Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Endnu et spørgsmål om servicering
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.

Guest

Hej alle jer ur-freaks. Efter at have læst artiklen om servicering af Rolex på siden, fik jeg lydst til også at sende mit Omega Seamaster (model James Bond) til service, både for at få det smurt, men også i høj grad for at få det pudset op efter daglig brug. Mit spørgsmål lyder på om der er nogen der har erfaringer med at få pudset det op. I mine øjne ser Omega lænken meger besværlig ud end en Rolex lænke. Da det virker som om at den består af flere små led-dele samt flere farve-nuanver i lænken. Kommer uret til at se ud som da det var nyt?
HVis det udføres af en dygtig urmager, vil lænken blive næsten som ny, dog vil de skarpe kanter især på urkassen blive lidt mere afrundede idet man jo slider lidt af metallet af, en resultatet er faktisk utroligt!!!
Mvh THomas BEch

Guest

Hej Gæst

Det kan selvfølgelig lade sig gøre også på en Omega lænke, men tror godt jeg vil sige at det er de færreste ur-butikker som vil kunne klare et godt resultat, for det kræver en smule "ekstra" udstyr til poler-maskinen.
Som Thomas skriver tager du jo noget af materialet, så derfor, hvis du har for dybe ridser i lænken eller kassen, kommer de sjældent helt væk.

Står gerne tilrådighed... ;o

Mvh Ollie

Michael Reitzel

Du nævner indledningsvis artiklen om Klarlunds service af et Rolex. Som udgangspunkt skal du nok ikke forvente at dit ur får samme omfangsrige behandling hos andre urmagere, dels fordi Klarlund levere en "meget for pengene" service, og dels fordi der lige netop er tale om et Rolex, hvor der fra fabrikens side stilles meget høje krav til urmagerens faglige kunnen og det produkt han levere.
Du skal nok heller ikke forvente at poleringen er af samme karakter som på et Rolex, for som du selv er inde på, er bla. lænken på dit ur anderledes end eksv. en Oysterlænke. Urkassen på et Omega er også anderledes udformet end en Oysterkasse, osv.
Jeg ville tage ind til Klarlund og få en snak med Ole eller Flemming (Vesterbrogade afd.). De er begge MEGET dygtige fagfolk og samtidig ekstrem servicemindet.
Jan Torp "De gamle uhres ven" eller Bo Mølbak er også meget dygtige og vil begge være gode alternativer. Men igen; du skal nok ikke forvente at dit ur får samme tur som Rolexuret i omtalte artikkel.

Held og lykke!

Med venlig hilsen

Michael Reitzel

Guest

God lørdag til alle

Uden tvivl Klarlund er et godt valg, hvis det er et spørgsmål om pris så synes jeg du lige skal forhører dig omkring også hos de andre som Michael foreslår.

Hvis du vil, finder jeg gerne en god pris til dig.

Mvh Ollie