Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Ranchero?
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Sider: 1 2
Er faldet over denne Ranchero?

İmage

I den sidder en cal. 600 og kassen ligner da også en Seamaster 600.

Er dette en put together eller er uret fremstillet sådan? Jeg har kun kunnet læse mig til at Ranchero'en erfremstillet med cal. 267, 268 eller 284.

Er der nogle der kan hjælpe?

Peter
Hej

Ranchero er kun lavet med Omega 30 millimeter værker, så det må være en redialed Omega Seamaster 600.

MVH Peter
Ja det tænkte jeg også, men det er fra en urmager, så det undrer mig aligevel. Godt nok oplyses det, at skiven er restaureret, men ikke, at den er flyttet fra en kasse til en anden.

Peter
Når jeg ikke har svaret er det fordi man skal være varsom med at sige hvad Omega har lavet. Jeg har ikke kunnet finde nogen Rancgero med cal. 600 - udover den du har kig på, som jeg også har set. Hvad siger urmageren?

Omegas hjemmeside "indeholder" kun 3 hits på Ranchero - og de er med 2xx værk og med start i 50'erne.

Men du kunne jo skrive til Omega. Sidst fik jeg meget hurtig svar!

vh baun
Jeg tror absolut ikke skive og værk (eller kasse formentlig) hænger sammen.
Det er desværre Omegas pest i alle fald på ebay og specielt Ebay UK (Baun se lige Panarei tråden som nu er blevet hjem for en af de flotteste Omegaer og sorry min dårlige forklaring der)

Utroligt mange Omega Seamaster og Constellations er med skiven som i ref nr slet ikke svarer til ref nummeret på kassen (bagside inder)

Jeg vil tro halvdelen er re dialede og der tages utroligt lidt hensyn til at få en dial som svarer til den oprindelige. Redial betyder slet ikke at man ser på den oprindelige, og synes den er for patineret. Så laver man en helt perfekt kopi og sætter i.
NEJ, man køber en eller anden helt tilfældig skive, eller har lager af 6 forskellige, 20 af hver, og den smækker man i Så har man pludseligt en nydelig Seamaster 30 - som bare ikke nogensinde har været samlet med det værk, kasse, skive.

Eller man smider en constellation skive på, og så har vi de mange ikke chronometer værk i constellations som sælges.

Det er helt forkert at tro at ommalede - re dialed - skiver i Omega - betyder at skiven er som den originale, bare flot - det betyder i min erfaring, i 9 ud af 10 tilfælde - at sammenhængen i uret er borte.

Den største semaster sælger på ebay - kendes let på at uret altid er ens fotograferet, tæt på og skråtstillet - har alle sine seamasters - nok 3-5 om dagen - med tekst om at uret er restaureret af ejeren, værk skive og alt - og der er næsten aldrig sammenhæng mellem kasse nr og skive.

En re-dial, er oftest et rent tryk (som originalen oftest), og det kræver man har cliche til den skive, og det har man bare i let tilgængelig form til et vist antal af de utroligt mange Omega skiver der findes. Derfor er de mindre almindelige ikke lige til at sætte ny skive på, og man tager en af de måske 20 almindelige, som er let tilgængelige.

I Indien - og ebay har mange Indien sælgere også, der sættes ofte ekstra farve på - også på Rolex, rød - gul - beige osv.

Sorte Omegaer fra 1950 - 70 er flot blanke, men har ofte ikke skygge af originalitet over sig - det er de samme 10-15 skiver der går igen og igen -og - HOV mit tastatur brænder varmt - sorry Icon_redface
vh John

KK

Burde urmageren ikke oplyse, hvis uret ikke fremstår originalt, istedet fo at man selv skal opklare det?
hvis han ved så er svaret et klart JA - hvis han er rigtig urmager -
helt tynd du ved, sådan ur-mager - så bør han nok vide det, men Omega er jo lidt af et speciale i sig selv

vh John
Den kunne i en snæver vending godt have snydt mig - jeg mener, hvis man ikke lige har undersøgt sagen!

Der ville jo ikke være noget mærkelig - endsige forkert i, at Omega ville bruge caliber 600 - som jo er en anelse tyndere og finere og med swan Neck regulation end 2xx serien i deres Ranchero, selvom Ranchero grundlæggende var et almindeligt ur!

Men hvis de ikke gjorde - ja, så er det selvfølgelig en ting man skal fortælle ved salg - hvis man ved det!

Om enhver urmager bør vide det? - nej, det tror jeg ikke man skal forvente!

vh Baun
Hej

På billedet af uret står der 30 på skiven og det gør der kun på modeller med 30 millimeter værk.

MVH Peter
Har prøvet at maile til ham, men man får mailen tilbage med oplysning om en eller anden fejl hos modtageren.
Sider: 1 2