, kan det jo være du alligevel vil vælge at få den renset. I så fald bør du bruge urmager Halse i Horsens.

vh Baun
Mange tak for dit svar, Baun!

Det nummer jeg refererer til er indgraveret på den skrå udvendige, venstre side af bagkassen.

Jeg synes, at uret er lidt småt til mig, så det kan jo være, at jeg skulle overveje at se om der ikke skulle gemme sig en liebhaver her på sitet. Så kan det jo være, at jeg kan finde et større og mere robust ved samme lejlighed.

De bedste hilsener
Steen
Det nummer lyder måske mere som noget nogen efterfølgende har indgraveret - og er det tilfældet vil det trække ned, men det kan måske poleres væk?

Du kunne måske tage et foto af det?

Ja mange vil jo hellere have et større og mere robust ur (pokker forstå det). Skal de være Omega kommer du jo så også til at lægge 5-10 K oveni. Om det vil være mere robust (det vil være mere vandtæt) ved jeg ikke men større er det jo i hvert fald.

Jeg ville nu beholde det gamle og så evt samle til og supplere med et nyere senere. Man kan ikke rigtig klare sig med mindre en ca 5 ure, hvis man skal have til lidt af hvert, så det er da en god start. <!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->

vh Baun
Tak, Baun, for den opbyggelige tale.
Jeg forstår godt din argumentation og står nu for at skulle træffe den svære og dyre beslutning, om jeg skal til at kaste mig over ursamlingens ædle kunst. Jeg tror, at det er let at blive fanget af!

Jeg har kæmpet noget med at få taget et nogenlunde acceptablet foto af nummeret. Et link følger her:http://peecee.dk/upload/view/330714

Du har nok ret i at der er tale om et efterfølgende indgraveret nummer. På den anden side står det så svagt, at det vil være en smal sag at polere det væk.

Tak for din hjælp so far!

De bedste hilsener
Steen