Urdebatten / Urforum

Fuld Version: er ure håndlavet
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
hej er der nogle der ved hvor meget eller om der er noget på et omega ur der er hånd lavete her tænker jeg på rem sat på eller glas sat på osv. hilsen peter g
Well - ingen af dele er vist direkte håndLAVEDE. (Menneskehænder laver lidt finish på maskinlavede dele) Men flere af delene er selvfølgelig håndSAMLEDE. F.eks. selve værket - det kan en maskine ikke samle for dig.
Tror det eneste håndlavede er alligator remmene. Det er Hirsch som laver dem, og det er i hånden.
Magnum Skrev:Tror det eneste håndlavede er alligator remmene. Det er Hirsch som laver dem, og det er i hånden.


<!-- s:lol: --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_lol.gif" alt=":lol:" title="Laughing" /><!-- s:lol: -->
Det tror jeg også - incl. det meste af samlingen af værkerne. Men mon ikke visse dele samles i hånden - og at uret justeres i hånden. Jeg aner det ikke - bare gætværk!

vh baun
Det kunne da være ganske sjovt at vide det. Jeg tror da at værkerne - med pre-fabrikerede dele, til dels er samlede for hånd. Givet for stor produktion, ikke af en og samme urmager, men ved en samlebåndsproduktion, hvor hver person har ansvaret for at montere bestemte dele. Visse dele kan sikkert robotsamles og visse dele kan vel komme for-samlet, men en stor del tror jeg samles i hånden. For de dyrere mærker får enkelte dele i høj grad også håndfinish i mange fald.

Jeg tror også skiver og visere monteres på i hånden - med semi-robotter til hjælp, men under menneskelig overvågning og styring, og det lægges i kasse af en robot som også kræver person styring/overvågning - automatisk tilspænding af bagkasse o.l. Jeg ved naturligvis at kassen udstanses og første finish er en robot, men så tror jeg faktisk menneskehånd er inde over og kontrollere, og i alle fald for de dyrere mærker også laver sidste finish på kassen.
Her en video som lidt inden viser noget om samlingen af Rolex. Jeg tror det er generelt for Omega og ure af en vis klasse på mange punkter?

http://www.youtube.com/watch?v=zefZQogTyNM
Men det må der da være noget der kan rive mig ud af, hvis det er en vildfarelse?

vh
Hej

På urfabrikkerne er der nogen der kun monterer visere, og der er også folk der kun regulerer ure for gangnøjagtighed osv, så ja en del bliver stadigvæk lavet i hånden, eller kan man kalde et menneske der kun monterer visere for en robot. Icon_e_surprised

MVH Peter