Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Funky ur - En Speeedmaster "Mark 4.5"
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Har købt en Speedmaster "Mark 4.5" fra den anden hjemmeside. Uret har kaldenavnet "Mark 4.5", da det har samme kasse som en Mark 4, men deler værk med Mark 5. I virkeligheden har det ikke nogen mark betegnelse, men er slet og ret en Speedmaster Automtic med cal 1045 (Lemania 5100). Jeg har aldrig set sådant et ur i "live" før og opfatter det derfor som ret sjældent - Er der nogen, der har kommentarer til det?

I følge Omegas hjemmeside har den referencen 176.0012 - og her kaldes den fejlagtigt Mark IV. Den skulle angiveligt være en afløser for ref. 176.0009, der er den rigtige Mark IV. Den er angivet til at være fra 1974, og har været i deres internationale kollektion fra 1974-1985 (en temmelig lang perode).
Kaldenavnet "Mark 4,5" er også en Chuck Maddox opfindelse.
Det placerer så mundret uret mellem de egentlige Mark's IV & V.
Her er link til en større artikel, der redegør for de mange forskellige udtryk "Mark 4,5" har haft.
[url]"http://chronomaddox.com/c1045_in_detail.html#resolve">http://chronomaddox.com/c1045_in_detail.html#resolve[/url]

Desværre er der lidt kludder i artiklens formattering, så noget af teksten står i en smal kolonne.
Men hvis du anvender indholdsfortegnelsen og klikker på 176.0012,
kommer du lige til informationen om uret.

Tillykke med dit nye ur
Det er et i mange henseende overset ur.
Kaliber 1045 (Lemania 5100) er ikke højt estimeret på grund af sin simple opbygning, rå forabejdning og store indhold af plastikdele.

Et lidt kontroversielt syn på kaliber 1045 (Lemania 5100) findes her: [url]"http://www.chronomaddox.com/nouvelle_lemania_5100.html">http://www.chronomaddox.com/nouvelle_lemania_5100.html[/url]

I "Link Centralen" findes også flere links til "5100"

God fornøjelse
Med venlig hilsen - Geodoc
Tillykke med den nye Peter. Købte du den af Richard H?

Den er ganske rigtigt lidt overset, tror ikke der er så mange i omløb herhjemme. Men descideret sjælden mener jeg nu ikke den er. Jeg så nogle stykker i Berlin i november til priser et stykke under de andre i serien!

Hvad med nogle billeder?
Jo - Jag har købt den af Rikard fra Motala.

Hvilken pris så du dem til i Berlin? Jeg mener, at den biligste normalt er en Mark II, der kan findes til omkring de 6.000,- der i mine øjne er billigt for et rigtigt fedt ur, der ser godt ud på en bred sort rem.

PS: Skal nok sætte billeder ind, men uret trænger til en kærlig hånd først - særligt er glasset mere end almindeligt ridset.
psn Skrev:Jo - Jag har købt den af Rikard fra Motala.

Hvilken pris så du dem til i Berlin? Jeg mener, at den biligste normalt er en Mark II, der kan findes til omkring de 6.000,- der i mine øjne er billigt for et rigtigt fedt ur, der ser godt ud på en bred sort rem.

PS: Skal nok sætte billeder ind, men uret trænger til en kærlig hånd først - særligt er glasset mere end almindeligt ridset.

Priserne var generelt ikke så høje i Berlin på "mellempris urene/lavpris" syntes jeg.
Sådan en der kunne godt erhverves for den pris den var sat til salg for på den anden side, altså mellem 4-5 K.
Ja tillykke med klokken psn,det er en rigtig fin speedmaster ses ikke så tit i DK,jeg synes at denne mark 4,5 er lidt overset!!,jeg har sidste efterår
købt MK II,MK 3,MK 4,MK 4,5 og MK 5 (teutonic)alle er købt på ebay og med org.lænker,prisen ligger typisk mellem 5k-8k.
Mvh
Hej Stou!

Det lyder som meget rimelige priser - Særligt mark V, der efter den afdøde Chuck Maddox' mening er den næstsjældneste af alle modellerne.

Jeg har tidligere haft en mark III, som jeg nu ærgrer mig over, at jeg har skildt mig af med.
Hermed det lovede billede. Uret fremstår lidt snusket, men det skyldes til dels belysningen. Bemærk sekundviseren på stopuret, som jeg synes ser ud til at stamme fra et ældre ur - evt. en Speedmaster Pro 145.012.

İmage
Priserne svinger fra 4500-10000 alt efter stand og historie/tilbehør og selvfølgelig vil en med komplet box og papir kunne indebringe mere. Når man køber disse ure skal de som regel kontrolleres for fugt skader og erstattet dele.

Tillykke med uret.
Denne burde efter sigende være rimeligt original, idet uret umiddelbart ikke fremstår, som om det er blevet serviceret. Det er blot underligt at glasset er meget ridset, mens kassen er ganske pæn - ridserne fremgår ikke af billedet.
Sider: 1 2