Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Dårlig samvittighed
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
har gjort at jeg har fedtet lidt rundt på nettet, vedr cal. 861. og her er jeg mødt på forskellige meninger om det var en cal. 321 eller 861 der var første ur på månen. Åbenbart så sad cal. 321 også i speedy-en ind i 69.

Hvad så Mads eller andre cal 321 eller 861, first watch on the moon?

Mikael

Madsen

cal 321
Mikael Lange Skrev:har gjort at jeg har fedtet lidt rundt på nettet, vedr cal. 861. og her er jeg mødt på forskellige meninger om det var en cal. 321 eller 861 der var første ur på månen. Åbenbart så sad cal. 321 også i speedy-en ind i 69.

Hvad så Mads eller andre cal 321 eller 861, first watch on the moon?

Mikael

Hvis man nu gør sig lidt tanker omkring dette emne så må resultatet da blive som Madsen skriver:321. Fordi urene blev jo ikke købt 3 dage inden de skulle op, de blev testet og fundet ok. altså minimum da 1 år inden, altså 321
Da 861 først kom i 1969 giver det jo sig selv, forøvrigt pudsigt har en bog hvor der står at 861 blev lavet til Speedmaster Professional Mark II, Omega modelle af Anton Kreuzer, side 200.
En lille anekdote fra sidste år hvor jeg var på en vintageudstilling i Tyskland, der løb jeg i en tysk urmager der påstod han havde været ansat hos det firma der solgte de aller første speedmaster til NASA, disse blev købt PÅSTOD han til en test sammen med andre ure, for at kunne holde til rejsen, SPEEDMASTER bestod som han sagde. En spændende mand, men skal nok tages med et gran salt, vi hyggede os gevaldigt, Han kendte mere til Omega end de fleste, så jeg ved ikke....... historien var ihvertfald god, vi fik bl.a. en snak om deres klinkehjul i 55x'er serien, han var glad for at der var nogen der endnu gjorde sig den ulejlighed at skille klinkehjulet ad.

Lars
Du søger første ur på månen, men hvilket var første ur i rummet?
Sikkert ikke rigtigt for russerne har sikkert og så haft ure med, men prøv alligevel dette: [url]"http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=132">http://forums.watchuseek.com/showthread.php?t=132[/url]
Sætter det måske lidt i perspektiv, om 321 eller 861.
Lars
I mine øjne er der ingen tvivl om at det var cal. 321, der var første ur på månen. Cal. 861 blev først lanceret i 1969. NASA kan umuligt have nået at teste dette ur inden de tog til månen. NASA´s tests af materielt gennemføres ikke på 3 dage. Det ved alle, som har kendskab til materielt til militær/rum-industrien. Det er en MEGET langsommelig test proces hvor ALT skal dokumenteres. De ure som gennemførte den langsommelige test og bestod var cal. 321. Så skifter NASA dem ikke lige ud bare fordi leverandøren kommer med en ny model.
Jeg har selv arbejdet i Bosch´s ABS/ESP udviklingsafdeling. Når jeg tænker på de utallige langvarige udholdenhedstests, worst case scenarium forsøg og alt den dokumentation, som lagde til grund for hver lille dims, anser jeg det som umuligt, at NASA har afsat ressourcer til at teste et nyt ur, når nu de allerede havde et testet og veldokumenteret eksemplar liggende.

Summa summarum: Første ur på månen var med cal. 321. Dette stemmer også overens med Lars´ link.

Mads Gjødesen
De fleste er vist enige om at det var Cal. 321 - dette er også havd man kan læse på Chuck Maddox og andres sider.

Fedt ur i øvrigt - har selv en 145.012 i super stand. Sælger det aldrig!
Nasa valgte og godkendte i 1965, altså 4 år før første månefærd, 321 værket.
tak for info drenge og god week-end

Mikael