Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Hvilket "gammelt" Omega er dette?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hejsa,

Konen har fået et ur af sin mor, som eftersigende skulle stamme fra min kones mormor. Jeg er interesseret i at vide om det er et ægte Omega, hvis ja, hvilken model og evt. værdi.

Håber der er nogle eksperter den kan hjælpe.

Der står Swiss Made nederst på skiven.
Bagsiden står der ikke noget på.

Mvh
Elkjær
Jeg synes ikke der er grund til at tro andet end at det er originalt.Vel et manuelt fra ca 1940-55 - men her kan nogle af Omega specialisterne måske melde mere ind - jeg bruger størrelse lidt som tidsangivelse - de tidligere var lidt mindre, men det er jo svært at se på billede + standen naturligvis. Dameure er, som du ved, desværre ikke det store speciale herinde.
Der har du også lidt svar på værdi. Det drejer sig om affektionsværdi - og under normale omstændigheder kan det sagtens få service og nyt glas hvis det behøves + ny rem - og være et sjovt ur at kunne skifte med til "når lejligheden byder sig", men det kan som sikkert også fungere som dagligdagsur efter service.
vh
Hej Elkjær - og velkommen på forum.
Under skrivning har Hannover budt ind, og jeg er principielt ikke uenig, dog gætter jeg uret lidt yngre.

Dit stillede spørgsmål er et af de allervanskeligste at besvare. Der er faktisk få (eller ingen) "eksperter" på området: Dameure - og jeg er langtfra.
Dog forsøger jeg den "glade amatørs" gæt, baseret på nogle antagelser jævnfør billederne,
- at der er tale om manuelt optræk (baseret på tykkelsen)
- at der er tale om guld (baseret på, at det "ligner")
Med støtte i Omega's Vintage Information database, er mit gæt:

İmage
(Klik billede for større opløsning)

Jeg håber en af vore urmagere, der måske har skruet i et sådant ur, kan af- eller bekræfte mit gæt.

Du kan roligt gå ud fra, at uret er et Omega ur - og at urets værdi er forsvindende lille, hvilket er en uretfærdig realitet.
Navnlig set i lyset af, at det i dag er nærmest umuligt at støve et dameur op af tilsvarende kvalitet, i hvert fald for et forsvindende lille beløb.

Med venlig hilsen - Geodoc
PS - Såfremt Elkjær skulle være lig med min forhenværende bankrådgiver fra Nordea, bedes du venligst se bort fra ordet "velkommen".
Hej Geodoc

Jeg tror du har ramt rigtig.
Værdi: 4-5 tusinde men det kan nok blive svært at finde en køber.
Bemærk at der står at uret ikke er vandbeskyttet i beskrivelsen.

mvh
Tommy
Hej igen,

Tak for den hurtige respons og den pæne velkomst (Jeg kan berolige Geodoc med, at jeg ikke er din gamle bankrådgiver Icon_e_biggrin ).

Når jeg sammenholder uret med de informationer I kommer med, og som Geodocs link viser, er jeg ikke i tvivl om at I har fundet frem til det rigtige ur. Da uret ikke skal sælges er selve værdien ikke specielt interessant, men det er derimod meget interessant at finde frem til model,produktionsår mm.

Tak for hjælpen endnu engang.

Mvh
Elkjær