Urdebatten / Urforum

Fuld Version: omega seamaster 300 alla Baun´s
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hejsa Alle...

jeg har lige et ??

jeg ligger inde med et seamaster 300 af den gamle model, men skiven og viserne er helt mørke, tror at der engang har været fugt i det.
Mit spørgsmål er om det er muligt at få ny skive og viser til sådan en model. Jeg har aldrig haft det åbnet, så jeg ved ikke hvor gammelt det er, men vil skyde på 60-68.
Har bare fået lyst til at få det op og stå, så jeg kan få mig et ur der er lige så flot som det Buan viste for noget tid siden.

Med venlig hilsen Rene

ps. har ikke noget digital kamera, men kan måske låne et, så skal der nok komme billeder.
Jeg mener bestemt at der kan skaffes reservedele til modellen. Skive Visere osv. men....

Du må for guds skyld ikke bare gå ind til en urmager og bede ham fixe det. Det skel ind til en Vintage urmager. Halse i Horsens, Mølbak eller Krognos i København. Og der skal du sammen med urmageren vurdere, hvad der skal gøres - og du skal have de gamle reservedele med, hvis du vælger at skifte noget.

Uret kan sikkert blive super flot, men visse samlere vil sætte mere pris på den fuldstændige originalitet. Derfor gem reservedelene.

Men jeg er enig med dig. Hvis det ikke er pænt som det er og du vil bruge uret. så få det fixet.

Det springende punkt er kassen. Hvis den får en grundig polering, kan det ikke laves tilbage. Så poler så lidt så muligt - men nok til at den er pæn - set med det blotte øje!

vh baun
Hej Rene - jeg fik fingre i min fars gamle Seamaster (ca. 1960) for nogle mdr. Min far mente også at der havde været fugt i uret og derfor gik det ikke og skiven var helt mørke-brun.....en tur til Peter i Horsens afslørede to ting: Uret kunne efter et eftersyn gå lige så fint som for næsten 50 år siden og den mørke farve kommer ikke fra fugt, men fra lak (som skiven oprindeligt er lakeret med) - ligesom et gammeldags lakeret trægulv bliver lakken med tiden (oxidation?) mørk. Dit ur kan blive næsten som ny!

Se evt. her:

<!-- l --><a class="postlink-local" href="http://www.urforum.dk/forum/viewtopic.php?f=3&t=6265" onclick="window.open(this.href);return false;">viewtopic.php?f=3&t=6265</a><!-- l -->
Tak for svaret, gør mig rigtig glad.
Hvad skal man regne med at slippe for et komplet service, og skive visere?? lynetten regner jeg med at beholde, da den er i rimelig stand.

Go weekend til jer alle
Der er absolut intet vanskeligt ved værk og glas. Det er lige ud af landevejen og koster ca 1000 Kr at få serviceret (incl glas).

Så er det jo et spørgsmål med skive og visere om de kan istandsættes- Somme tider kan Peter udvirke mirakler - andre gange ikke. Det kommer an på hvad eventuelle skader/patina er kommet af. Kan kasse og skive pyntes ville jeg mene at det kan gøres under 1000 kr.

Skal der nye dele til kan man jo fnok få priserne hos forhandleren, men du kan også søge selv på.

[url]"http://www.ofrei.com/page_146.html" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.ofrei.com/page_146.html[/url]

Det kan tage lidt tid at finde rundt - men det er det værd!

hvor i landet bor du? Jeg kunne rigtig godt tænke mig at se den klokke!

vh Baun
Hejsa,

Jo vi kan da sagtens mødes, vil også gerne se dit.
Godt nok har jeg lige været inde ved Ragner i odense ( er selv fra odense) få at få det serviceret + nyt glas, så jeg vender tilbage, når jeg har det igen. Men fik ref nr på det og det er 166.024-67, så nu går den vilde skatte jagt efter ny skive. Icon_e_biggrin

Hilsen Rene