Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Omega de Ville dameur - godt køb?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Hej,

Jeg er "kommet til" at købe et ur hos Lauritz og er nu i tvivl om jeg skulle have researchet lidt mere end jeg bød...

Se uret her; [url]"http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?LanguageId=1&ItemId=994816">http://www.lauritz.com/Item/Item.aspx?L ... mId=994816[/url]

Med alle gebyrer osv kommer det til at stå mig i kr. 900,- så det er ikke en herregård.

Først og fremmest er jeg (naturligvis) interesseret i om uret er originalt?

Dernæst om jeg har gjort et godt køb eller ej? Hvad er folks mening om dette ur?

Er der nogle der, på dette grundlag, kan bidrage med oplysninger om uret? Årgang, kvalitet, historie osv.

Jeg overvejer om dette ur skulle have en polering og et nyt glas - er der nogle der har en ide om hvad sådan en omgang koster? Jeg bor i København, så det er nok hos Krognos, Mølbak eller Klarlund.

På forhånd tak for hjælpen og eventuelle svar.

Mvh

Mikkel
Hej og tillykke med købet!


Skal jeg sige min umiddelbare mening, uden dog at være ekspert af nogen art, vil jeg nok umiddelbart sige at du i hvert fald ikke har købt det billigt. Om det er for dyrt afhænger af så meget. Faktorer der taler for det er billigt: Dameur, quartz og doublé.
Jeg ville ikke have købt det med mindre jeg vidste at ét eller andet hunkønsvæsen i min omgangskreds ville blive glad for det.

Men nu er det købt, så gælder det jo om at få det bedste ud af det <!-- s;) --><img src="{SMILIES_PATH}/icon_wink.gif" alt=";)" title="Wink" /><!-- s;) -->
Glas.. Ja, ved ikke hvad glas der sidder i, jeg gav 300 kr. for skift af et hesalite (plexiglas) ved service af mit vintage Seamaster. Dertil kommer så service, det var dog et mekanisk. Med et quartz behøver du ikke partou få det renset/serviceret, men så kommer der jo nok alligevel et lille beløb oven i når nu han ikke alligevel skal have det skilt ad.
Polering.. Ja, her forstår man hvorfor doublé er noget der trækker fra i pris. Det kan næsten ikke poleres uden at det poleres af. Det ser jo selvsagt ikke særlig pænt ud... Ved ikke om man kan få det re-forgyldt.

Så skal den have en sådan tur kommer du nemt af med endnu 900 kr. og formentlig en lille shat mere. Om det så er det værd er jeg nok ikke den rette at spørge om og det afhænger jo også af om du vil noget med det ur, for som sagt, så er det ikke lige de Omega'er der er i allerhøjeste kurs.

Årgang mv. Hvis du hiver bagkassen af og læser nummeret i bagkassen og evt. serienummer på værket kan du søge på det i Omega's vintage sektion. Er uret der ikke, så fortvivl ikke, men brug i stedet "Identify my watch" og så hav lidt tålmodighed. Langt fra alle ure er i vintage sektionen og kommer der oftest på baggrund af brugerrequest. Held og lykke!
Hej Mikkel

Det er vist godt nok. Dameurene er jo svære at prissætte - og det kommer rigtig meget an på størelsen - hvad man jo ikke kan se på det ur du har købt!

Der er stor forskel på om det er 28 mm eller 19 mm i diameter - eller for de lidt ældre ure endda mindre.

Urert du har købt ser ud til at have en pæn størelse over 25 mm, men man kan ikke rigtig videdet før man har det i hånden.

Uanset skulle man vel af med henved 10 K for at nyt dame Omega med qarts idag - så 1 K kan da ikke gå helt galt! Jeg tror ikke det trænger til polering elle skift af glas - et check invindig evt. nyt batteri samt en udvendig rengøring - og du er kørende!

