Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Nyt eller brugt ur? Omega planet ocean
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Hej derude, jeg er ung gut som er ny her i urverdenen men kunne godt tænke mig et "rigtigt" ur.

Mine krav til et ur er, at det skal være et ur med et sporty look som jeg både kan bruge til hverdag, fest, og sport. Plus jeg er meget på vandet, både sejle, svømme, dykke mm. så det klart det også skal kunne holde til vandbrug.
Mit budget ligger på cirka 15000 kr.
Jeg har kigget på 2 ure.

Omega seamarster planet ocean ref: 2200.50.00.

Fortis B-42 BLACK CHRONOGRAPH ref: 638.28.71 K

Men skal jeg købe brugt eller nyt?
Selvfølgelig er der en vis charme i at snakke med sælge og få god service osv. men er det som med biler at førstegangs køberen altid taber en masse penge frem for 2,3,4 ejer?
For har kigget lidt på marked og det nyt omega po koster fra nyt cirka 20.000 mens man godt kan finde et brugt til 15.000 men skal man spare de 5000 også købe det brugt? Og hvor meget kan en urmager cirka give i rabat på et ur til 20.000?

Hvad kan ulemberne være ved brugt køb? Plus er der sider med brugte ure udover vintageure.dk hvor man kan være sikker på du får et ægte ur.

Jeg vil også gerne høre hvis i mener der er andre ure som jeg skal tage med i mine overvejelser. Jeg er for øvrigt også rigtig vild med IWC aquatimer men da det ved denne model skal være med lænke ligger vi jo hurtigt i et prisleje på 30.000 kr.

Håber i vil bruge noget tid på at få en ny med i urverdenen Icon_e_smile

Mvh Mikkel
Hej Mikkel

Personligt ville jeg vælge det brugte.

Når du ved hvad du går efter, er der jo ikke så meget at hente ved at købe det i en forretning. Typisk har man undersøgt det meste selv, og set billeder af uret utallige steder på nettet. Så når man har gjort forarbejdet ordentligt har man jo egentligt bestemt sig, og så behøver man ikke en ekspedient til at fortælle at uret klæder en.

Hvorfor så ikke spare de ca. 10.000 kr. man kan på en brugt Planet Ocean, der er to år gammel?

Mvh.
Ja det minder om biler - der er en ganske stor "kantstens afskrivning2 på de fleste ure når man går ud af butikken.

Visse mærker vil tabe langt mere hurtigt, end andre. Ex Rolex og Omega taber forholdsvis mindre end mange andre mærker - efterspørgslen på brugt er større. Dermed er brugt prisen jo heller ikke lige så lav i forhold til nypris på den slags.

Du kan nok forhandle op til en 10% (mere hvis du kender butikken godt) men regn ikke med mere, snarere risikerer du mindre.

Et godt forslag var det med en brugt Omega Planet Ocean hvis det ur tiltaler dig -

Jeg ville absolut gå salgssiderne herinde i gennem for alt hvad er er i Omega, Fortis og IWC som du jo er lidt ude efter. Kan du finde noget der passer dig dér, bliver du nok ikke snydt

Ebay.de har færre falske eller ombyggede ure end ebay.co.uk - men hvis du ikke ved noget om ure, så er Ebay farligt område synes jeg

vh
Ja i har nok ret i at det bedst kan betale sig at købe brugt. Men syndes bare udvalget på de sider jeg kender er meget begrænset.

Hvis vi tager alle Planet Ocean modeller med lænke, som jeg ellers havde den opfattelse ikke er nogen speciel model, og derved havde troede der ville være et stører udvalg, eller skyldes det at det er en meget populær model og derfor bliver alle brugte eksempler revet væk?

På dba.dk kan jeg finde 3 eksempler. På Vintageure.dk kan jeg finde et eksempel og på mywatch ingen. Alle på en pris lige omkring de 15.000.
Men ingen til omkring 10.000 som kevlar mener de kunne findes til?

Er der flere danske sider jeg kan kigge igennem?

Jeg er ikke erfaren nok til at kunne se ud fra billederne om uret er falsk eller ikke. Derfor undlader jeg også sider om ebay mm.
Du finder ikke et planet ocean til 10.000 kr... du må nok regne med min 12000 og op til 15000 alt efter du handler privat eller hos forhandler..

bo mølbak(urmager) har nok et.. solgte et til ham for 14 dage siden..

holm Icon_e_biggrin

jacob jensen

My point of view.
Af de 2 valg muligheder tag Seamasteren PO.

Den kan det du forlanger af uret og (syntes jeg )kvaliteten er højere end på FORTISen men skal indrømme de heller ikke siger mig det vilde.

Til 10k tror jeg ikke du finder nogle men i mellem 12-15k skulle der være flere at vælge ud fra Icon_cool
Nu skriver du at du også gerne vil høre hvis der er andre forslag til ure og så kan jeg ikke lade være med at foreslå dig også lige at se på Omegae Seamaster 2254 som er lidt mindre en PO men i mine øjne så er det et lækkert ur som fint klarer de ting du skriver. Den kan sikkert stadig fåes, og der får du et nyt ur under de 15K

... hvis den ikke tiltaler dig ville jeg tage en brugt PO

Mvh Hans H
Hej Mikkel
Jeg var i Kolding idag. Der så jeg en Omega forhandler der havde en PO til 12500 fordi der var en minimal ridse i. Og jeg så selvfølgelig ikke efter navnet.

Claus
Har du ikke overvejet Seamaster 300 pro????

jacob jensen

Alternativ.

OMEGA 300m der er flere valgmuligheder
selv havde jeg taget ref.nr 2252.50 med chrono for mig den smukkeste seamaster der er lavet (uden chrono duer den nu også Icon_e_wink )
Sider: 1 2