Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Så blev min Constellation genfødt...
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
I en tidligere tråd fortalte jeg historien om en Constellation fra 60'erne, der ikke havde verdens bedste ansigt. Det var på lang afstand sådan set et kønt mørkt ansigt med stramme linier, men jo tættere du kom på jo tydeligere kunne det ses, at der havde fundet gennemgribende opstramning sted. Helt tæt på, var den ikke helt stram i kanterne og lignede noget der godt kunne være foretaget af dem omstridte plastkirurg, Jørn Ege.
Jeg var noget i kulkælderen...

Men takket være fora på Vintageure, var hjælpen nær. "Colombo" herindefra bad om kasse og værkoplysninger, til brug for eftersøgning på en org. skive. Undervejs blev jeg jævnligt updateret i hans arbejde og efter ganske kort tid, var der bid. Uret var oprindeligt født med hvid / sølv skive og sådan en var undervejs. Da den ankom blev jeg tilbudt skiven til en yderst favorabel pris , den kunne oven i købet monteres hvis jeg havde mulighed for at komme forbi København. Nu er der lige en sjat vej fra Århus, så skiven blev sendt hjem til mig.

Dagen efter skiven ankom med posten kontaktede jeg min HOF-urmager, Peter Halse, for at få foretaget et skiveskift. Kik forbi sagde Peter og efter en slentretur i Horsens med dejlig solskin, havde Peter ordnet den sag.

Der skal lyde en stor stor tak til "Colombo" ( han kan nogle tricks) og til Peter, ( som snart rangerer på højde med ungerne og Valborg) for hjælp til at gøre min "botex" Constellation til en "rigtig" Constellation.
Og selvfølgelig... uden Vintageure var tingene noget vanskeligere.

Her lige nogle shots.

İmage[/img]

İmage

Ja, jeg kunne så kun finde ud af at sætte ét billede ind.. tsk
Den er godt nok blevet flot Icon_e_biggrin


Mvh.

Jakob
Superflot skive og ur, dejlig historie og lækkert at et så flot eksemplar blev ført tilbage til oprindelig udseende og stand (næsten).

"Colombo" er absolut en stand up guy, helt igennem reel og meget hjælpsom hvilket jeg selv "groft" har benyttet mig af flere gange. Hvis vejen går ad København K skal man unde sig selv at smutte forbi Illums ur-afdeling og besøge ham!

Som jeg husker det var der lidt skriverier frem og tilbage, om der overhovedet ville kunne fremsmives en skive til dit ur eller også blander jeg en anden tråd sammen med din?

Ihvertfald er det dejligt at det lykkedes. Og Peters arbejde er der jo som sædvanlig ikke noget at udsætte på.

Tillykke med den!
Jeg tør næsten ikke spørge....

Enten udstiller jeg jo så her med min uvidenhed - eller også ødelægger jeg jo det gode humør.. men

Jeg kan ikke lide facetten omkring datoen - jeg kan heller ikke lide Omega logoet og jeg synes også Constellation skriften er lidt anderledes end en 60'er Constellation bør have.

Er det ikke en skive fra 70'erne eller 80'erne ... eller?

vh Baun
Det er blevet rigtig pænt. Tillykke med det og det virker også til at viser matcher godt til.
Det er den skive der dukker op på det ref. nr. Der findes og en anden type skive til det værk som er fuldstændig magen til, men hvor logoet er lidt smaller og højere. Ligesom på en gammel fx 321 skive. Dvs nøjagtig samme skive men med andet logo som ifølge Omega ikke er den korrekte skive til urets ref. nr.

Mht. finish etc. kan jeg prøve med dette eksempel: en gammel 1171 lænke er ikke helt den samme som en ny erstatnings lænke. Fx. er målene ikke helt ens selvom de har samme ref. nr.

Personligt synes jeg at det er imponerende fra Omegas side, at man stadig den dag i kan komme med reservedele til et ur der er så gammelt.
Det skal også siges der har været en del forskellige underleverandøre gennem tiderne.
På Omega Collectors

[url]"http://omega-constellation-collectors.blogspot.com/">http://omega-constellation-collectors.blogspot.com/[/url]



er der en skive magen til - og der står at den er fra sidste halvdel af 60'erne og standard på ure med cal. 7xx serien, så det er nok svaret.

vh Baun