Det bliver din udkårne glad for!

vh Baun
Ja forudsat du har et mål med købet - en der vil blive glad for et ur - så har Baun da helt ret i at du ikke har tabt penge på det køb. Det skal have sig et nyt batteri så det ikke går i stå første måned - og så skal det pudses i hånden af dig selv - og finito - et godt ur der går og holder tiden og er af et godt mærke.

Herinde er vi alle vel 99% til mekansike ure og ikke quarts, men det gælder jo absolut ikke nødvendigvis vores bedre halvdele - som har bedre evne til at abstahere fra det hylende morsomme i tandhjul som drives af fjeder.

vh John
At sælge et særdeles smukt Omega Dameur fr midt 70'erne til en kvindelig kollega til hvis mand jeg tidligere har solgt en perfekt Pie Pan i stål.

Dame Omegaen - en De Ville står i perfekt stand og en god størrelse ca 24mm x 30 mm guld på stål og med en smuk sten på kronen.

Jeg var sikker på at detvar noget! Men jeg gjorde regning uden vært!

Uret er med Omegas skønne caliber 625 - altså manuelt - og der stod hun helt af. Skulle man trække ur hver dag? Ikke de bedste argumenter om at motion er godt og sundt gjorde nogen forskel!

Nej, kvinder er NOGET HELT SPECIELT!

vh Baun
Baun Skrev:Nej, kvinder er NOGET HELT SPECIELT!

vh Baun

Og gudskelov for det! Icon_e_wink


Mvh.
Jesper
Tak til alle der svarede i denne tråd.

Jeg fik uret fredag og dat viste sig at være i bedre stand end jeg umiddelbart havde troet/frygtet. Det var en lille 20mm hvor kassen ikke er stort større end lænken - men det var også ønsket fra min kone.

Forhistorien er at vi sammen har kigget på en del ure i kategorien "små gyldne pynteure til fest" og jeg efterhånden havde skudt mig ind på at det var denne stil der var ønsket og jeg fik ret! Hun var/er meget glad for uret og stilen. Hun har i forvejen et par større ure - som hun har "lånt" fra min samling, som hun bruger til dagligt. Men, hun mente ikke at et dykkerur eller et military-stil ur passer til kjole og små sko...

Jeg var ved Klarlund og få nyt batteri i og urmageren der mente at uret var 25-30 år gammelt og i god stand. Ydermere kunne han oplyse at Omega for ca. en måned siden havde stoppet med at levere reservedel m.m. til dette ur, så han frårådede mig at bruge penge på nyt glas, restoration af lænke eller lignende... Han kunne angiveligt se det ud fra nummeret på bagkassen som er 1353. Jeg formoder dette er klaiber nummeret?

@McAllan; "Jeg ville ikke have købt det med mindre jeg vidste at ét eller andet hunkønsvæsen i min omgangskreds ville blive glad for det."
- Det var netop derfor jeg købte det... Og er i øvrigt enig med dig!

@hannover_dk: "Herinde er vi alle vel 99% til mekansike ure og ikke quarts, men det gælder jo absolut ikke nødvendigvis vores bedre halvdele - som har bedre evne til at abstahere fra det hylende morsomme i tandhjul som drives af fjeder. "
- I det forhold tror jeg min kone og jeg er som flest. Jeg nærer stor kærlighed til mekaniske ure, særligt med optræk, mens min kone nok bare vil have et ur der går. Jeg har lokket hende till at overtage et automatik fra mig og det er ok, omend hun synes det er irriterende at det ikke går når hun ikke har det på Icon_e_wink

Alle yderligere informationer om uret modtages med glæde - jeg holder af at vide så meget som muligt om et ur, men tror da egentligt at min bedre halvdel er ret ligeglad jævnfør ovenstående argument. Icon_smil

Mvh

Mikkel
Hej

Hvis uret går er det okay, det er nemmelig svært at få reservedele til, og hvis konen er glad for det kan det jo være ligemeget, men en værdistigning får du aldrig på det ur, men det ser jo heller ikke ud til at det er meningen.

MVH Peter