Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Hvilket speedmaster pro skal jeg købe?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Jeg tillader mig at oprette en ny tråd, da emnet ligeledes er nyt.

Hej

Langt om længe, efter mange overvejelser og vise ord fra jer eksperter herinde, har jeg mere eller mindre besluttet mig for at erhverve mig et speedmaster pro.

Nu kunne jeg så bare godt tænke mig at vide hvilket og hvor jeg bør købe.

Jeg har regnet på det, og jeg kan erhverve mig et sprit nyt til 14k incl. moms i USA, dog uden internationalt garanti kort. Skal det vægtes stort dette garanti kort? Og har desuden ikke set andre forskelle? Er der det?

Alternativet er self. at købe et nyt til liste pris 19,5k.
Derfor ville jeg jo gerne høre om nogle har erfaringer med nogle gode rabater hos nogle bestemte forhandlere? Måske 10% et sted?

Til sidst kunne jeg også købe et lettere brugt et. Derfor har jeg et meget konkret spørgsmål.

Med samlerøjne er det så mere attraktivt med kaliber 861 end 1861? Har overvejet et 321, men det har jeg bestemt mig for må blive et senere tidspunkt, når jeg er en mere rutineret "ursamler" Icon_e_smile

Generelt ville jeg gerne høre jeres meninger.

God weekend alle sammen, og tak for den gode hjælp!

Mvh
Andreas Bødker
...Pro fra 71 med 861 eller en ny med 1861 mener jeg ikke gør den store forskel. Samlere vil sikkert umiddelbart vælge den ældre men økonomisk set taler vi altså ikke om flere tusinde kroner. Der er så mange Speedmastere der ude at jeg ikke kan se det gøre nogen forskel med moindre du får original æske, instruktionsbog osv. med. Du skal måske snare vurdere om du vil have en urskive med patina eller ej. De ældre tritium skiver og visere bliver flotte med tiden.
Den store forskel når der generelt tales om Speedmaster er om det er en 321 eller ej.
Mht. garanti bør den være verdensomspændende. Jeg har haft to Pro der blev lavet på garantien så helt ligegyldig er den ikke og Omega's kvalitetskontrol er vist ikke hvad den har været.
Mvh
Klaus
Tak for besvarelsen Klaus.

Jeg kan så høre jeg ikke skal regne med at sådanne et ur holder evigt. Havde lidt det billede, at uret måske aldrig gik i stykker, men det kan jeg forstå det sagtens kan gøre?

Hvor længe gælder et international warranty card egentlig?

God aften

Mvh
Andreas Bødker
Hvis du passer på det og giver det service f.eks hver 5 år - så holder det noget der ligner "evigt"
Der er bestemt mekaniske ure som biver 100 år eller mere - og du taler her om et ur af en fornuftig kvalitet. Det betyder jo ikke at der ikke kan være fejl ved det, kronograf funktionen kan altid drille, men generelt - pas på det og det holder knagme
vh
Hvor længe gælder producentens garanti på uret? I dette tilfælde omegas egen garanti? Efter hvad jeg har forstået er det "kun" de 24 mnd.?

Altså med andre ord, hvor længe er det internationale warranty card gyldig fra købsdato?

God dag..
Mvh
Andreas
Jeg mener det er 24 mnd.

Mvh
Klaus
Hej Andreas,

Jeg er selv for nyligt kommet med på Speedmaster Pro-vognen, og jeg har ikke fortrudt det ét sekund. Jeg kiggede i starten også efter datoen, men så "bare" mit flotte ur. Jeg savner ikke datoen. Det er bare et spørgsmål om tilvænning.

mvh Peter
Okay, det vil sige man "kun" har 2 års garanti hos producenten. Nu ved jeg ikke hvordan det er med ure, men umiddelbart vurdere jeg at sandsynligheden for at uret går i stykker inden for de 2 første år er ret lille? Derfor synes jeg jo at man sagtens kan undvære denne 2 års garanti fra producenten, for HVIS der endelig skulle ske noget, så har man jo den 2 årige garanti fra forhandleren i USA.

Det er rart at høre andre har stået i samme situation som jeg. Må jeg spørge hvor du så købte dit Peter? Hvilket, hvor og til hvilken pris?

Mvh
Andreas
... sikre dig hvilken garanti du har og hos hvem.
Som skrevet tidligere returnerede jeg 2 Pro'er inden for det første halve år til rep. på garantien. Så netop med Omega vil jeg ikke købe uden garanti.
Mvh
Klaus
Jeg købte mit brugt - en Speedy fra 1980'erne med et cal. 861. Og som KlausM siger kan det være hip som hap om det er en 1861 eller 861. Jeg ville vælge at købe brugt igen - især pga. brugtpris kontra nypris. Det er forholdsvis let at finde et fint brugt eksemplar til omkring 10k - og med den prisforskel kan du få en del reparationer. Jeg lader andre om at samle eller købe med videresalg for øje. Men hvis du gerne vil lave de første ridser selv...

Held og lykke med jagten - det tog mig ca. et halvt år at beslutte mig efter at jeg havde skrabet pengene sammen.

mvh Peter