Urdebatten / Urforum

Fuld Version: Så kom jeg endeligt igang!
Du ser i øjeblikket en skrabet udgave af vores indhold. Se den fulde version med ordentlig formatering.
Så fik jeg endelig købt mig en lækker gammel sag. Jeg har længe kigget på vintage seamaster modeller, og fik for to uger endeligt mit første "rigtige" ur.

Jeg købte det over eBay, for hvad jeg syntes var en rigtig fin pris, men efter at have gået med de i noget tid har jeg lagt mærke til nogle ting.

1. skiven med ugedagene kan jeg ikk selv indstille, og den går i stå mellem Wednesday og Thursday, er det noget man kan tage til en urmager og få lavet?

2. Kun den ene viser lyser i mørker, ved ikke om det er fordi den ene viser er uorginal eller om den bare har mistet gløden

3. Glasset på uret er lavet i en slags plastik, ved ikke om det er normalt ved gamle seamaster

Hvis ellers der er nogle der kan fortælle mig lidt om uret, jeg har forsøgt at søge omkring på de informationer, jeg fik af sælgeren, men har ikke rigtig kunne finde noget.

Håber i kan hjælpe! Icon_razz
İmage
İmage
İmage
İmage
Hej!

Velkommen og tillykke med nyerhvervelsen.

Datoskift er noget af det man skal undersøge om virker inden køb, men det er jo for sent her, men en urmager burde kunne lave det. I værste fald er det dato kransen der er ødelagt og skal skiftes.

Tit er lumen i viserne faldet ud eller er virkningsløst efter mange år. Det kunne tyde på at det er skiftet i den ene viser på et tidspunkt. En urmager vil kunne lægge ny lumen i hvis du ønsker det.

Glasset er hesalit som er den slags plastik. Det kan poleres med et pudsemiddel med slibemiddel i, f.eks brasso eller tandpasta og en blødklud, hvis der er kommet små ridser i. Denne type glas er det korrekte for et vintage ur.

Dit ur har en reference ved Omega der hedder 166.0032 og har et caliber 752 urværk.

Du kan taste refnr. "166.0032" ind søge feltet her: [url]"http://www.omegawatches.com/planet-omega/heritage/vintage-omegas/vintage-watches-database" onclick="window.open(this.href);return false;">http://www.omegawatches.com/planet-omeg ... s-database[/url]

Og hvis du skal åbne uret kan du se serienummeret på urværket og slå alderen op her: [url]"http://loncar.dk/Filer_til_darkos_side/General_for_page/movement.pdf" onclick="window.open(this.href);return false;">http://loncar.dk/Filer_til_darkos_side/ ... vement.pdf[/url]

Ref. nummer står indvendigt på bagkassen hvis du får den åbnet.

Uret er egentlig eftertragtet da det er større end normalt og også findes i chronometer cert. udgave

Jeg har haft en som din i pink gold:

İmage
İmage
İmage

Mvh. Thomas
Mange tak for svaret, de var dejligt lige at få styr på det.

Ja, det var også størrelsen som gjorde jeg faldt for lige præcis dette. Har givet 2700 for det, er det en fair pris?

Men sådan et service koster vel 1000 kr plus minus, ikke sandt?

Fantastisk flot ur, har haft et kig på mange af dine ure på dba og herinde, rigtig flot samling! Icon_e_biggrin1
Guldbecb Skrev:Mange tak for svaret, de var dejligt lige at få styr på det.

Ja, det var også størrelsen som gjorde jeg faldt for lige præcis dette. Har givet 2700 for det, er det en fair pris?

Men sådan et service koster vel 1000 kr plus minus, ikke sandt?

Fantastisk flot ur, har haft et kig på mange af dine ure på dba og herinde, rigtig flot samling! Icon_e_biggrin1


Et automatik ur koster typisk omkring 1.400-1.600 for service og hvis du skal have lave datoen også så skal du regne med omkring kr. 2-2.500 afhængig af hvor mange dele der skal skiftes.

Men det vil være en fordel at få datoskiftet lavet i forbindelse med service da urmageren alligevel skal skille uret af.

Jeg vil sige uret har en værdi på omkring 4.000 (skiven er lidt patineret på din, det trækker lidt ned) når det virker og evt. er serviceret (jeg solgte det viste nyserviceret for kr. 3.500, måske var det lidt for billigt). Så kan du jo trække rep. prisen fra vurderingen og se om det passer med hvad du har givet Icon_e_wink Jeg betalte også nogle lærepenge i starten, nu er jeg bare hård og trækker rep.prisen fra markedsværdien og det er det jeg max. vil betale for et ur med fejl på, det forstår de fleste sælgere da heldigvis.

Mvh. Thomas
Tillykke med et fint Vintage Omega ur. Og en af de lidt eftertragtede modeller pga. størrelsen som i også har været inde på.

I det hele taget har TDN sagt det der sådan lige umiddelbart er at sige om uret, så jeg vil blot hilse velkommen på Itstime og i Omega klanen.

vh Baun